Justitie

Un fost judecător susține că președintele Iohannis ar trebui suspendat. Vezi care sunt condițiile

mart. 05, 2018 Mihaela Tîrpan

Preşedintele Klaus Iohannis încasează lovitura serii. După ce a anunţat că cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA nu e de luat în seamă, că apreciază activitatea șefei Direcției Naționale Anticorupție, dar și pe cea a înstituției pe care acesta o reprezintă, şeful statului primeşte o mare lovitură. Fostul judecător al CCR, Toni Greblă spune că Parlamentul trebuie să-l suspende pe Iohannis.

“Klaus Iohannis trebuie să respecte Constituţia şi să accepte cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Dacă nu respectă Constituţia este foarte grav. Parlamentul trebuie să declanşeze procedura de suspendare pentru că preşedintele nu respectă Constituţia”, a spus Greblă în direct la România TV.

Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA în 2015, pentru fapte de corupție, dar a susţinut de fiecare dată că totul i s-a înscenat. DNA l-a acuzat de trafic de influență, din care una în formă continuată și de efectuarea unor operațiuni financiare ca acte de comerț, care erau incompatibile cu funcția sa, cu scopul obținerii de bunuri și foloase necuvenite. Greblă a fost acuzat și de instituirea unui grup infracțional organizat și de fals în declarații, în formă continuată.

Comments

comments