Connect with us

Actual

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își face bază academică la Neptun. Complexul Restaurant „Dunărea“, achiziționat pentru un milion de euro

Published

on

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) își va face o bază academică în stațiunea Neptun. Mai exact, la Complexul Restaurant „Dunărea” din Neptun, care a fost cumpărat de UBB în urma licitației organizate de către statul român prin RA-APPS), actele fiind semnate în urmă cum câteva zile. Universitatea ”Babeș-Bolyai” a cumpărat Complexul Dunărea din Neptun cu 865.000 euro plus TVA. În fostul complex turistic din Neptun, UBB vrea să facă o stațiune științifică cu funcții educaționale, cercetare-dezvoltare și de relație cu societatea.

„Noi țintim proiecte comune cu autoritățile locale, deoarece experiența a arătat că prezența academică a UBB în diverse localități ale țării le dinamizează socio-economic și spre avantaje competitive, cu impact pozitiv apoi asupra bunăstării populației”, a declarat rectorul UBB Daniel David.

RA-APPS încearcă să vândă complexul din Neptun de aproape 15 ani, Preţul în 2007 era de 2,65 milioane de euro, fără TVA. Complexul cuprinde o clădire C1 (D+P+1E) cu o suprafaţă utilă totală de 2.660,65 mp, compusă din demisol – 2 camere şi dependinţe, parter – 18 camere şi dependinţe, etaj – 23 camere şi dependinţe; o clădire C2 – post trafo (cu o suprafaţă construită de 78 mp); o platformă betonată (cu suprafaţa de 758,91 mp) şi un teren intravilan în suprafaţă de 4.680 mp.

Surse: actualdecluj.ro, adevarul.ro

Sursa foto:clujtravel.com

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta