Conecteaza-te cu noi

Societate

Universitatea Ovidius a limitat temporar activităţile didactice faţă în faţă

Published

on

În ședința de astăzi, 10.03.2020, Senatul UOC a aprobat, la propunerea Consiliului de Administrație,  în contextul măsurilor adoptate la nivel național pentru reducerea riscurilor de răspândire a infecției cu noul Coronavirus, limitarea temporară, în perioada 11.03.2020-22.03.2020, a activităților didactice față în față.

În intervalul 11.03.2020-15.03.2020, facultățile urmează să demareze și să implementeze procedurile de trecere la mediul de predare virtual.

Totodată, în intervalul 11.03.2020-22.03.2020, facultățile vor pune în aplicare următorul plan de măsuri, aprobat prin HCA nr. 254 din 10.03.2020:

  1. Trecerea progresivă a activităților didactice în mediul online:

Etapa I

  • Utilizarea și de către studenții din cadrul programelor cu frecvență a platformei de E-learning a UOC, în cazul facultăților cu programe ID-IFR similare;
  • Transmiterea materialelor didactice în format electronic prin mijloace digitale de comunicare și păstrarea dialogului profesor-student în cadrul aceleași platforme;

Etapa a II-a – Utilizarea următoarelor platforme în actul didactic:

  • Platforma de E-learning a UOC și în cazul facultăților care nu au programe ID-IFR;
  • Microsoft Teams pentru membrii comunității academice care și-au creat deja conturi gratuite de Office 365;
  • Skype și Webex pentru restul categoriilor de colegi și studenți.
  1. În această perioadă, nu se vor cuantifica absențele la activitățile didactice față în față.
  2. Achiziționarea de urgență a materialelor suplimentare de dezinfecție.
  3. Intensificarea activităților de igienizare a tuturor spațiilor de învățământ și cazare ale UOC.
  4. Amplasarea de covorașe și soluții dezinfectante în toate zonele de acces ale instituției.
  5. Sistarea și reprogramarea tuturor evenimentelor științifice, cultural artistice și sportive care implică invitați/participanți din afara universității.
  6. Interzicerea accesului tuturor vizitatorilor în căminele UOC.
  7. Se recomandă tuturor cadrelor didactice, studenților, personal didactic auxiliar și nedidactic să evite deplasările, în țară și în străinătate, în zonele în care au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu COVID – 19.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions