Conecteaza-te cu noi

Actual

Un nou val de infectări cu SARS CoV2 raportat în Europa. Medic: “COVID-19 nu a dispărut!”

Published

on

Deși unii politicieni și personalități de televiziune au anunțat că pandemia de coronavirus s-a încheiat, este foarte posibil ca lucrurile să ia o altă întorsătură în Europa – și nu într-un sens bun. Mai mult, medicul Eric Topol, fondator și director al Institutului de Cercetare Translațională Scripps, a transmis, sâmbătă, că pe continentul nostru, „următorul val” al COVID-19 a început deja.

„Următorul val (COVID-19 – n.r.) a început în Europa”, a transmis doctorul Eric Topol, arătând că, săptămâna trecută, autoritățile din țări precum Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Elveția și Italia au raportat noi creșteri a cazurilor de boală COVID-19 și a spitalizărilor.

 

Advertisement

Această revenire a pandemiei de coronavirus are loc la aproximativ o lună de zile după ce mai multe țări și regiuni din Europa au început să ridice măsurile de prevenție și de restricție, precum purtarea măștii de protecție în spațiile închise.

Și România a eliminat măsurile restrictive în urmă cu câteva zile, cu toate că șeful Guvernului a făcut apel la responsabilitatea cetățenilor pentru a stopa o nouă răspândire a coronavirusului.

Preocuparea actuală a specialiștilor internaționali are legătură cu ridicarea acestor măsuri, care ar putea reprezenta o relaxare prematură

„Țineți cont de faptul că este probabil ca numărul de cazuri raportate de COVID-19 și spitalizările să fie cu două până la patru săptămâni mai târzii decât ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. Gândiți-vă cât timp este nevoie pentru ca o nouă infecție să fie în cele din urmă raportată – dacă ajunge să fie raportată. În primul rând, odată ce ești infectat cu SARS-CoV-2, nu este ca și cum afli în secunda doi. Mai degrabă, este posibil să nu dezvolți simptome decât după câteva zile sau, în medie, aproape o săptămână mai târziu. Apoi, mai este și intervalul de timp între apariția simptomelor și efectuarea testelor pentru a confirma un diagnostic COVID-19, presupunând că nu vă băgați tampoane de bumbac în nas la fiecare oră. Și atunci când vă testați singur acasă, cât de probabil este să raportați rezultatele la autoritățile de sănătate publică? Dacă ajungi să fii spitalizat, nici asta nu se întâmplă imediat. În schimb, starea dumneavoastră se poate deteriora în timp sau poate rămâne stabilă sau poate crește și descrește înainte de a se agrava”, relatează Forbes conform evz.ro.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions