Conecteaza-te cu noi
SEAS

Energie&Mediu

Nuclearelectrica, la un pas de aprobarea construirii primei centrale cu reactoare mici modulare americane

Published

on

Conducerea Nuclearelectrica ar urma să aprobe luna aceasta construirea primei centrale cu reactoare mici modulare americane – SMR -, la Doicești în județul Dâmbovița.

Convocatorul Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica, ce va avea loc la 22 septembrie, a fost completat cu două noi puncte, care vor fi supuse aprobării acționarilor, referitoare la demararea poiectului de amplasare de reactoare mici modulare (SMR), la Doicești, în județul Dâmbovița.

Proiectul SMR de la Doicești, care ar urma să fie aprobat de acționarii Nuclearelectrica în această lună, ar urma să fie implementat de o nouă companie.

“Aprobarea Strategiei de implementare a Proiectului de Reactoare Modulare Mici (SMR) de tip NuScale pe amplasamentul de la Doiceşti. Aprobarea Acordului Investitorilor în legătură cu constituirea unei noi persoane juridice, organizată ca societate pe acțiuni și având ca obiectiv dezvoltarea Proiectului de Reactoare Modulare Mici (SMR) de tip NuScale pe amplasamentul de la Doicești”, se arată în convocatorul AGA al SNN.

Reamintim că Nuclearelectrica si compania americană NuScale au semnat un Memorandum de Ințelegere pentru a evalua dezvoltarea, licențierea si construcția unui SMR NuScale in Romania. În luna mai, cele două companii au anunțat amplasamentul primului reactor modular mic din Romania – amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești, judetul Dambovita.

De asemenea, în documentul de presă remis atunci, conducerea SNN informa despre “implementarea in Romania, in acest deceniu, a primei centrale electrice NuScale cu 6 module, de 462 MWe. Se estimează ca centrala electrica NuScale cu 6 module va genera 193 de locuri de munca permanente, 1.500 de locuri de munca in construcții, 2.300 de locuri de munca in producție si va ajuta Romania să evite producerea a 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an

Nuclearelectrica, companie care operează singura central nucleară din România, cea de la Cernavodă, cu două unități de câte 70 MW fiecare, este deținută majoritar de stat, prin intermediul Ministerului Energiei.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions