Connect with us

Administratie

USR Constanța acuză: „1.200 de mp de spațiu verde din Mamaia riscă să fie betonați!“

Tatian Iorga

Publicat

la

USR Constanța aduce noi acuze administrației locale din Constanța conduse de primarul Decebal Făgădău. Potrivit unei postări pe Facebook, cei de la USR spun că Primăria ar urma să emită o autorizație de construcție de P+15 pe un teren situat în Mamaia și care a făcut obiectul în dosarul retrocedărilor în care Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

„Interesele imobiliare, mai importante pentru primarul Făgădău decât spațiul verde sau o hotărâre judecătorească definitivă. Decizia judecătorilor Curții Supreme din “Dosarul Retrocedărilor” a adus teoretic înapoi la municipalitate sute de terenuri retrocedate fraudulos de gașca Mazăre. Printre ele se află și o suprafață verde de 1.200 de mp la intrarea în stațiunea Mamaia. Numai că Primăria Constanța nu ar avea vreo problemă să emită o autorizație de construcție de P+15, pe baza faptului că judecătorii nu și-au motivat încă decizia Așadar, dacă acei cumpărători de “bună credință” ar solicita începerea lucrărilor, Decebal Făgădau ar semna fără remușcări. Practic, primarul își asumă riscul de a încălca o hotărâre judecătorească doar pentru a sluji interesul unui dezvoltator imobiliar, nesocotind, așa cum ne-a obișnuit, și nevoia locuitorilor acestui oraș de spațiu verde. În 2020, împreună, scoatem clica pesedistă din Primăria Constanța! Trebuie să curățăm toată murdăria lăsată de PSD în toți acești ani“, se arată în postarea celor de la USR.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Taberele de nomazi, desființate de Primărie și Polaris

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că echipe ale Direcției Gestionare Servicii Publice, Direcției Generale de Asistență Socială și ale Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție și angajații companiei de salubrizare, Polaris M. Holding, au derulat, astăzi, o amplă acțiune de igienizare în zona porților 1 – 4 de acces în Portul Constanța. Sursa citată notează că au fost strânse peste 4 tone de gunoaie, cele mai multe dintre aceste provenind de la adăposturile improvizate în zona Porții 4, care au fost dezafectate. Spațiile de odihnă încropite găzduiau 13 de persoane din Timișoara și Cobadin, dintre care 7 erau minori. Minorii și 5 dintre adulții identificați își au domiciliul în localitatea Cobadin, iar un adult în Timișoara. Cei identificați în adăposturile improvizate au vârste cuprinse între 8 și 69 de ani și au fost trimiși în localitățile de domiciliu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Parcările din incinta Complexului Sportiv „Gheorghe Hagi”, reamenajate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța informează că a reabilitat cele două zone destinate staționării autovehiculelor. Echipele SC Confort Urban SRL au acționat ieri cu utilaje pentru turnarea covorului asfaltic în parcarea situată lângă terenul sintetic. S-au executat lucrări de refacere a stratului carosabil decopertat. De asemenea, s-a intervenit cu echipamente pentru trasarea marcajelor rutiere. Locurile destinate staționării autovehiculelor au fost marcate corespunzător. Intervențiile  asupra carosabilului vor continua în această săptămână pe bulevardul Tomis și pe străzile adiacente bulevardului Alexandru Lăpușneanu: pe strada Farului, tronsonul delimitat de bulevardele Tomis și Alexandru Lăpușneanu, pe strada Salcâmilor, între strada Poporului și strada Farului și pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, porțiunea cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Farului.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primarul din Tuzla, nemulțumit de decizia Apelor Române de a concesiona plaja din localitate:

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reșit Taner, primarul comunei constănțene Tuzla, își exprimă nemulțumirea vizavi de decizia Apelor Române de a concesiona plaja din localitate. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul din Tuzla se poziționează alături de cetățenii nemulțumiți de intenția concesionării plajeli din localitate, plaja din Tuzla fiind recunoscută la nivel național ca fiind una dintre cele mai frumoase și neatinse (încă) de civilizație.

Iată postarea:

“Constat faptul că locuitorii comunei care doresc să se bucure de plaja Tuzla sunt nemulțumiți din cauza imposibilității de a-și petrece timpul liber pe malul mării din cauza șezlongurilor amplasate după bunul plac al operatorilor economici care au închiriat sectoare de plajă.
Astfel, alături de dumneavoastră, îmi exprim nemulțumirea față de această imposibilitate generată de firmele care au concesionat sau subînchiriat plaja Tuzla (nisipul plajei) și care nu permit amplasarea prosoapelor și a cearceafurilor direct pe nisip.
Vă aduc la cunoștință că Administrația Națională “Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral” este direct răspunzătoare pentru administrarea și darea în folosință a plajelor (nisipul plajei).
În concluzie, Primarul și Consiliul Local al Comunei Tuzla, vă informează că administrația publică locală nu se face vinovată de aceste neplăceri și imposibilități generate de amplasarea șezlongurilor pe toate sectoarele de plajă existente.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: