Connect with us

Actual

Un nou hotel va rasari in statiunea Venus! Se va construi pe spatiul verde!

Maria Ionescu

Publicat

la

 

In cursul zilei de azi, pe site-ul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului Constanta au fost postate mai multe proiecte. Unul dintre acestea ni s-a parut extrem de important, dat fiind faptul ca se refera la constructia unui hotel in statiunea Venus din judetul Constanta. Acesta va fi amplasat intr-o zona ce apartine intravilanului, pe strada Dem Radulescu. Concret, terenul se invecineaza la nord cu strada Iuliu Maniu, la est cu hotel Sanda, la sud cu strada Dem Radulescu, iar la vest cu complexul de vile Iezer. Pentru cei care nu cunosc prea bine zona, este important sa precizam ca terenul la care facem referire este situat langa hotelurile Corina, Raluca si Dana. Accesul la teren se realizeaza pe latura de nord, din strada Iuliu Maniu. Beneficiarul – Frusescu Octavian (director al firmei Dipet Servcom STL Bucuresti)  si Frusescu Irinel din Bucuresti – a solicitat si a primit Certificatul de Urbanism nr. 351 din 07.07.2017, emis de Primaria municipiului Mangalia. Terenul pe care se va construi hotelul este proprietatea privata a lui Frusescu Octavian si Frusescu Irinel, conform Contractului de vanzare-cumprare cu incheiere de autentificare nr. 1018 din 04.04.2017, emis de Biroul Individual Notarial George Tragone, Constanta, cu constituirea dreptului de superficie in favoarea SC DIPET SERVCOM SRL  in baza conventiei cu incheiere de autentificare nr. 1481 din 16.05.2017, emisa de Societatea Notariala Loredana Melente si Cristina Filip, Bucuresti.

Hotelul se va construi pe un teren de peste 1200 de mp

 Terenul unde se doreste a se realiza investitia este in suprafata de 1228.14mp si este liber de constructii. Blocul care va contine apartamente pentru turisti va avea parter si patru etaje. Inaltime maxima pe care o va putea atinge este de 19 m.  Extrem de important este faptul ca acest teren este racordat la retelele de apa, canalizare si electricitate. Accesul se face prin intermediul unei scari in doua rampe cu podest intermediar si cu ajutorul unui lift. Acestea ajung in cadrul fiecarui etaj la nivelul unei cursive desfasurate pe doua dintre laturile cladirii, facand legatura intre cele doua corpuri de cladire. Accesul auto, cat si cel pietonal se vor propune a fi facute din Str. Iuliu Maniu si se vor asigura 12 locuri de parcare in incinta. In lucrarile de amenajari exterioare se vor realiza alei din dale de piatra sau beton pentru accesele pietonale si cele auto. Terasele exterioare vor fi finisate cu gresie antiderapanta sau piatra naturala. Spatiile verzi ramase vor fi tratate cu gazon, si pe alocuri plantate cu vegetatie joasa si inalta: arbori de inaltime medie, precum si plante de gradina.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(FOTO) 35 de cai au fost recuperați de lângă Techirghiol. Au ajuns la o fermă din Peștera

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

35 de cai au fost recuperați, azi, din vecinătatea orașului Techirghiol și au fost  transportați la o fermă din localitatea Peștera pentru a primi hrană și îngrijire medicală.
O echipă mixtă – formată din reprezentanți ai IPJ Constanța, ai DSVSA, precum și un medic veterinar din Techirghiol – s-a deplasat în zona lacului Zarguzon și a început căutările, după ce o persoană a postat pe Facebook un video în care erau filmați mai mulți cai ce păreau abandonați și rupți de foame.
Câteva ore au durat căutările dar ulterior au fost identificați 35 de cai.
Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții Primăriei Techirghiol, identificarea și strângerea cailor a durat câteva ore, având în vedere suprafața mare de terenuri agricole dar și condițiile meteo, care au îngreunat accesul autorităților.
”Ancheta privind identificarea proprietarului sau proprietarilor cailor este în plina desfășurare, având în vedere că din cei 35 de cai doar 6 erau microcipați. Precizăm că niciunul din exemplarele găsite de autorități nu era în evidența Registrului Agricol al Primăriei Techirghiol.”, au spus reprezentanții Primăriei Techirghiol.
Este important de precizat că pentru salvarea animalelor au venit în ajutor mai multe ONG-uri.
Reprezentanții DSV Constanța și cei ai Poliției Naționale au emis o ordonanață de reținere a animalelor și au decis transportarea lor la o fermă din comuna Peștera pentru a primi îngrijiri medicale și hrană.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Zeci de cai au fost abandonați pe câmp, în apropiere de Techirghiol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În jur de 40 de cai abandonați, nemâncați, slabi și bolnavi – unii morți deja – au fost descoperiți pe un câmp din apropierea lacului Zarguzon, lângă Techirghiol.
Descoperirea acestor animale a fost făcută publică pe pagina oficială de Facebook a rapper-ului Puya, care a scris:
”Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură.”
Și voluntarii organizației Kola Kariola s-au implicat:
„Cu siguranță, imaginile cu cei 40 de cai abandonați, nemâncați, legați, unii morți în râpe, v-au șocat pe toți. Nu o dată v-am spus că aceste animale au un înger păzitor care dorește să rămână anonim. La această oră, la fața locului este Poliția și reprezentați ai DSV. Tot îngerul păzitor anonim încearcă relocarea tuturor cailor într-un loc sigur după care noi, ong-urile va trebui să intervenim și să preluăm câți se poate dintre ei”.
Autoritățile s-au autosesizat și au intervenit.  La această oră, în zonă se află reprezentanți ai IPJ  Constanța și DSVSA Constanța.
”La această oră, polițiștii constănțeni se află la fața locului și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt. Starea fiecărei cabaline este evaluată împreună cu reprezentanți ai DSVSA Constanța. Urmează ca la finalizarea verificărilor sa fie luate măsurile legale care se impun.”, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvînt al IPJ Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de vânt puternic. Manevrele în portul Midia, oprite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Județul Constanța se află sub cod galben de vânt puternic cel puțin până la ora 11.00. Potrivit meteorologiolor, sunt intensificări ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h.

De asemenea, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza vântului puternic, au fost oprite manevrele în portul Midia.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: