Conecteaza-te cu noi

Politica

USR ia cu asalt litoralul. Campania “Fără penali în funcții publice”, extinsă și în stațiuni

Published

on

Liderii Uniunii Salvați România au anunțat, la finalul anului trecut, derularea unei campanii de strângere de semnături pentru reviziuirea Constituției, campanie intitulată “Fără penali în funcții publice”. Prin această modificare, USR cere ca personele condamnate penal să nu mai poată fi alese în administraţia locală, în Parlament sau în funcţia de preşedinte al României. Astfel, în doar două săptămâni de la debutul campaniei, USR avea să adune peste 30.000 de semnături la nivel național, dintre acestea peste 3.000 în județul Constanța.

USR strânge semnături pentru o iniţiativă de revizuire a Constituţiei: “Fără penali în politică”

Acum, la finalul lunii iunie, USR a reușit să strângă 250.000 de semnături. La Constanța, Remus Negoi, președintele filialei USR, a declarat pentru “Ordinea.ro” că au fost strânse aproximativ 12.000 de semnături și campania se extinde în localități și în stațiunile de pe litoral.

“Sunt aproximativ 12.000. Până pe 20 august trebuie să strângem minim 20.000 de semnături în județul Constanța. La nivel național suntem pe la 250.000 din 500.000. Trebuie să ne încadrăm în acelaşi termen limită. Revenind la județul Constanța, pe lângă strângerea semnăturilor la cortul #farapenali din Tomis 3 (de luni până joi, între 17:00 – 21:00), avem o acțiune în județ, la Adamclisi şi Băneasa, duminică, 1 iulie, între 11:00 – 15:00.
În plus, între 15 iunie – 15 august, avem echipe mobile permanente în stațiunile de pe litoral (mai ales în Vama Veche), cu voluntari veniți din toată țara. În Adamclisi și Băneasa avem nuclee de simpatizanți, urmând să deschidem filiale și acolo”, a spus Remus Negoi pentru ziarul nostru.

Dincolo de aceste localități, Negoi a informat că în alte zone ale județului, respectiv Mangalia, Năvodari, Cernavodă și Medgidia semnăturile pentru campania partidului sunt strânse de colegii ori simpatizanții, în limita timpului de care dispun.

Advertisement

“În alte zone ale judetului (Mangalia, Navodari, Cernavoda ori Medgidia) strang semnaturi colegii ori simpatizantii nostri, in limita timpului lor disponibil. Oricum, în perioada sezonului estival vor veni colegi şi simpatizanți din toată țara, pentru a strânge semnături pe litoral”, a completat liderul USR Constanța.

Facem precizarea că USR are structuri definite la Năvodari, Mangalia și se lucrează pentru finalizarea procedurilor privind constituirea structurii de la Cernavodă. De asemenea, tot liderul USR Constanța a precizat pentru “Ordinea.ro” că se lucrează pentru alte structuri în județ, respectiv la Ion Corvin, Băneasa, Agigea, Techirghiol, Eforie, Tortomanu, Kogălniceanu, Limanu, Medgidia.

Campanie USR Constanța nu a fost lipsită de incidente. La începutul lunii aprilie, cortul USR – Fără penali în funcții publice a fost vandalizat.

Constanța. Cortul USR – Fără penali în funcții publice – VANDALIZAT. La nivel național sunt peste 9.000 de semnături

La nivel național, conducerea partidului a adus acuzații grave mai multor instituții de ordine publică. Astfel, Poliția Locală și Jandarmeria au fost acuzate că pun piedici în derularea campaniei.

USR, acuzații grave: “Poliția Locală și Jandarmeria, piedici în campania FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE”

Advertisement
Obiectiv și intenție
Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.
Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot.
În acest sens, se doreşte ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conţinut: “Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions