Conecteaza-te cu noi

Societate

Una dintre cele mai apreciate trupe de teatru de stradă din lume, la FITIC 7.0

Published

on

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa Blue Theatre FITIC 2022, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, continuă până pe 3 septembrie şi vă aşteaptă cu spectacole variate, nume mari ale scenei româneşti, dar şi tineri debutanţi, Biblioteca colorată, lansări de carte, workshopuri, precum şi multe alte surprize.

Celebra trupă de teatru de stradă Compagnie des Quidams, cu o vastă experienţă, de peste două decenii, în acest domeniu complex al artei spectacolului vine în România, la Constanţa, la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa Blue Theatre FITIC 2022.

Spectacolul lor, „FierS a Cheval“, unul dintre cele mai aplaudate şi apreciate de milioane de spectatori din întreaga lume, poate fi admirat sâmbătă, 3 septembrie 2022, de la ora 21.30, în Parcul Arheologic, de unde vor ajunge pe Bulevardul Tomis, în zona Prefectură. Intrarea este liberă!

„FierS a Cheval“, o performanţă spectaculoasă!

Advertisement

„La început, sosesc personaje curioase, prețioase și excentrice. Ele rătăcesc, ne întâlnesc pe noi, publicul și, dintr-o dată, lumea noastră se transformă într-o lume a miracolelor: caii de culoarea fildeșului, impunători, ușori și strălucitori ne poartă departe, într-o cavalcadă magică, sclipitoare și muzicală.

Un bărbat cu o voce tandră, atât povestitor, cât și jucător, li se alătură și îi conduce într-o serie de tablouri coregrafiate. Un vals, un tango, o furtună, un carusel, un joc… Imaginile spectacolului trezesc emoție, libertate și surpriză cu ajutorul mișcărilor, dansurilor și energiei, însoțite de muzică uneori blândă, uneori dinamică şi însufleţită. Apoi visul se termină, caii fantastici pleacă, redevenind personajele ciudate ale începutului, fericiți că au putut, timp de… o poveste, să ne facă să le/ (şi poate chiar să) ne descoperim alter ego-urile mitologice“.

Sunteți așteptați în Parcul Arheologic și pe Bulevardul Tomis!

Până sâmbătă, însă, în fiecare zi şi seară, vă aşteptăm la scena din Parcul Arheologic, la workshopurile, atelierele şi spectacolele prezente în această ediţie a FITIC.

Joi, 1 septembrie, puteţi urmări, pe scena Parc, de la ora 18.00, în categoria SEATHRE (teatrul liceenilor), spectacolul „Zbor“, realizat de Trupa AMPRENTE, din Braşov. În aceeaşi categorie se înscrie şi spectacolul de la ora 22.00, „El Muro“, al Trupei VICTORY OF ART.

Advertisement

La 20.30, pe aceeaşi scenă, sunteți invitați la un superspectacol, marca Gigi Căciuleanu! Înscris în categoria BLUE THEATRE (teatru independent şi teatru-dans), „Eine Kleine Nachtmusik“ este o co-producţie: UNTEATRU, ARTPRODUCTION FOUNDATION & GIGI CĂCIULEANU ROMANIA DANCE COMPANY. Spectacolul este realizat de celebrul Gigi Căciuleanu pe muzica lui W.A. Mozart, cu Lari Giorgescu. Texte: Gigi Căciuleanu şi un fragment de scenariu original de Comedia Dell’Arte, aparţinând lui W.A. Mozart. Scenografia: Vladimir Turturică. Light Design: Dragoș Mărgineanu.

„EINE KLEINE NACHTMUSIK“ este o metaforă a singurătăţii creatorului de cursă lungă. Cea a unui solitar Om – Artist, Artist – Om, fără vârstă, Veşnic-Copil, dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna: Bătrân – Filozof – Înţelept, Jongleur şi Alchimist… Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând… Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei Eine kleine Nachtmusik nu e (numai) Mozart, Amadeus sau Wolfgang… E o metaforă“, spune maestrul Căciuleanu despre spectacolul său.

Reamintim că juriul categoriei Seathre este format din: Magda Catone, Cristian Iacob, Tiberiu Roşu. Celelalte jurii sunt: Blue Theatre – director festival Marius Bodochi, Maia Morgenstern, Liviu Manolache, Mircea Rusu şi Dramaturgie – scriitoarea Cristina Tamaş, criticul de teatru Alina Cristea, jurnalistul Valentin Ispas.

Tot joi, 1 septembrie, de la ora 17.00, apreciata scriitoare constănţeană Cristina Tamaş vă invită la Biblioteca colorată (lângă scena Parc din Parcul Arheologic), la o lansare de carte şi un dialog cu cititorii. Cărţile vor fi prezentate de asist.univ.dr. Alina Costea şi de asist.univ.dr. Daniel Clinci, iar discuţiile vor fi moderate de jurnalistul Valentin Ispas şi de criticul de teatru Alina Cristea.

Date tehnice, ore şi program

Advertisement

FITIC 7.0 a început în data de 27 august şi se încheie în 3 septembrie a.c.

Spectacolele au loc pe cele trei scene pregătite special pentru acest eveniment: Scena Tomis (de pe Bulevardul Tomis, zona Prefectură), scena Parc (Parcul Arheologic) şi scena Workshop (Parcul Arheologic).

Mai multe detalii despre programul FITIC 7.0 găsiţi pe pagina de Facebook a evenimentului. Intrarea la spectacole este gratuită, în limita locurilor disponibile. Biletele pot fi rezervate pe bilet.ro.

FITIC 7.0 este realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Teatrul de Stat Constanţa, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor Burada”, Universitatea „Ovidius“ Constanţa, reprezentanţi ai societăţii civile şi este organizat de Art Society Center şi Primăria Municipiului Constanţa.

Sunteți așteptați cu drag!

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions