Connect with us

Politica

Un olandez vrea să fie primar la Eforie

Maria Ionescu

Publicat

la

Eforie Nord și Eforie Sud sunt două localități care formează orașul Eforie. Aici trăiesc peste 10.000 de locuitori dar în campania electorală le va fi mult mai greu decât vara, când au o grămadă de treabă pe litoral: închiriază case, vile, hoteluri. Dar se pare că sunt foarte obișnuiți cu aglomerația. Altfel nu ne explicăm cum se face de au nu mai puțin de șapte doritori ai funcției de primar.

Cele șapte persoane care și-au depus candidatura sunt: Ovidiu Brăiloiu, din partea PSD, Robert Nicolae Șerban, din partea PNL, Dănuț Chiparu – PRM, Doina Geta Abdula – PMP, Koning Harm – olandez, care candidează ca și cetățean european pe lista PER, Vasile Andrei – ALDE și Elena Cornelia Corsate – candidat independent.

ovidiu brailoiuDespre Ovidiu Brăiloiu este inutil să vorbim, deoarece este primar în localitate din anul 2004. Înainte de asta a fost inspector general la Inspectoratul Teritorial Constanța, în intervalul 2001-2004, dar a lucrat și la primăria Constanța și primăria Eforie. Pe vremuri, prin anii 1993-1994, când tatăl său avea un hotel în Mamaia, se ocupa de încheierea de contracte. Candidează tot din partea PSD și are cele mai mari șanse de a câștiga din nou.

Viceprimarul lui Brăioiu vrea primar

serban nicolaeCel de-al doilea candidat la funcția de primar este nimeni altul decât Robert Șerban, actualul viceprimar. Firește, și el a rămas adept al partidului care l-a promovat în funcție, respectiv PNL. În urmă cu câțiva ani, de numele său a fost legat un scandal în care era implicată  și fosta sa iubită. Cum ea deține o funcție publică, el așișderea, credem că putem depăși acest moment delicat pentru a ne axa pe probleme politice!  El țintește alături de partidul său nu doar câștigarea mandatului de primar, ci și obținerea majorității în Consiliul Local. Dar, cum este viceprimar din anul 2008, este clar că e foarte apropiat de primarul Brăiloiu.   Numai că politica e politică! Robert Serban este membru PNL din anul 1996, are 38 de ani si este absolvent al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”.

Partidul Ecologist vine cu Koning Harm

koning harmNu știm în ce măsură un cetățean european, adică un olandez stabilit de peste 15 ani în Eforie, poate deveni primar. Dar el încearcă și chiar speră că va reuși! De profesie inginer electric, el se ocupă de energia regenerabilă și are de foarte multă vreme înclinații ecologiste. Sunt cel puțin 12 ani de când este alături de acest partid. Potrivit președintelui PER Constanța, Adrian Coandă, olandezul nu zboară, ci își dorește să atragă atenția asupra problemelor din zonă. El vrea să transmită ceva pozitiv și îi învață pe toți cunoscuți să facă economie pentru eficiența energetică. Are o fabrică de înghețată. Nu crede că va ieși neapărat primarul localității, dar își dorește să transmită cunoștințele sale edilului. Nu are probleme cu limba română, pe care a învățat-o foarte bine și se ocupă de activități sociale desfășurate de fundația Breath România, al cărui colaborator este. Numele lui Korning Harm este și pe lista de consilieri pentru primăria Eforie depusă de PER.

PRM îl vrea primar pe Dănuț Chiparu

danut chiparuPentru mulți, numele lui Chiparu este o necunoscută, dar cei care au cotrobăit prin informațiile locuitorilor din oraș, au aflat multe lucruri. Dănuț Chiparu este consilier local și administrator al firmei Briza Mării Negre SRL, firmă înființată în anul 1991. El este considerat de localnici unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri, cu şanse foarte mari de a fi ales nu doar consilier local, ca până acum, ci chiar ca primar, potrivit ultimelor sondaje efectuate de PRM. El ocupă poziția de consilier local de foarte multă vreme, dar crede că și-a făcut bine treaba și poate realiza mai multe lucruri pentru orașul său.

