Connect with us

Administratie

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Constanța

Published

on

Cu prilejul împlinirii a 164 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, militarii din Forţele Navale Române participă astăzi în garnizoanele București, Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, la ceremoniile militare prilejuite de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române. La București, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, va participa la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori, organizată, la ora 10.00, la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Dealul Patriarhiei Române, și la ceremonia militară de decorare a drapelelor de luptă ale Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazu” și Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, de la ora 12.00, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

La Constanța, marinarii militari vor participa la ceremonia militară organizată în Piața Ovidiu, începând cu ora 10.00, iar la Mangalia reprezentanții Forțelor Navale Române vor lua parte la ceremonia militară organizată la ora 10.00, la Complexul Monumental din Piața Republicii. De asemenea, cu prilejul marcării Zilei Unirii Mici, se vor desfășura, în perioada 21-23 ianuarie, la Sala Coloanelor de la Cercul Militar Mangalia, campionatul național de șah ,,Cupa Unirii” și simpozionul și expoziția de carte ,,Unirea Principatelor Române”.

Unirea Principatelor (Mica Unire) a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta