Connect with us

Energie&Mediu

Repornirea Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, AMÂNATĂ cu două zile

Published

on

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă nu va fi reconectată la sistem azi, așa cum era programat inițial. Importurile de energie electrică sunt foarte mari, la fel și prețul, care a ajuns la un nou maxim istoric, informează jurnaliștii economica.net.

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, care a fost oprită neplanificat, dar controlat, vineri la ora 16:00, ar fi urmat să reînceapă să producă azi, la ora 10:00, potrivit primelor date transmise de Nuclearelectrica, operatorul centralei, către Transelectrica, Însă azi, tot pe baza datelor Transelectrica, observăm că este avansată data de 31 august, ora 09.00, pentru repornirea unității, menționează sursa citată.

Motivul, același: ”remediere neconformitati sistem filtrare apa de racire condensatori”.

“Oprirea controlata a Unitatii 1 CNE Cernavoda este necesara pentru realizarea unor lucrari de reparatie a sistemului de filtrare din bazinul de aspiratie, partea clasica a centralei. Lucrarile de reparatie se pot realiza doar cu Unitatea 1 in stare oprita. SN Nuclearelectrica SA va emite comunicat de presa privind resincronizarea Unitatii 1 la Sistemul Energetic National dupa finalizarea lucrarilor de remediere”, transmitea Nuclearelectrica vineri seară.

Vă recomandăm și:

Un reactor al centralei nucleare de la Cernavodă s-a oprit ACCIDENTAL, anunță Transelectrica. Explicațiile conducerii Nuclearelectrica

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!