Doina Abdula merge pe mâna PMP

geta abdulaDoina Abibula este singura femeie din viața politică de la Eforie care își dorește să devină primar. Mai există un candidat femeie, dar este independentă. Doina Abibula este o persoană serioasă atât profesional, cât și în viața politică. A făcut parte din  organizația PD Eforie, unde a fost printre membrii fondatori, partid în cadrul căruia a rămas până în anul 2013. Odată cu scindarea intervenită atunci pe plan național, a părăsit și ea partidul și s-a înscris în PMP, tot printre membrii fondatori. Din punct de vedere profesional, este inginer manager și a lucrat la IHR, devenită ulterior THR, până în anul 2008. Atunci a decis să plece, prin demisie, din respectiva societate. Și-a deschis o pensiune care funcționează pe timp de vară. Este căsătorită cu un tătar și au două fete. Nu de multă vreme a devenit o bunică tânără. Nu știe ce se va întâmpla la alegeri, dar este optimistă având în vedere că o cunoaște multă lume, care o apreciază. Dacă nu va fi primar, are toate șansele să devină consilier, deoarece numele său figurează și pe poziția de consilier local.

Cornelia Elena Corsate, singurul candidat independent

elena corsateEste un candidat  independent la primăria Eforie și speră să obțină voturile necesare obținerii mandatului. A studiat inginerie economică. De pe pagina ei de facebook, citez:  ‚Mă cunosc alții cum nu mă cunosc eu. Sunt pregătită să fac ceva, nu să vorbesc, să-mi consum energie cu replici. Eu, ca simplu cetățean, am demonstrat că am dat liber la participare în ședințe locale, că au făcut site-ul orașului unde să vedem ce fac cu banii, am degajat strada Ioan Movilă, am obligat prin Agenția de mediu să se ia măsuri de igienizare. Ce pot să fac mai mul? Dacă nici eu nu sunt un candidat serios, nu știu care a arătat mai mult decât mine. Nu am funcție, nu am putere – sunt cetățean ca și dvs. Și eu am auzit despre mine că am făcut alianțe ba cu PSD, ba cu PNL și am dovedit că am depus candidatura independent, așa cum am intenționat de la început. Nu sunt șantajabilă, nu mi-e frică de ei și nu mă voi lăsa cumpărată. Dacă un lucru trebuie spus, îl va spune un bărbat, dacă trebuie făcut un lucru, îl va face o femeie.‘

Aceștia sunt candidații pentru Primăria Eforie. Voturile oamenilor vor vorbi, însă până atunci ni s-a părut normal să vă oferim câteva indicii, pentru a ști pe cine veți vota!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Ionel Dia, candidat la funcția de consilier local PSD: ”Facem din Hârșova casa noastră”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ionel Dia, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de consilier al orașului Hârșova, a adresat tuturor locuitorilor un mesaj prin care le-a cerut să iasă la vot, deoarece votul fiecăruia poate fi decisiv. De asemenea, în câteva cuvinte, el le-a transmis alegătorilor să participe în număr cât mai mare la vot.

Iată mesajul lui Ionel Dia.

”Dragi hârșoveni,

Mă adresez vouă, tuturor celor care mă cunosc, rude, prieteni, simple cunoștințe, colaboratori, oameni care iubesc Hârșova cu adevărat,

Dacă și voi v-ați săturat de acest regim clientelar impus în ultimii patru ani de clanul Ionescu, un regim în care persoane din anturajul primarului ocupa funcții importante în administrația publică locală, fără a avea o pregătire corespunzătoare, un regim în care susținătorii acestuia se înfruptă din banul public, sfidând de-a dreptul bunul simț, în timp ce oamenii simpli din oraș abia își pot asigura traiul zilnic,

Dacă v-ați săturat de un primar care timp de patru ani a promovat ura și dezbinarea în rândul cetățenilor acestui oraș, făcându-i să se teamă unii de alții că vor fi “turnați” și-și vor pierde locul de munca, afacerea,

Dacă v-ați săturat ca banul public să fie irosit pe proiecte care nu folosesc nimănui, în timp ce necesitățile cu adevărat importante pentru noi toți sunt cu totul altele,

Dacă vă doriți un viitor mai bun pentru voi și pentru copiii și nepoții voștri,

Veniți alături de noi, tinerii adunați în jurul domnului Tudor Nădrag, și ajutați-ne să punem capăt acestor lucruri!

