Conecteaza-te cu noi

Administratie

USR Constanța îl acuză pe Chițac că pune în cârca cetățenilor întreaga taxă pentru salubritate. Acesta va fi majorată de la 14 la 17 lei

Published

on

usr constanta

Consilierii USR au anunțat, astăzi, în conferință de presă, că nu vor vota proiectul de modificare a taxelor și impozitelor pentru 2024, care cuprinde creșterea taxe de salubrizare de la 14 la 17 lei/persoană/lună. Fostul viceprimar Florin Cocargeanu acuză administrația Chițac că vrea să pună în cârca cetățenilor întreaga sumă. Asta în condițiile în care până acum, populația plătea 8 lei/persoană/lună, iar diferența până la 14 lei/persoană/lună era suportată de Primărie.

„Am participat la dezbaterea publică organizată de Primărie, la solicitarea unei asociații. Domnul primar ne-a adus ca argument că există un ordin al ANRSC, o formulăm conform căreia se calculează tariful pe persoană pe care trebuie să îl plătească operatorului de salubrizare. În acest moment este de 14 lei, din care populația plătește 8 lei, iar diferența este suportată de autoritatea locală, deci este partajată între cetățean și Primărie. Acum va crește de la 14 la 17 lei, dar primarul Chițac vrea ca Primăria să nu mai suporte nimic din acest tarif, ci acesta să fie achitat în integralitate de cetățean. Pune în cârca cetățeanului faptul că în Constanța nu se colectează selectiv, avem o rată de colectare de 1%.

Prin faptul că transferă toată taxa de salubritate în sarcina cetățeanului nu face decât să sugereze că Primăria și-a îndeplinit rolul pe care îl are și că a făcut tot ceea ce a depins de administrația locală ca această colectare selectivă să funcționeze. Ori, evident că nu este așa. Informarea nu s-a făcut așa cum trebuie, iar în plus la nivelul orașului Constanța suntem extrem de deficitari în legătură cu pubelele de colectare selectivă cu platformele de deșeuri, iar acest lucru nu este vina cetățeanului. Tot primarul ne-a spus că în Constanța vor veni prin PNRR 200 de insule ecologice. Dar până nu avem acele insule și operaționalizate, nu putem să punem taxa de salubritate doar în sarcina cetățeanului. Mai ales când Primăria mai are atâtea lucruri de făcut. Nu putem să dăm vina doar pe cetățeni, să îi sancționăm pentru că nu colectează selectiv, dar Primăria să nu își asume nicio vină în acest proces.“, a spus fostul viceprimar Florin Cocargeanu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions