Connect with us

Actual

Un pompier aflat în vacanță pe litoral a salvat viața unui bărbat în pericol de înec

Published

on

Ionuț Biriș, pompier militar din cadrul ISU Alba, se afla în concediu, în stațiunea 2 Mai.

Aflat pe plajă, dintr-o dată, a auzit un strigăt de ajutor, un bărbat se afla în pericol de înec.

”-  Bărbatul ce înota mai devreme, aproape de geamandură, nu îl mai văd! Trebuie să îl căutăm!” a spus un turist.

De îndată Ionuț, împreună cu câțiva turiști, a intrat în mare să îl caute pe bărbat.

Advertisement

”-  Cineva să cheme o ambulanță, este inconștient. A înghițit foarte multă apă!”

Odată ajunși cu victima la mal, Ionuț a început să execute manevrele de resuscitare.

”-  Ajutați-l! Faceți ceva!”, a spus cineva.

”- Stați liniștiți! Sunt de la SMURD. Am situația sub control!”, a precizat Ionuț Biriș.

După aproximativ 5 minute, bărbatul a devenit conștient, manevrele de resuscitare cardio-respiratorie efectuate fiind un adevărat succes.

Advertisement

În scurt timp, a sosit și echipajul SMURD care l-a preluat pe bărbat și i-a acordat îngrijirile medicale necesare, acesta fiind foarte slăbit.

”Ionuț Biriș este cadrul militar activ și paramedic în cadrul ISU Alba, având o experiență de peste 16 ani în acordarea primului ajutor medical,  participând la mii de intervenții de acest tip.

Felicitări, Ionuț! Un om trăiește datorită spiritului civic și devotamentului de care ai dat dovadă!”, au precizat reprezentanții ISU Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement