Connect with us

Energie&Mediu

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional

Published

on

Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional miercuri după-amiază, a anunţat Societatea Naţională Nuclearelectrica. Cauza a fost o disfuncţionalitate în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

Specialiştii CNE Cernavodă investighează, în vederea remedierii, cauza care a condus la deconectarea automată a Unităţii 1 CNE Cernavodă de la Sistemul Energetic Naţional, potrivit unui raport al companiei, remis miercuri seara Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Deconectarea automată a Unităţii 1 CNE Cernavodă de la Sistemul Energetic Naţional, precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător, asigură reprezentanţii companiei.

„SN Nuclearelectrica va reveni cu un comunicat după finalizarea lucrărilor de remediere, la momentul resincronizării Unităţii 1 la SEN”, se arată în raport.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!