Facem din Hârșova casa noastră, a tuturor! Să facem din Hârșova o familie!

Veniți duminică la vot! Votul fiecăruia dintre dumneavoastra poate fi decisiv!

Hârșova nu este numai a lor. Este a noastră, a tuturor hârșovenilor!”, a precizat Ionel Dia.

 

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tudor Nădrag (PSD), mesaj pentru locuitorii din Hârșova: ”Nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tudor Nădrag, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru Primăria orașului Hârșova a adresat astăzi, în ultima zi de campanie electorală, câteva cuvinte de mulțumire tuturor celor ce i-au fost alături.  De asemenea, a ținut să le spună alegătorilor din Hârșova să nu le fie teamă și să iasă la vot în număr cât mai mare.

Iată mesajul lui Tudor Nădrag:

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că mi-ați fost alături în această campanie și să vă îndemn să vă prezentați duminică la urne! Mergeți la vot și votați pentru un oraș care trebuie să se dezvolte! Știți ce plan de măsuri avem. Sunt 41 de puncte realizabile, care trebuie demarate rapid.

Nu vă fie teamă să vă exprimați liber. Votul este garantat prin Constituția României!

Instaurarea terorii și a șantajului, așa cum se întâmplă, din păcate, în orașul nostru, nu poate decât să îngrădească drepturile oamenilor. Nu poate decât să vă creeze teamă să călcați pragul primăriei. Este trist și totodată îngrijorător faptul că, folosind funcția poți tria o mână de oameni dintr-o comunitate atât de mică, în funcție de interesele proprii și de opțiunea de vot.

Nu mai este o noutate că este un grup bine organizat, coagulat în jurul unui contracandidat, de care locuitorii orașului nu este străin, care desfășoară toate forțele pentru a deturna voturile OAMENILOR.

Vă rog să cugetați înainte de a permite cuiva să ÎNDRĂZNEASCĂ să vă solicite votul în schimbul unor foloase.

Nu ezitați să condamnați public acest lucru și să semnalați autorităților faptele nelegale!

Ieșiți dumincă la vot în număr cât mai mare! Aceasta este cea mai puternică armă! Vă rog, nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Mesajul PRO România la final de campanie electorală: „Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la Primăria Constanța, Mircea-Titus Dobre, a declarat că s-a hotărât să candideze la funcția de primar al municipiului Constanța după ce am văzut că nimeni nu vrea să modernizeze orașul. Fostul ministru al Turismului spune că au fost pierdute deja prea multe proiecte și oportunități.

„Mulți constănțeni au aflat, probabil, că la Constanța nu s-a putut face, până acum, portul turistic “Diamant”, care ar fi avut finanțare 100% de la bugetul statului, prin Master Planul pentru Turism, pe care l-am făcut în anul 2017, când am fost ministru al Turismului. Este doar unul dintre proiectele pe care Primăria Constanța le-a pierdut, doar pentru că nu s-au făcut demersurile necesare așa cum s-a întâmplat cu tot ceea ce se putea realiza in acest frumos oraș.“, a punctat Mircea Dobre.

Întrebat ce trebuie schimbat în oraș, candidatul PRO România spune că foarte multe lucruri. În primul rând, spune Dobre, trebuie schimbat un oraș rămas prin anii ’80, astfel încât să ajungem în al treilea deceniu din secolul XXI, unde ar fi trebuit să fim deja.

„Tocmai de aceea candidez: pentru că m-am săturat să văd Constanța cu trafic infernal, cu mașini parcate pe trotuar, cu haos în trafic, fără spații verzi și lăsată la mâna unora care efectiv nu vor să acceseze fonduri pentru sistematizarea orașului nostru. Dacă vom putea pune în aplicare proiectele noastre, peste 4 ani vom avea un oraș modern, european, pe care îl vor iubi atât constănțenii, cât și investitorii și turiștii. Am venit cu proiecte concrete, făcute împreună cu echipa noastră de experți, pentru că putem finanța, în următoarea perioadă tot ce e necesar pentru a transforma Constanța într-un oraș turistic de top. Avem trei axe de finanțare pe fonduri europene pe perioada de programare 2021-2027. Este vorba de axele 3 si 4 din Programul Operațional Regional. Pe Axa nr 3 se pot face proiectele de parcuri, promenadă verde, parcări subterane cu parc deasupra. 52 de milioane de euro este valoarea aproximativă a acestor proiecte. Pe Axa nr 4 intră lucrări de infrastructură, precum breteaua care leagă zona Aurel Vlaicu către Eden și lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la patru benzi. 50-60 de mii de apartamente sunt în curs de proiectare și executie pe bulevardul Aurel Vlaicu iar acesta trebuie să sufere și el modificări, deci este nevoie de astfel de proiecte, pentru care există această sursă de finanțare. Tot pe axa 4 intră și pasajul din Km. 5. Pe axa prioritară nr. 7 se poate face proiectul NIAGA, pentru transport integrat multimodal – autogară –  gară – aeroport, cu o valoare de 20 de milioane de euro. Pentru celelalte proiecte care nu se vor putea finanța din fonduri europene, există bugetul local. Viitorul orașului Constanța depinde de votul dumneavoastră!

Fiți PRO Schimbare

Fiți PRO Constanța

Fiți PRO Romania“, a spus Dobre

Filipescu: Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor

Candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, afirmă, la rândul său, că a avut parte de o campanie bogată în experiențe și a fost prezent în fiecare localitate a județului.

„Discuțiile cu cetățenii mă încurajează de fiecare dată să merg mai departe. SE CERE SCHIMBAREA! Constănțenii nu mai au răbdare și pe bună dreptate așteaptă rezultate. Vor să fie reprezentați de oameni pe care i-au întâlnit, care le cunosc problemele și care îi ascultă. Îmi doresc ca județul nostru să nu mai piardă oportunități de finanțare! Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor, trebuie să venim în fața oamenilor cu lucruri concrete, acțiuni pe care deja le-am demarat în interesul întregii comunități. Spitalul de pediatrie propus de echipa PRO România, crearea locurilor de muncă, îmbunătățirea sistemului educațional la nivelul județului, crearea de parcuri și zone de agrement, susținerea producătorilor locali, dezvoltarea infrastructurii, sunt proiecte concrete, finanțabile, realizabile și sunt responsabilitatea pe care ne-o asumăm în fața dumneavoastră pentru că știm și putem să le implementăm.

Ca reprezentant al cetățenilor ce urmează să fie ales în fruntea administrației publice județene, înțeleg că noi, cei votați, suntem cei care se pun în slujba constănțenilor, și nu invers. Ca și până acum, fiecare acțiune a mea și a echipei PRO România, va avea ca scop dezvoltarea comunității. Județul Constanța are un potențial prea mare, acces la prea multe resurse pentru a mai sta ascuns în umbra delăsării liderilor pe care i-a avut până acum. Devotamentul este valoare principală pe care o promovez în echipa mea și cred în puterea exemplului. Dați-ne șansa să vă demonstrăm cum poate evolua Constanța atunci când este condusă de oameni profesioniști cărora le pasă, care sunt PRO Constanța. Schimbarea începe cu votul dumneavoastră. Pe 27 septembrie votați poziția numărul 1 pe buletinele de vot pentru Consiliu Județean și președinția acestuia.“, a spus Filipescu.

  • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: