Connect with us

Administratie

USR Constanța: „Inspectorul Mădălina Cliante nu mai are ce căuta în funcții publice“

Published

on

Conducerea USR Constanța spune că inspectorul Mădălina Cliante, din cadrul direcției Județene pentru Cultură Constanța, nu mai are ce căuta în funcţii publice. USR amintește că aceasta, alături de directoarea Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Magdalena Tiţă, este cercetată penal într-un dosar DNA sub acuzaţia de luare de mită, ca urmare a unui flagrant organizat în cursul săptămânii trecute. Cliante este și membru al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism din cadrul Primăriei municipiului Constanța, funcţie pe care a păstrat-o în ciuda evenimentelor prezentate mai sus. Consilerii locali USR Constanţa au trimis o adresă către arhitectul şef al municipiului în care îi cer suspendarea de urgenţă a Mădălinei Cliante din cadrul Comisiei şi înlocuirea ei cu un alt specialist atestat din domeniul monumentelor istorice şi arheologiei.

„În răspunsul transmis de arhitectul șef am fost informați că au fost începute demersurile solicitate. Amintim că, potrivit anchetatorilor, Tița și Cliante ar fi primit o șpagă de 2.000 de lei pentru avizul unui PUZ în localitatea Valul lui Traian.“, spun cei de la USR.

“În data de 09 noiembrie 2022, inculpatele Tiţă Magdalena şi Cliante Elena Mădălina, în calităţile menţionate mai sus, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafaţă de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian”, se arată într-un comunicat al DNA. Magdalena Tiță și Mădălina Cliante ar fi fost prinse în flagrant de DNA.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta