Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la cea de-a treia activitate de învățare, predare și formare din cadrul proiectului Eco-Digital Literacy and Citizenship for Our Planet and Future (Digital Waste), care a avut loc la Ankara, în Turcia.
„În cadrul întâlnirii au fost prezentate și evaluate rezultatele intelectuale dezvoltate pe durata proiectului, dintre care amintim aplicația Digital Waste, pentru telefonul mobil, cu rol în detectarea și ștergerea fișierelor cu un consum crescut de energie. Totodată, participanții au prezentat concluziile formulate în urma realizării unor cercetări, care au evidențiat confuziile existente cu privire la conceptul de « deșeuri digitale », asociat în mod eronat cu cel de « deșeuri electronice », ce se referă la dispozitivele și echipamentele electrice ieșite din uz. De asemenea, participanții au organizat evenimente culturale dedicate țărilor de proveniență, în cadrul cărora au promovat valorile și simbolurile naționale”, a precizat ec. dr. Răzvan-Ionuț Drugă, manager al proiectului din partea UOC.
Proiectul Digital Waste își propune să crească gradul de conștientizare a publicului cu privire la problema deșeurilor digitale și a schimbărilor climatice, prin dezvoltarea unor instrumente de alfabetizare eco-digitală.
Potrivit Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa, proiectul Eco-Digital Literacy and Citizenship for Our Planet and Future (Digital Waste), cod 2021-1-TR01-KA220-YOU-000028571, finanțat cu 185.214 de Euro prin Programul european Erasmus Plus, este implementat în perioada 28 februarie 2022 – 27 februarie 2024, în cadrul unui consorțiu din care fac parte: Ankara Center for Political and Economic Research – ASEM (Turcia – lider de proiect), Universitatea Ovidius din Constanța (România), Solution: Solidarité & Inclusion (Franța), Aie Serve (Liban), Embaixada da Juventude (Portugalia), Association of Administrators and Bureaucrats (Turcia), T.C. Mardin Artuklu University (Turcia) și Bilgi Paylaşım Topluluğu (Turcia).