Conecteaza-te cu noi

Societate

Universitatea Ovidius a finalizat o nouă etapă în cadrul proiectului european Digital Waste

Published

on

proiect ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la cea de-a treia activitate de învățare, predare și formare din cadrul proiectului Eco-Digital Literacy and Citizenship for Our Planet and Future (Digital Waste), care a avut loc la Ankara, în Turcia.

„În cadrul întâlnirii au fost prezentate și evaluate rezultatele intelectuale dezvoltate pe durata proiectului, dintre care amintim aplicația Digital Waste, pentru telefonul mobil, cu rol în detectarea și ștergerea fișierelor cu un consum crescut de energie. Totodată, participanții au prezentat concluziile formulate în urma realizării unor cercetări, care au evidențiat confuziile existente cu privire la conceptul de « deșeuri digitale », asociat în mod eronat cu cel de « deșeuri electronice », ce se referă la dispozitivele și echipamentele electrice ieșite din uz. De asemenea, participanții au organizat evenimente culturale dedicate țărilor de proveniență, în cadrul cărora au promovat valorile și simbolurile naționale”, a precizat ec. dr. Răzvan-Ionuț Drugă, manager al proiectului din partea UOC.

Proiectul Digital Waste își propune să crească gradul de conștientizare a publicului cu privire la problema deșeurilor digitale și a schimbărilor climatice, prin dezvoltarea unor instrumente de alfabetizare eco-digitală.

Potrivit Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa, proiectul Eco-Digital Literacy and Citizenship for Our Planet and Future (Digital Waste), cod 2021-1-TR01-KA220-YOU-000028571, finanțat cu 185.214 de Euro prin Programul european Erasmus Plus, este implementat în perioada 28 februarie 2022 – 27 februarie 2024, în cadrul unui consorțiu din care fac parte: Ankara Center for Political and Economic Research – ASEM (Turcia – lider de proiect), Universitatea Ovidius din Constanța (România), Solution: Solidarité & Inclusion (Franța), Aie Serve (Liban), Embaixada da Juventude (Portugalia), Association of Administrators and Bureaucrats (Turcia), T.C. Mardin Artuklu University (Turcia) și Bilgi Paylaşım Topluluğu (Turcia).

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions