Politica

12 iunie, termen pentru contestarea Congresului ALDE. Vezi ce a decis instanța

iun. 12, 2017 Mihaela Tîrpan

După ce au declarat că nu recunosc Congresul ALDE și au sesizat instanța de judecată, Daniel Constantin și Mircea Banias au primit, pe 18 mai, o nouă amânare la Tribunalul București, urmare a contestației depuse. Termenul primit a fost 12 iunie.

Astăzi, instanța bucureșteană a rămas în pronunțare pentru o săptămână!

“Nu au adus nimic în instant în favoarea lor. Partea adversă, dacă o pot numi așa, nu a depus niciun document în instanță, document prin care să ne contrazică pe noi. Noi am depus documente prin care am informat faptul că acest congres a fost convocat în mod nestatutar, iar la data convocării, respectiv a contestației depuse de noi, eram cu toții parte a ALDE, nu au ce să ne reproșeze! De asemenea, cred că acest congres va fi anulat. Doamna judecător cred că a înțeles că motivele noastre au fost întemeiate”, declara deputatul Mircea Banias pentru “Ordinea.ro” pe data de 18 mai.

Amintim că liderii ALDE și-au ales conducerea într-un congres organizat și desfășurat în perioada 20 – 21 aprilie, Călin Popescu Tăriceanu fiind ales noul președinte. De altfel, Tăriceanu a fost și singurul candidat pentru președinția ALDE. După Congres, mai mulți lideri ai formațiunii au fost excluși din partid, printre ei și deputatul ALDE de Constanța, Mircea Banias. Există zvonuri potrivit cărora atât Daniel Constantin, cât și Mircea Banias ar purta discuții în vederea formării unui nou partid politic, însă acest aspect va avea la bază decizia instanței în ceea ce privește legalitatea convocării congresului de luna trecută.

Comments

comments