Conecteaza-te cu noi
SEAS

Energie&Mediu

Un tip care dezhuma cadavrele cu excavatorul deschide primul atelier românesc pentru testarea eolienelor

Published

on

Firma Ad Power SRL Cernavodă a obţinut avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa în vederea construirii unei hale de asamblare a miniturbinelor eoliene, pe un teren închiriat în localitatea Seimenii Mari. „Beneficiarul doreşte să construiască o hală metalică cu funcţiunea – atelier asamblare mini turbine eoliene, testare şi reparaţii de echipamente specifice energiei regenerabile. De asemenea, hala va avea la faţada principală, o structură metalică suport pentru testarea panourilor fotovoltaice.”, se arată în documentaţia aprobată de APM Constanţa, pe 8 ianuarie a.c.. Investiţia firmei Ad Power SRL este prima de acest tip din România. Ca dovadă, în memoriu supus aprobării autorităţii de mediu, unul din argumentele pentru oportunitatea investiţiei este acela că „pe piaţa românească, nu sunt ateliere similare cu acest scop”.

Adrian-Iofcea

Adrian Iofcea, patronul Ad Power SRL Cernavodă. Sursa: Facebook.

Hala, realizată pe o fundaţie din beton, cu zidurile din panouri de tip sandwich montate pe stâlpi metalici, va fi independentă energetic, aşa cum îi şi stă bine unei investiţii auxiliare domeniului energiei regenerabile. În acest sens, potrivit memoriului, alimentarea atelierului cu energie electrică se va face prin montarea unui număr de 20 de panouri fotovoltaice şi a unei turbine eoliene cu puterea instalată de 5 Kw. În urma activităţii de montare şi testare a miniturbinelor eoliene şi a panourilor fotovoltaice, nu vor rezulta deşeuri chimice. În schimb, dezvoltatorul va preda unei firme de salubrizare o tonă de hârtie, ambalaj sau carton pe an, 0,8 tone de sticlă, 0,01 tone de metal, 0,5 tone de mase plastice.

Au dezhumat cadavrele cu excavatorul

Ad Power SRL este cunoscută, în primul rând, pentru montarea miniturbinei eoliene de la intrarea în localitatea Peştera. De asemenea, compania a prestat activităţi de montaj la parcurile eoliene din Peştera şi Cernavodă, aşa cum reiese din fotografiile publicate pe contul ei de Facebook. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Ad Power este deţinută, în calitate de unic asociat, de Adrian Iofcea, care mai are controlul şi asupra firmei Elite Design Project SRL. Deşi născut în comuna Râmnicelu din judeţul Brăila, Iofcea locuieşte în Cernavodă. El s-a remarcat şi în politica locală cernavodeană, ca membru de nădejde al Partidului Democrat-Liberal.

Marian Sava

Marian Sava

Pe 23 decembrie 2009, aşa cum scria presa locală din Constanţa, patronul de la Ad Power a luat parte la o şedinţă de partid, cu scântei, în care se dezbătea oportunitatea unui aviz politic pentru schimbarea directorului Spitalului Orăşenesc Cernavodă. La un moment dat, liderul de atunci al PDL Cernavodă, Marian Sava, şi-a pierdut cumpătul şi a sărit la bătaie la Iofcea. După bătaie, Iofcea s-a retras din prima linie politică, fără a părăsi partidul, dar firma sa a început să presteze diverse lucrări publice în beneficiul primăriei locale, conduse atunci de PSD-ista Mariana Mircea. Ad Power a câştigat mai multe contracte, unele prin negociere directă fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, cu Primăria Cernavodă. Aşa, firma lui Iofcea a ajuns să facă de toate: reţele de apă, o staţie de pompare, reţele de canalizare şi o casă mortuară. Imobilul mortuar a fost ridicat în incinta cimitirului ortodox din Cernavodă, pe un loc ocupat până atunci de morminte. Rămăşiţele pământeşti ale celor care-şi dormeau somnul de veci au fost dezhumate cu excavatorul, aşa cum scria Ziua de Constanţa. Firma lui Iofcea a mai prestat un contract cu „de toate” şi pentru Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile, pe vremea când aceasta era condusă de PDL-istul Valentin Zeicu. Ad Power a montat ferestre şi uşi de aluminiu, aparate de aer condiţionat, duşuri, closete şi lavoare, gresie şi fainaţă; totodată, a văruit pereţii cu var lavabil.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions