Actual Slide

Un inginer și-a pierdut viața la CNE Cernavodă! ITM face anchetă!

oct. 11, 2017 Maria Ionescu

Așa cum se știe foarte bine, unitățile 1 și 2 ale Centralei Nuclearo Electrice de la Cernavodă beneficiază de lucrări multiple, iar unele dintre acestea sunt efectuate de către firme particulare, fie că ne referim la SA-uri sau SRL-uri. Una dintre marile societăți care deține contracte la CNE Cernavodă este Elcomex IEA SA.  Însă societatea are lucrări reprezentative și la alte companii, cum ar fi CET Progresul Bucuresti și la UHE Cernavodă. Elcomex IEA SA oferă servicii de: – Centrale electrice, – Furnizare de energie electrica, – Linii electrice de joasa, medie si inalta tensiune, – Instalatii din industria prelucratoare si constructii masini, – Statii si posturi de transformare, – Instalatii aferente cailor de comunicatie, – Sisteme de curenti slabi, – Instalatii aferente constructiilor civile social-edilitare, – Instalatii aferente utilitatilor publice, – PSInd (Productie secundara industriala). Însă, din păcate, în cursul zilei de ieri societatea a ieșit în față, prin decesul unui angajat. La punctul de lucru de la Cernavodă, ieri dimineață, la ora 8.30, unul dintre inginerii societății – Neamț Dorin, în vârstă de 61 de ani – și-a pierdut viața. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, în timpul discuțiilor cu personalul din birou, inginerului i s-a făcut rău și a căzut jos, inconștient. A fost chemată de urgență Ambulanța și a fost transportat la Spitalul Cernavodă. Cu toată intervenția medicilor de la spital, în jurul orei 10.00 bărbatul a încetat din viață.

”Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului precum și reglementările legale încălcate și pe cale de consecință răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.” – spun reprezentanții ITM Constanța.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!