Connect with us

Administratie

USR Constanța NU votează proiectul lui Chițac care îi lasă pe artiștii plastici fără sedii

Publicat

la

Consilierii USR Constanța au anunțat că nu vor vota pentru proiectul primarului Vergil Chițac prin care se propune revocarea dreptului de folosință a clădirilor ce găzduiesc atelierele Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România – filiala Constanța.

„Ca motiv comunicat public, Primăria Constanța invocă starea „avansată de degradare“ sau „insalubră“ a clădirilor UAP, însă proiectul Hotărârii de Consiliu Local, așa cum ne-a fost prezentat, nu are atașat niciun raport oficial sau proces verbal al Direcției Generale a Poliței Locale din care să reiasă aceste aspecte.

În cursul zilei de marți, 26 aprilie, consilierii USR Constanța s-au deplasat la două dintre atelierele vizate. Nu a fost constatată nicio stare „avansată de degradare“ sau „insalubritate“, ci doar oameni creativi care s-au străduit, din puținul pe care îl au, să mențină clădirile în condiții decente. Având în vedere realitatea de la fața locului, precizăm că este de-a dreptul jignitor și mincinos modul în care primarul Vergil Chițac a ales să comunice public situația în care se află clădirile UAT Constanța. 

Artiștii plastici ai Constanței trebuie AJUTAȚI, nu izgoniți! Arta și creația au nevoie de sprijin din partea Primăriei Constanța, nu de presiuni repetate ale Poliției Locale, folosită ca instrument în acest demers revoltător cu iz de afacere imobiliară.

Faptul că nu a existat nicio urmă de transparență cu privire la acest proiect, nu a fost prezentată nicio soluție alternativă pentru artiștii plastici și nicio consultare prealabilă, facem apel și către consilierii celorlalte formațiuni politice să nu voteze pentru un demers ce reprezintă un nou afront pentru și așa greu încercata cultură constănțeană.“, spun cei de la USR.

Citește și:

Primarul Chițac a făcut acte, în săptămâna patimilor, pentru a-i lăsa pe artiștii plastici fără sedii

Comments

comments

Administratie

(FOTO) Parcul din zona Marvimex începe să prindă contur. Consilierul Costin Avătavului: „Se lucrează la proiectul tehnic“

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local al PNL Costin Avătavului, anunță că proiectul său de suflet – parcul de la Marvimex, începe să prindă contur.

„M-am întâlnit cu voi luni și mi-ați semnalat că este nevoie de igienizarea terenului care este năpădit de buruieni. În calitate de consilier local, am semnalat acest lucru persoanelor abilitate din cadrul Primăriei Constanța și ieri, o echipă de la Compartimentul Spații verzi a igienizat tot terenul. Parcul de la Marvimex este o prioritate pentru mine și știu că și pentru voi și, de aceea, o să vă țin la curent cu evoluția lui până în momentul în care îl vom vedea finalizat. Dacă mandatul trecut am bătut la uși închise pentru ca acest teren neîngrijit să fie reabilitat si sa devina primul parc al cartierului Inel 2, în ultimul an s-au făcut pași importanți pentru regenerarea acestei zone. S-a soluționat litigiul asupra terenului, iar acesta va rămâne in proprietatea primăriei cu destinația de spațiu verde. A urmat cadastrarea si intabularea lui, iar acum se lucrează la proiectul tehnic al parcului. Mai mult decât atât, cu ajutorul dumneavoastră, celor ce locuiți in zonă, am identificat si alte terenuri unde vom încerca să facem spații verzi amenajate si câteva parcări.“, a declarat Costin Avătavului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Lumina. Cursuri pentru finalizarea studiilor minime sau obținerea unei diplome de calificare

Publicat

la data de

Scris de

Primăria comunei Lumina îi anunță pe cetățenii interesați că joi, de la ora 8.30, în sala de la Unitatea Militară va avea loc o întâlnire în cadrul căreia pot afla detalii despre modul cum se pot înscrie la cursuri de finalizare a studiilor minime sau pot obține o diploma de calificare. Sunt vizate persoanele din comuna Lumina cu vârsta între 16 și 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța spune că derulează operațiuni de dezinsecție și deratizare în toate cartierele orașului

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite în permanență împotriva insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Substanţa utilizată este Solfac Trio și este avizată de Ministerul Sănătăţii.

„Produsul are o acțiune insecticidă rapidă și poate persista până la câteva săptămâni, în funcție de suprafața tratată. Substanța oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a dăunătorilor din ascunzișuri, este recomandat atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât și târâtoare. Datorită compoziției speciale, are și un efect repelent, îndepărtând și ținând departe insectele de zonele tratate. În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele orașului a  momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi. Pentru a asigura eficiența maximă a acțiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: