Conecteaza-te cu noi

Societate

Elevii de clasa a VIII-a au susținut prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională

Published

on

evaluare nationala

Astăzi, 11 decembrie, s-a desfășurat prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională, probă care s-a derulat în 130 de centre de simulare (unități de învățământ). 5.920 de elevi au participat la proba de azi.

Subiectele au fost elaborate de o comisie constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, urmărind structura celor de la simularea națională din anii anteriori.

Conform precizărilor legislative și metodologice în vigoare, rezultatele obținute de elevi la simulările județene vor fi comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Menționăm că marți, 12 decembrie, se va derula cea de-a două probă, la disciplina matematică.

Advertisement

De asemenea, în perioada 13- 15 decembrie se va desfășura simularea județeană pentru examenul de bacalaureat în 59 de unități de învățământ.

”Inspectoratul Școlar Județean Constanța derulează pentru al doilea an școlar câte trei simulări județene pentru fiecare dintre cele două examene naționale- evaluarea națională pentru elevii de clasa a VIII-a și bacalaureat pentru clasele a XII-a și a XIII-a. Experiența anului anterior ne-a demonstrat că aceste activități reprezintă un reper al creșterii performanței la nivelul județului nostru, o oportunitate reală de familiarizare a elevilor cu rigorile examenelor naționale, precum și cu structura subiectelor. De asemenea, importantă este conștientizarea modalităților corecte de abordare a itemilor și a raportării la baremele de corectare. Prezența la aceste simulări confirmă faptul că elevii și părinții au înțeles importanța acestei etape în pregătirea responsabilă pentru examene.”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions