Connect with us

Societate

(Update): Arhiepiscopia Tomisului suspendă mai multe evenimente

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul acestei dimineţi, preotul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că la nivel local s-a decis suspendarea mai multor evenimente din cauza coronaviruslui.

Urmare a noilor măsuri luate de către autorități privind limitarea răspândirii coronavirusului COVID-19, unele evenimente anunțate în comunicatul de presă anterior se suspendă, după cum urmează:
– Taina Sfântului Maslu pentru copii și bătrâni din așezăminte sociale – până la posibilitatea reluării;
– Conferința națională „Contribuția decisivă a Voievozilor Români la ctitoriile din Sfântul Munte Athos” – se amână până la reluarea activităților didactice față în față din Universitatea „Ovidius”.

Reamintim faptul că azi, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, urma să oficieze Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Ștefan” din Constanța.

Iată programul care era anunţat iniţial şi care a fost suspendat:

Taina Sfântului Maslu pentru copii și bătrâni din așezăminte sociale
În fiecare zi de joi din Postul Mare, IPS Teodosie va oficia Taina Sf. Maslu și slujba agheasmei mici în diferite centre de copii cu dizabilități și de bătrâni din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Constanţa, după următorul program:
– Joi, 12 martie, de la ora 9.45, Complexul de Servicii Comunitare „Sparta Rotterdam”- Techirghiol;
– Joi, 19 martie, ora 10.00, Complexul de Servicii Comunitare „Cristina” – Constanţa;
– Joi, 26 martie, ora 10.00, Căminul pentru persoanele vârstnice – Constanța (Strada Unirii);
– Joi, 2 aprilie, ora 10.00, Centrul de îngrijire și asistenţă – Poarta Albă;
– Joi, 9 aprilie, ora 10.00, Locuinţe Protejate de tip familial pentru copii cu dizabilitaţi – Cumpăna.
Acțiunea are loc în baza unui protocol de colaborare dintre Arhiepiscopia Tomisului şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Constanţa.
Totodată, Departamentul Social-Misionar va oferi alimente neperisabile fiecărui centru.

Vineri, 13 martie 2020, de la ora 17.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Buna-Vestire” din Năvodari (zona centru).

Update: În urmă cu puţină vreme, preotul Eugen Tănăsescu a făcut următoarele precizări:

“Pentru a evita înțelegerea eronată a suspendării evenimentelor din cauza coronavirusului, menționăm că Taina Sfântului Maslu pentru copii și bătrâni din așezăminte sociale a fost suspendată urmare a deciziei Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Constanţa de interzicere a accesului în centrele sociale.

Conferința națională „Contribuția decisivă a Voievozilor Români la ctitoriile din Sfântul Munte Athos” se amână ca urmare a deciziei Universității „Ovidis” de a suspenda activitățile didactice față în față.”, a spus preotul Tănăsescu.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Subvențiile pentru studenți au fost majorate. Vezi cu cât

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, a decis creșterea subvenției pentru cămine-cantine cu 10%.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, această măsură vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.

Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020-2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine – cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior.

De această subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

”Menționăm că Guvernul României a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru zona de cămine-cantine.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al MEN.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Încep plantarile de toamnă în parcul “Țara piticilor” din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Încep plantările de toamnă în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, administrată de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. În perioada următoare, decorul peisagistic existent va fi completat cu preponderență de plante perene și arbuști, rezistente la condițiile specifice de climă și sol și care nu necesită depozitarea în locuri speciale pe timpul iernii. Utilizarea cu preponderenţă a plantelor perene implică astfel o investiţie cu durata de viaţă mai lungă, pentru a nu mai fi nevoie de investiții anuale în amenajarea peisagistică. Toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, iar lucrările vor avea loc pe întreg perimetrul Țării Piticilor.

Totodată, în centrul parcului de distracții va fi plantat un brad cu înălțimea de 5,5 metri, care va reprezenta piesa centrală a decorului din Țara Piticilor, în perioada Sărbătorilor de iarnă. Precizăm faptul că anii trecuți, de Crăciun, în Țara Piticilor erau montați fie brazi artificiali, fie brazi naturali, care erau apoi aruncați. (comunicat RAEDPP)

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Negru Vodă. Tutun vrac, găsit într-o autoutilitară cu numere de Bulgaria

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Punctul de Trecere a  Frontierei Negru Vodă au descoperit, într-o autoutilitară condusă de un cetățean bulgar, 36 baloți de produse vegetale, în greutate de 1.856 kg tutun uscat neprelucrat, având o  valoare de 17.500 lei.

În data de 28.09.2020, ora 09.00 polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, judeţul Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean  bulgar, în vârstă de 49 de ani, care se afla la volanul unei autoutilitare înmatriculată în Bulgaria.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, poliţiştii de frontieră au descoperit  36 baloți de produse vegetale – tutun uscat nepreluat, în greutate de 1.856 kg. Persoana în cauză a declarat că bunurile erau destinate pentru o societate de profil din Europa, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate în comun cu lucrătorii ANAF aflați în PTF, firma destinatară nu recunoaște achiziția produselor.

Bunurile, în valoare de aproximativ 17.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră l-au sancționat pe șofer sub aspectul săvârşirii faptei de efectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: