Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

USR: „Chițac şi PNL vor să-i permită șefului PSD Constanța cumpărarea unei bucăți de plajă în Mamaia“

Published

on

chitac dumitrache

Consilierii USR Constanța îi acuză pe primarul Chiţac şi pe aleșii PNL că vor să-i permită şefului PSD Constanţa cumpărarea unei bucăţi de plajă în Mamaia.

Este vorba de proiectul de hotărâre nr. 55/2023 privind „aprobarea oportunităţii vânzării terenului în suprafață de 854 mp, situat în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, identificat cu număr cadastral 230677, proprietatea privată a municipiului Constanţa, aferent construcţiei C1-Bufet Felix-Parter, cu respectarea dreptului de preempţiune al societăţii MARINA & SANTIS SRL.“

„În cadrul comisiei de specialitate în care a fost dezbătut proiectul 55 de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, consilierii PNL şi PSD au votat pentru vânzarea unei suprafeţe de 854 de mp de teren/plajă din staţiunea Mamaia către una dintre firmele în spatele căreia se află preşedintele PSD, Ion Dumitrache.

Proiectul este propus şi iniţiat de primarul Vergil Chiţac.

Datorită PUZ-ului, liderul PSD va putea să ridice pe plajă cel puţin o construcție P+2, locuinţe de vacanţă şi cam orice zidărie din beton pe care o poate suporta generosul său buzunar.

Este același teren pentru vânzarea căruia, în 2019, aceiași consilieri PNL s-au opus, blocând proiectul lui Decebal Făgădău. Iată că acum, în 2023, liberalii s-au răzgândit şi nu mai au nicio problemă. Consilierii USR Constanța au votat împotriva acestui proiect în cadrul comisiei şi nu îl vor vota în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal din această lună.“, spun aleșii USR.

Context: Ion Dumitrache este președinte interimar al organizației PSD din municipiul Constanța. Acesta a fost asociat în afaceri private, încă din anii 90, cu senatorul Felix Stroe, președintele organizației județene a PSD.

Într-un interviu acordat anul trecut unei televiziuni online din Constanța, PSD-istul Ion Dumitrache declara că se întâlnește frecvent cu primarul PNL-ist al Constanței, Vergil Chițac, deși partidele celor doi nu sunt aliate la guvernarea locală.

În luna mai 2022, primarul Chițac a inițiat un proiect de hotărâre locală pentru construirea unei artere rutiere pe taluzul din dreptul plajei Modern. Consilierii municipali USR s-au opus pe considerentul că artera rutieră ar fi fost utilă unei firme din siajul lui Ion Dumitrache în vederea construirii de blocuri pe faleză, pe baza unui PUZ aprobat în trecut, care nu a fost transpus în practică din cauza absenței accesului auto.

Citește și:

USR Constanța: „Taluzul Plajei Modern, scăpat din ghearele Chițac+PSD“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions