Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Universitatea Ovidius a participat la o nouă întâlnire transnațională în cadrul unui proiect european în domeniul sănătății mintale

Published

on

proiect ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 24-25 noiembrie, la o nouă întâlnire transnaţională la Napoli (Italia) a partenerilor din cadrul proiectului „European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH)”, cod 622832-EPP-1-2020-1-IT-SPO-SCP, finanţat cu 398.450 de euro, prin Programul Erasmus Plus.

Proiectul urmărește creșterea gradului de conștientizare a abilităților profesioniștilor din domeniul sănătății mintale și din sport, pentru dezvoltarea de noi modele integrate de recuperare și reabilitare pentru persoanele cu tulburări mintale, într-un cadru bio-psiho-social bazat pe sport.

”La reuniunea de la Napoli au fost prezentate cele mai bune căi de urmat în ceea ce privește profesionalizarea antrenorilor pentru persoanele care suferă de tulburări mintale și au fost stabilite ultimele detalii referitoare la conceperea unor programe speciale în diferite țări prin implementarea unor metode și mijloace inovatoare. A fost validat conținutul modulelor de instruire pe care cercetătorii implicați în echipele proiectului le-au realizat, iar cei prezenți au remarcat rezultatele încurajatoare pe care România le-a obținut, cu sprijinul cercetătorilor, antrenorilor și al membrilor proiectului. De menționat este faptul că aceste rezultate deschid oportunitatea unor parteneriate viitoare în domeniul sănătății mintale și al sportului.”, a precizat prof. univ. dr. Ionel Melenco, managerul proiectului din partea UOC.

Potrivit Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţ, proiectul EASMH este implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2023, în cadrul unui consorţiu din care fac parte Universitatea Ovidius din Constanța (România), European Culture and Sport Organization (Italia – lider de proiect), European Platform for Sport Innovation (Belgia), Everton in the Community (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord), Università degli Studi della Campania „Luigi Vanvitelli” (Italia) și Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (Finlanda).

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions