Conecteaza-te cu noi

Administratie

USR Constanța prezintă proiectele lansate de Uniune în luna septembrie. Vezi care sunt acestea

Published

on

Conducerea USR Constanța a prezentat proiectele și demersurile Uniunii lansate în luna septembrie. La inițiativa consilierilor locali ai USR a început primul program de bugetare participativă din istoria Constănțeni. Datorită inițiativei USR, toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Constanța pot depune proiecte pentru dezvoltarea orașului pe platforma https://tudecizi.primaria-constanta.ro. În Consiliul Local a fost votat, de asemenea, în luna septembrie, proiectul USR de modificare a regulamentului de gospodărire, cu impact pe spații verzi, amenajare europubele sau containere de colectare selectivă. Tot în luna septembrie a intrat în dezbatere publică și proiectul de modificare a regulamentului parcărilor, cu amendamentele propuse de USR.

„Continuă procesul de salvare a Pădurii Comorova din ghearele dezvoltatorilor imobiliari: colegii din Mangalia au depus listele cu cele 2046 de semnături strânse pentru trecerea pădurii în domeniul public. #UnitiSalvamComorova

Au fost depuse sesizări la Garda de mediu și la Agenția națională de pescuit și acvacultură, după ce s-a constatat că o parte a din malul Lacului Siutghiol (arie protejată Natura 2000) este îngrădită ilegal.

Sub coordonarea viceprimarului USR Florin Cocargeanu, mai multe unități de învățământ de pe raza municipiului Constanța au fost reabilitate și modernizate, inclusiv în cartierele mai puțin favorizate, cu risc ridicat de abandon școlar. Sute de elevi și preșcolari s-au întors în clase având parte de un plus de confort și condiții moderne de studiu.

Advertisement

Complexul Bar Orient poate fi salvat de la demolare. Ca urmare a sesizărilor depuse de parlamentarii USR Constanţa, Remus Negoi și Stelian Ion, Direcţia Judeţeană pentu Cultură (DJC) Constanţa a confirmat că Bar Orient din staţiunea Mamaia corespunde cerințelor și criteriilor legale pentru a fi inclus pe lista monumentelor istorice. Consilierii municipali au depus un proiect de hotărâre prin care Consiliu Local Constanța va trimite o solicitare către Ministerul Culturii pentru începerea procedurii de clasare în regim de urgență a clădirii în lista monumentelor istorice.

Festivalul de artă contemporană Lights On Romania a a fost adus la Constanța de către viceprimarul USR, Florin Cocargeanu.

La iniţiativa consilierului municipal USR Cătălin Iacob, locuirea citadină Tomis, de lângă Catedrala Arhiepiscopală, va deveni domeniu public al municipiului, intrând astfel în administrarea Primăriei.

A fost semnat contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate destinat parcului din zona Faleză Nord, ce se va întinde pe o suprafaţă de 11.500 de metri pătrați (între zona Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum) – unul dintre cele mai importante proiecte propuse și inițiate de consilierii locali USR Constanța.“, sunt alte inițiative ale aleșilor locali ai USR care au fost lansate în luna septembrie.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions