Connect with us

Energie&Mediu

Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă, resincronizat la Sistemul Energetic Naţional

Published

on

Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă a fost resincronizat la Sistemul Energetic Naţional

”SN Nuclearelectrica SA informează că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional în data de 31 august 2022, după finalizarea lucrărilor de reparaţie a sistemului de filtrare”, anunţă compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă.

Unitatea 1 de la Cernavodă a fost oprită în mod controlat, după cum a afirmat conducerea Nuclearelectrica într-un document de presă, în dupa-amiaza zilei de 26 august 2022 în vederea realizării unor lucrări de reparaţie a sistemului de filtrare din bazinul de aspiraţie, partea clasică a centralei.

Lucrările de reparaţie se puteau realiza doar cu Unitatea 1 în stare oprită, a mai explicat sursa citată.

”Oprirea controlată şi realizarea lucrărilor de reparaţie s-au realizat în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă aplicabile în astfel de situaţii şi nu au avut niciun impact asupra personalului, securităţii nucleare, mediului înconjurator şi populaţiei”, menţionează compania.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Nuclearelectrica a realizat în primul semestru al anului un profit net de 1,22 miliarde lei, în creştere cu 217% faţă de perioada similară a anului trecut (385,39 milioane lei).

Veniturile din exploatare au crescut cu 127%, la 3,14 miliarde lei.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!