Politica Slide

Un independent câștigă alegerile parțiale în comuna Nicolae Bălcescu

iun. 12, 2017 Mihaela Tîrpan

Dumitru Timofte este noul primar al comunei Nicolae Bălcescu. Timofte a candidat independent pentru funcția de primar și a câștigat la doar… 3 voturi fotoliul de primar, principalul său contracandidat fiind propunerea Partidului Social Democrat, Nicolae Ciocănete, fostul viceprimar al localității.

Dacă în timpul zilei nu au existat tensiuni în procesul electoral, la numărarea voturilor, reprezentanții Partidului Social Democrat au cerut renumărarea voturilor, la momentul respectiv candidatul independent având un avans de 4 voturi. Situație ingrată pentru candidatul Partidului Social Democrat, însă diferența între Timofte și Ciocănete s-a menținut și după renumărarea voturilor. Timofte câștigă alegerile la diferență de doar 3 voturi.

Amintim că localitatea a rămas fără primar după ce prefectul județului Constanța a emis ordinul de încetare a mandatului primarului ales, Viorel Bălan, după ce acesta a pierdut procesul că Agenția Națională de Integritate, fiind declarat incompatibil.

Campania electorală nu a fost una lipsită de tensiuni locale, dar și la nivel de organizații județene de partide, existând acuzații de mită electorală și violență fizică.

Scrutinul s-a încheiat fără tensiuni, cu o prezență la vot de 61,69%.

S-au înscris pentru a candida la fotoliul de primar al comunei Nicolae Bălcescu următorii: Nicolae Ciocănete (PSD), Albu Marius Adrian (PNL) Constantin Lucian (PMP) și trei candidați independenți, respectiv Dumitru Timofte, Albu Nicolae și Gheorghe Tudor.

Timofte a candidat din partea Partidului Social Democrat pentru Primăria Nicolae Bălcescu la alegerile locale din anul 2012!

Comments

comments