Connect with us

Energie&Mediu

Un “Dorel” de la Transelectrica a deconectat Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă de la Sistemul Național

Published

on

S.N. Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost deconectata de la Sistemul Energetic National in seara de 16 august 2018, ora 18:57 ca urmare a unei manevre eronate a personalului Transelectrica care efectua lucrari de mentenanta pe linia de 400 kV Cernavoda-Constanta Nord.

SNN informeaza ca deconectarea nu a avut niciun impact advers asupra instalatiilor nucleare ale Unitatii 2, asadar niciun fel de impact asupra securitatii nucleare.

Unitatea 2 CNE Cernavoda va fi reconectata la SEN si va reatinge puterea nominala in aceasta seara.

Cum se scuză conducerea Transelectrica

Joi, 16 august, la ora 18.57, în cursul manevrei de revenire în funcţiune cu LEA 400 kV Cernavodă-Constanţa Nord, la care s-au realizat lucrări de mentenanţă, în staţia Cernavodă personalul a efectuat o manevră eronată, care a condus la deconectarea Unităţii 2 a CNE Cernavodă.

Ca urmare a incidentului, Unitatea 2 a CNE nu a declanşat, ci s-a izolat pe serviciile interne. La această oră se pregătesc condiţiile pentru punerea în funcţiune în paralel a Unităţii 2 CNE Cernavodă cu Sistemul Electroenergetic Naţional.

Informăm că incidentul nu a avut impact asupra securităţii nucleare, a instalaţiilor şi personalului. De asemenea, nu a fost afectată alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!