Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

USR Constanța: „Primăria va încheia anul cu un excedent de 15 milioane de euro. Cu toate acestea, aparatul primarului Chițac alege să mărească taxe“

Published

on

Aleșii USR au reușit să împiedice dublarea taxei de salubritate. Mai mult decât atât, printr-un amendament inițiat de cei de la USR, taxa de salubritate se va majora de la 1 ianuarie 2023 doar cu 0,5 lei/persoană/lună. Consilierii USR spun că Primăria Constanța va încheia acest an cu un excedent bugetar de aproximativ 15 milioane de euro și, cu toate acestea, aparatul administrativ al primarului Chițac alege să mărească taxe, la fel cum a procedat și anul trecut când s-a încercat introducerea taxei pe spații verzi.

„După o ultimă ședință din acest an a Consiliului Local, amendamentul USR Constanța de blocare a dublării taxei de salubrizare a fost aprobat cu majoritate de voturi. Amintim că primarul Vergil Chițac și city managerul Felicia Ovanesian au vrut ca, din 2023, taxa de salubrizare să crească de la 7,5, la 14 lei. Încă din cadrul ședinței de comisie, USR a anunțat că dublarea taxei de salubrizare pentru toţi constănţenii nu reprezintă o soluţie. Cu toate acestea, primarul Vergil Chițac ne-a acuzat de “populism”, s-a încăpățânat, ne-a transmis să retragem amendamentul și a insistat să păstreze majorarea taxei, venind însă cu propriul amendament conform căruia ar fi beneficiat de o reducere de 40% doar constănțenii care se încadrează în programul social RESPECT. După mai bine de două ore de așteptare, primarului i s-a confirmat că USR are dreptate și că amendamentul nostru este valid.

Primăria Constanța va încheia acest an cu un excedent bugetar de aprox. 15 milioane de euro, după ce, anul trecut, excedentul a fost de 25 de milioane de euro. Cu toate acestea, aparatul administrativ al primarului Chițac alege să mărească taxe, la fel cum a procedat și anul trecut când s-a încercat introducerea taxei pe spații verzi. Nu este altceva decât o încercare de a masca lipsa investițiilor și o altă dovadă că cei privilegiați, cu pensii speciale, nu înțeleg că, în vremurile pe care le traversăm din punct de vedre economic, dublarea taxelor este un afront!“, spun cei de la USR.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions