Connect with us

Societate

Un ”șefuț” de la Confort Urban, condamnat la închisoare pentru luare de mită

Published

on

Astăzi, 16 noiembrie, inculpatul Fulina George – angajat în cadrul SC Confort Urban SRL, societate aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța – a fost condamnat de Tribunalul Constanța la doi ani și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Solutia pe scurt: În baza art. 485 alin. 1 lit. a Cod procedură penală admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Constanţa şi inculpatul FULINA GEORGE.

În baza art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplicare art. 480 alin. 4 Cod penal condamnă pe inculpatul Fulina George la pedeapsa de doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de luare de mită.

În baza art.322 alin.1 Cod penal, cu aplic. art.35 alin.1 Cod penal şi art. 480 alin. 4 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul Fulina George la pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată În baza art. 47 Cod penal în ref. la art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art.321 alin.1 Cod penal cu aplicare art. 480 alin. 4 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul Fulina George la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, în forma lipsei de vinovăție.

În baza art. 38 alin.1 Cod penal, art. 39 alin.1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele inculpatului FULINA GEORGE, aplică pedeapsa cea mai grea de  2 (doi) ani închisoare, la care se adaugă o treime din suma celorlalte două pedepse 12 luni (4 luni + 8 luni), respectiv 4 (patru) luni.

În final, inculpatul Fulina George execută pedeapsa de 2 (doi) ani și 4 (patru) luni închisoare.

Se constată că s-a dispus reţinerea inculpatului Fulina George de la data de 25.02.2022 la data de 26.02.2022. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatul Fulina George pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, stabilit conform art. 92 Cod penal.

În temeiul art. 93 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere de 3 ani, condamnatul Fulina George trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

  1. a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;
  2. b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  3. c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
  1. d) să comunice schimbarea locului de muncă;
  2. e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În temeiul art.93 alin.2 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere de 3 ani, condamnatul Fulina George trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate; În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile, la Primăria Municipiului Constanța sau la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța.

În temeiul art.289 alin.1 Cod penal rap. la art. 66 alin.1 lit. g Cod penal, aplică inculpatului Fulina George pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta, pe o perioadă de 3 ani.

În temeiul art. 289 alin. 3 din Cod procedură penală, dispune confiscarea sumei de 2.000 lei din suma de 2.600 lei ridicată de la inculpatul Fulina George, și depusă la CEC Bank. Menține măsura sechestrului asigurator asupra sumei de 2.600 lei, ridicată de la Fulina George, în vederea confiscării speciale și plății cheltuielilor judiciare, banii ce au fost depuși la CEC Bank.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 16.11.2022.
Document: Hotarâre  454/2022  16.11.2022

Reamintim că Fulina George avea în atribuții supravegherea persoanelor obligate de către instanțele de judecată la prestarea de munci neremunerate în folosul comunității și ar fi pretins și primit de la o persoană suma de 2.000 de lei la data de 24 noiembrie 2021, și ulterior, la data de 25 februarie 2022, a pretins și primit suma de 500 de lei de la aceeași persoană, astfel încât aceasta să nu se prezinte la munca neremunerată la care a fost obligată!

În cauză a fost efectuată și o percheziție la o direcție a Primăriei Constanța, respectiv la Direcția de Gestionare Servicii Publice. De acolo au fost ridicate o serie de documente.

Surse judiciare au mai arătat că inculpatul a fost cel care ar fi avut inițiativa în procedura de predare-primire a mitei și că activitatea de luare a mitei s-a desfășurat în doi timpi, astfel că acesta  a avut suficient timp să discearnă asupra faptei sale și nu s-a oprit, deci și-a asumat în mod conștient riscul de fi prins de organele de anchetă, suma de 2500 de lei primită cu titlul de mită nefiind chiar infimă, iar mita solicitată celor care aveau condamnări de către instanțele penale.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!