Connect with us

Administratie

Un nou bloc cu 6 etaje pe faleza din Constanța? Documentele, la mâna aleșilor locali

Publicat

la

Nebunia cu pandemia de coronavirus începe să se liniștească și, ușor, ușor, ne întoarcem la problemele noastre cotidiene. Așa și aleșii noștri din municipiul Constanța, care se întâlnesc peste două zile într-o ședință ordinară. Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, afirmă că, în cadrul acestei întâlniri, se pune la cale o nouă construcție din beton, direct pe taluzul Mării Negre, în zona Spitalului Militar (Prelungirea Bucovinei). Reprezentanții USR Constanța afirmă, la rândul lor, că proiectul inițiat de primarul Decebal Făgădău face referire la construcția unui bloc cu 6 etaje.

„Astfel, începe marea betonare pe faleza din Constanța. Le solicităm consilierilor să nu voteze acest proiect și să inițieze o dezbatere reală asupra situației PUZ-ului din Prelungirea Bucovinei. Zona trebuie transformată într-un spațiu de promenadă, un cordon verde între oraș și plajă, nicidecum în zonă imobiliară.“, notează cei de la USR.

La rândul său, Stelian Ion spune că, dacă proiectul inițiat de Făgădău va fi aprobat în ședința Consiliului Local din 29 aprilie, un bloc de 6 etaje va răsări tocmai acolo unde s-ar putea amenaja un spațiu de promenadă și un cordon verde între oraș și plajă, nicidecum o zonă imobiliară.

„Și nu m-aș mira dacă peste cele 6 etaje vor mai fi trântite încă două, prin metoda adăugării unui demisol și a supraetajării pe 20% din suprafață (permisă fără plan urbanistic zonal). De altfel, asta este o șmecherie utilizată frecvent la Constanța de unii investitori imobiliari, în complicitate cu autoritățile locale. Trebuie spus că terenul în discuție face parte din celebrul dosar al retrocedărilor ilegale. Și nu este singurul de acest fel, mai sunt câteva situații similare, unde apar semne mari de întrebare în legătură cu oportunitatea și legalitatea ridicării unor construcții. Tocmai pentru a avea o imagine corectă cu privire la aceste terenuri, în februarie 2019 i-am cerut primarului Făgădău mai multe detalii și l-am rugat să-mi comunice care sunt demersurile efectuate pentru recuperarea terenurilor din Dosarul retrocedărilor ilegale. Nici până în ziua de azi nu am primit răspuns. Pentru mine este inexplicabil cum ajung să fie puse în discuția Consiliului Local asemenea planuri urbanistice zonale. Curtea Constituțională a stabilit în februarie că prevederile legale care permiteau investitorilor să ceară tot felul de derogări de la documentațiile de urbanism sunt neconstituționale. Chiar dacă decizia nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial, normal ar fi ca autoritățile locale să se abțină să mai promoveze astfel de proiecte. Avem exemplul multor construcții înalte din Constanța și Mamaia, ridicate în apropierea mării, care, pe lângă faptul că distrug zona din punct de vedere arhitectonic, umbresc și plaja încă de la orele prânzului, în plin sezon estival. Toate acestea sunt motive care le impun consilierilor locali să dea dovadă de înțelepciune și să respingă acest proiect de hotărâre. Construcțiile înalte, ridicate pe faleza Mării Negre sau în apropierea plajelor, distrug fața orașului nostru – un oraș care trebuie să rămână deschis către mare și care trebuie să evolueze pe principiile unei dezvoltări durabile.“, s spus Stelian Ion.

Download (PDF, Unknown)

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Administratie

Un investitor vrea să ridice o clinică de înfrumusețare aproape de plajă. Iacob (USR): „Ne opunem. Dorim promenadă până la Pescărie“

Publicat

la data de

Scris de

Tot mai mulți investitori dau târcoale terenurilor din apropierea plajelor. Un investitor a depus la Primăria Constanța un aviz de oportunitate pentru elaborare PUZ. Concret, investitorul dorește să ridice o clinică de înfrumusețare. Construcția ar urma să fie ridicată în dreptul Spitalului Militar. Consilierul local Cătălin Iacob (USR), membru al Comisiei de Urbanism, spune că aleșii USR se opun construcțiilor în apropierea plajelor și că ei își doresc să amenajeze o zonă de promenadă de la Plaja Modern până la Pescărie, așa cum a fost stabilit și în programul de guvernare locală.

„Proprietarul unei suprafețe generoase de taluz dorește să construiască o clinică de înfrumusețare. Zona este una foarte atractivă pentru investiții private, dar noi rămânem la părerea noastră. Promenadă de la Modern până la Pescărie. Așadar, nu vom vota niciun astfel de plan urbanistic zonal.“, a declarat Cătălin Iacob.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac se întrece în promisiuni. Spune că va aloca fondurile necesare pentru repararea Spitalului de Boli Infecțioase

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a postat un videoclip prin intermediul căruia face referire la situația de la Spitalul de Boli Infecțioase. El spune că are soluții pentru redeschiderea unității medicale și că primăria va suporta toate costurile. De asemenea, transmite că nu se pune problema să se renunțe la vreunul din cei 274 de angajați ai spitalului.

Iată declarația sa:

”Vreau să fiți convinși că obiectivul nostru primordial este să redeschidem spitalul și să-l redăm constănțenilor, indiferent cât va costa treaba asta. Însă acest lucru nu se poate face peste noapte. Împreună cu conducerea interimară a spitalului, după consultarea întregului colectiv de medici, am stabilit câteva direcții clare de acțiune, care s-au concretizat după cum urmează:

  • am contactat mai mulți furnizori de spitale modulare și ne îndreptăm cel mai probabil spre soluția achiziționării unuia de 70 de paturi, care apreciem că va fi funcțional la începutul anului viitor
  • explorăm de asemenea și varianta închirierii  unui spital privat, acreditat covid pentru a suplini o parte din cele 140 de paturi pierdute.

Suntem capabili să punem la dispoziție fondurile necesare pentru repararea spitalului, chiar dacă acesta va intra anul viitor în reabilitare generală.

Ne vom implica, de asemenea, și pentru a ajuta aparatul administrativ al spitalului în urgentarea procedurilor de achiziție a lucrărilor necesare pentru obținerea tuturor autorizărilor și acreditărilor obligatorii.

Oricare  din aceste măsuri, chiar și toate împreună suntem dispuși să le luăm dacă specialiștii Consiliului de Administrație al Spitalului (n.r. – care s-au întrunit azi, de la ora 14.00) vor considera că sunt necesare.

Vreau să subliniez că nu se pune problema să renunțăm la vreunul din cei 274 de colegi de la spital. Chiar dacă salariile nu ar trebui să se plătească din banii primăriei, în cazuri excepționale, se impun măsuri excepționale.

Vom găsi soluții să alocăm bani pentru plata salariilor până când vom redeschide spitalul și vom restabli contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Și vă mai rog ceva: Nu-i credeți pe cei care exagerează emoția acestei situații. Ei o fac din interese personale, meschine, politice și nicidecum nu le pasă de dvs. Cei cărora le pasă de dvs. iau decizii raționale și obligatoriu legale.”

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ce face Vrabie de la Medgidia cu banii primiți de la Cîțu

Publicat

la data de

Scris de

Înainte de moțiunea de cenzură care l-a trimis acasă cu un vot istoric, premierul Florin Cîțu a băgat adânc mâna în fondul de rezervă pentru a trimite bani în teritoriu, la primăriile liberale, de acolo de unde i-au venit și voturile la Congresul PNL. Medgidia este una dintre primăriile din România care a primit fonduri uriașe. De altfel, în județul Constanța municipiile Constanța și Medgidia au primit cei mai mulți bani.

Acum, interesant este modul în care edilii aleg să cheltuiască acești bani. Ne oprim la Medgidia, cu documente, desigur, și răspunsuri oficiale deja publice.

Primarul din Medgidia a primit 23.000.000 de lei, cea mai mare sumă alocată în județul Constanța.

Dobrogea Live” a solicitat Primăriei Medgidia să spună ce destinație vor avea cei 23 de milioane de lei. Răspunsul a fost unul scurt și foarte evaziv:

„Vă comunicăm că aceste sume vor fi folosite pentru investițiile, proiectele și activitățile desfășurate în Municipiul Medgidia.”

La scurt timp după publicarea informației, Luminița Vlădescu, fostul viceprimar al municipiului Medgidia, în prezent consilier local, a publicat două documente pe care conducerea administrației locale le-a pus la dispoziția aleșilor locali și prin care primarul Vrabie spune ce va face cu banii.

Prin urmare, cei mai mulți bani vor merge spre proiectele neterminate și urmează, ați ghicit, clubul sportiv din oraș, unde ajunge suma de 2,1 milioane de lei.

Iată lista postată de consilierul local Luminița Vlădescu în mediul online:

Club sportiv- 2 100 000 lei
Sănătate – 600 000 lei
Învățământ – 1 300 000 lei
Servicii publice- 200 000 lei
Cultutura, recreere, religie – 3 000 000 lei
Întreținere străzi – 852 000 lei
Proiecte neterminate – 14 000 000 lei
Iată și documentele:
Așadar, cei mai puțini bani se duc spre sănătate și infrastructură. Restul, comentați dvs.!

INFO! Județul Constanța, unde grupul PNL condus de deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a întors armele împotriva lui Ludovic Orban, a primit cea mai mare sumă: 71.437.000 de lei.

Vă recomandăm să citiți și:

Cîțu a băgat adânc mâna în Fondul de Rezervă. Constanța și Medgidia, campioane la primit bani

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: