Connect with us

Politica

USR Constanța cere în instanță anularea HCL privind amenajarea miniparcului din parcul Tăbăcărie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Uniunea Salvaţi România a depus o acţiune în contencios administrativ de anulare a HCLM Constanţa numerele 334/12.10.2017 și 335/12.10.2017, referitoare la amenajarea obiectivului de investiţii “Joint Romania-Bulgaria Cultural and Historical heritage-Miniature Park” în Parcul Tăbăcărie. Conducerea formațiunii politice a făcut anunțul pe Facebook și informează asupra faptului că s-a opus adoptării acestei intenții a primarului municipiului Constanța de a promova și implementa acest proiect.
“USR Constanţa s-a opus încă de început adoptarii acestei hotărârii care afectează Parcul Tăbăcărie, prin luari de cuvânt în Consiliul Local, proteste la faţa locului și strângere a aproximativ 2000 de semnături de la constănţenii care se opun proiectului. Singurul parc al orașului nostru a devenit ţinta unor persoane care văd în spaţiile verzi oportunităţi de a-și desfăsura afacerile, fie ca vorbim de mall-uri, construcţia de imobile sau alte activităţi comerciale.”, transmite conducerea USR.

Amintim că, în ultimele luni, liderii USR Constanța au organizat mai multe acțiuni publice prin care au atras atenția asupra distrugerii parcului Tăbăcărie din municipiu.

Citiți și:

USR Constanţa, plângere împotriva înițiativei lui Făgădău de a ciopârți parcul Tăbăcărie

Comments

comments

Politica

Premierul Dăncilă s-a sucit: NU mai votează la referendum!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Viorica Dăncilă a transmis, într-un mesaj adresat social-democraţilor, că a reanalizat contextul politic şi a decis că nu va vota la referendumul convocat de Klaus Iohannis.

“După cum știți, eram pregătită să votez la referendum. Nu pentru că aș fi fost de acord cu domnul Iohannis, ci pentru că sunt un om al dialogului, care a dovedit, de fiecare dată, deschidere pentru a asculta argumentele tuturor. Ultimele intervenții publice ale președintelui au arătat că acțiunile domniei sale nu au nicio legătură cu binele românilor și al României, ci doar cu interesele politice ale partidului pe care il reprezintă și cu ambițiile sale personale care l-au îndepărtat total de la rolul său constituțional! Acțiunile părtinitoare ale președintelui Iohannis din ultimul timp denotă disperare în speranța că mai obține un mandat! Am fost in teritoriu si am vorbit cu oamenii. Românii s-au săturat de scandal, ură și dezbinare, românii vor proiecte și soluții. Rămân fidelă convingerilor mele politice și partidului din care fac parte cu mândrie de 23 de ani și vreau să le transmit românilor că nu voi vota la referendum”, precizează Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Radu Mazăre se întoarce la jurnalism. Vrea să scrie în revista penitenciarului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Închis în penitenciarul Rahova pentru o perioadă de carantină de 21 de zile, Radu Mazăre nu duce lipsă de vizitatori. Fratele său a dat declaraţii la ieşirea din penitenciar şi a spus că fostul primar al Constanţei ştie deja ce activităţi vrea să aibă pe perioada detenţiei.

“Radu este bine, mai ales că aici chiar sunt condiţii faţă de cum era în Madagascar. Este optimist, chiar spune că vrea să scrie la revista penitenciarului. Foarte mulţi prieteni vor să îl viziteze”, a declarat Alexandru Mazăre.

Radu Mazăre a fost extrădat pe 20 mai din Madagascar, după ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa.

Sursa: dcnews.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Un nume greu din Guvernul Dăncilă și-a anunțat demisia!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Demisie de marcă în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Vicepremierul Viorel Ștefan a anunțat că va demisiona având în vedere faptul că a fost numit membru al Curții de Conturi a UE, notează evz.ro. Mandatul lui Viorel Ștefan ar urma să înceapă în 1 iulie, anunţă instituţia europeană.

„Consiliul Uniunii Europene a numit în funcție doi membri noi la Curtea de Conturi Europeană: Ivana Maletić, din Croația, a fost numită pentru un mandat care va începe la 15 iulie 2019 și se va încheia la 14 iulie 2025. Aceasta îl va înlocui pe Neven Mates, membrul croat al cărui mandat expiră. Viorel Ștefan, din România, a fost numit pentru un mandat care va începe la 1 iulie 2019 și se va încheia la 30 iunie 2025. Acesta îl va înlocui pe George Pufan, membrul român al cărui mandat expiră”, se arată într-un comunicat postatpe site-ul instituţiei europene.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: