Connect with us

Actual

Un nou hotel va rasari in statiunea Venus! Se va construi pe spatiul verde!

Maria Ionescu

Publicat

la

 

In cursul zilei de azi, pe site-ul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului Constanta au fost postate mai multe proiecte. Unul dintre acestea ni s-a parut extrem de important, dat fiind faptul ca se refera la constructia unui hotel in statiunea Venus din judetul Constanta. Acesta va fi amplasat intr-o zona ce apartine intravilanului, pe strada Dem Radulescu. Concret, terenul se invecineaza la nord cu strada Iuliu Maniu, la est cu hotel Sanda, la sud cu strada Dem Radulescu, iar la vest cu complexul de vile Iezer. Pentru cei care nu cunosc prea bine zona, este important sa precizam ca terenul la care facem referire este situat langa hotelurile Corina, Raluca si Dana. Accesul la teren se realizeaza pe latura de nord, din strada Iuliu Maniu. Beneficiarul – Frusescu Octavian (director al firmei Dipet Servcom STL Bucuresti)  si Frusescu Irinel din Bucuresti – a solicitat si a primit Certificatul de Urbanism nr. 351 din 07.07.2017, emis de Primaria municipiului Mangalia. Terenul pe care se va construi hotelul este proprietatea privata a lui Frusescu Octavian si Frusescu Irinel, conform Contractului de vanzare-cumprare cu incheiere de autentificare nr. 1018 din 04.04.2017, emis de Biroul Individual Notarial George Tragone, Constanta, cu constituirea dreptului de superficie in favoarea SC DIPET SERVCOM SRL  in baza conventiei cu incheiere de autentificare nr. 1481 din 16.05.2017, emisa de Societatea Notariala Loredana Melente si Cristina Filip, Bucuresti.

Hotelul se va construi pe un teren de peste 1200 de mp

 Terenul unde se doreste a se realiza investitia este in suprafata de 1228.14mp si este liber de constructii. Blocul care va contine apartamente pentru turisti va avea parter si patru etaje. Inaltime maxima pe care o va putea atinge este de 19 m.  Extrem de important este faptul ca acest teren este racordat la retelele de apa, canalizare si electricitate. Accesul se face prin intermediul unei scari in doua rampe cu podest intermediar si cu ajutorul unui lift. Acestea ajung in cadrul fiecarui etaj la nivelul unei cursive desfasurate pe doua dintre laturile cladirii, facand legatura intre cele doua corpuri de cladire. Accesul auto, cat si cel pietonal se vor propune a fi facute din Str. Iuliu Maniu si se vor asigura 12 locuri de parcare in incinta. In lucrarile de amenajari exterioare se vor realiza alei din dale de piatra sau beton pentru accesele pietonale si cele auto. Terasele exterioare vor fi finisate cu gresie antiderapanta sau piatra naturala. Spatiile verzi ramase vor fi tratate cu gazon, si pe alocuri plantate cu vegetatie joasa si inalta: arbori de inaltime medie, precum si plante de gradina.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier mortal în Tulcea. Vezi cum s-a produs

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, polițiștii tulceni au fost sesizati cu privire la producerea unui accident rutier în municipiu.

Din primele verificări a rezultat faptul că un bărbat de 69 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Miron Costin, din municipiu, nu s-a asigurat corespunzator la efectuarea manevrei de mers înapoi, accidentand un bărbat de 67 de ani, din Tulcea.

În urma accidentului a rezultat decesul bărbatului de 67 de ani.

”Conducătorul auto poseda permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Tulcea.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Constanța și Ovidiu. Un biciclist și-a pierdut viața

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, în jurul orei 23.15, la ieșirea din municipiul Constanța spre Ovidiu a avut loc un accident rutier în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața.

Acesta era pe bicicletă și se deplasa dinspre Constanța spre Ovidiu.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, în jurul orei 23.15, un bărbat, de 55 de ani, a condus un autoturism, pe DN 2A în afara localității Constanța, pe banda nr. 1. În momentul în care a ajuns în zona km 203, a surprins și accidentat mortal un bărbat, de 49 de ani, care se deplasa cu bicicleta pe marginea părții carosabile.

În momentul în care au ajuns la locul accidentului, polițiștii rutieri au stabilit că bărbatul a provocat accidentul rutier avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O tânără din Valu lui Traian a fost mușcată de un Rottweiler. Stăpânul animalului, cercetat penal

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri,  ISU și Serviciul de Ambulanță Constanța au fost solicitate să intervină în localitatea Valu lui Traian, pentru a acorda prim ajutor unei tinere, în vârstă de 15 ani, mușcată de un câine Rottweiler. La fața locului s-a deplasat un echipaj de paramedici SMURD, care a acordat primele îngrijiri medicale. Aceștia au stabilit că fata prezenta urme traumatice la nivelul membrelor superioare și inferioare, ce s-ar fi putut produce prin mușcături de câine.

”Ulterior aceasta a fost transportată conștientă, cooperantă la spital de echipajul de prim ajutor din cadrul Detașamentului Palas pentru mai multe investigații medicale. Organele abilitate vor cerceta împrejurările în care s-a produs evenimentul.”, a precizat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, incidentul  avut loc în jurul orei 20.35. Polițiști din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian au fost sesizați de către lucrători ai Poliției Locale despre faptul că o tânără de 15 ani a fost mușcată de un câine, în timp ce se deplasa pe strada Eliberării din Valu lui Traian.

”Polițiștii au identificat proprietarul animalului în cauză, fiind vorba despre un bărbat, de 44 de ani. Totodată, aceștia au stabilit faptul că animalul face parte din categoria câinilor periculoși.”, au spus reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: