Connect with us

Politica

USR pregătește un proiect de lege prin care să se plafoneze cumulul pensiei cu salariul din fonduri publice

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Deputatul USR Cristian Seidler a anunțat, miercuri, inițierea unui proiect de lege prin care se va limita cumul pensiei cu salariul provenit din fonduri publice.

“Am inițiat un proiect de lege prin care limităm posibilitatea de a avea venituri nesimțite cumulând pensia din sistemul public cu veniturile din fonduri publice. Și aici nu ne referim doar la posibilitatea de a fi angajat într-un minister sau instituție publică, ne referim inclusiv de a beneficia de asemenea fonduri pe baza unor contracte de muncă în regii autonome în companii de stat, cum știm că se întâmplă în prea multe cazuri, prin cumularea diferitelor indemnizații, tot fonduri publice, cu pensia. Dorim să plafonăm aceste lucruri în așa fel încât să nu se ajungă la venituri nesimțite din fonduri publice”, a afirmat deputatul USR, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului, citat de agerpres.ro.

El a explicat că nu este vorba de o interdicție de a cumula pensia cu salariul la modul absolut ci de “o limitare a posibilității de cumul”.

“Dacă se cumulează pensia cu salariul provenit dintr-o instituție publică (..) atunci există o limitare, o plafonare. (…) Ne-am gândit la dublul salariului mediu. E o sumă absolut onorabilă chiar și pentru meserii care, într-adevăr, chiar și în domeniul public, pentru posturi care presupun venituri mai mari, este, credem noi, suficient ca aceste venituri să fie limitate la dublul salariului mediu pe economie”, a susținut Cristian Seidler.

Parlamentarul USR a adăugat că acest proiect de lege va fi depus joi la Parlament.

Comments

comments

Politica

Angajări cu nemiluita în Guvern. Peste 1.200 de bugetari, aduși doar în ultimul an

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu toate că mulți specialiști au avertizat că ne paște o criză economică fără precedent, Guvernul Orban face angajări cu nemiluita. Potrivit România TV, Executivul condus de Orban ar fi adus de la preluarea cabinetului, la Secretariatul General al Guvernului, peste 1,200 de noi bugetari. Sursa citată menționează că mai mulți angajați ai statului se bucură acum de majorări salariale.

„Dacă în urmă cu un an Guvernul Dăncilă lăsase în Executiv 3,143 de angajați. De altfel, la sfârșitul lunii august 2020, numărul acestora crescuse la 4,394, potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Finanțelor. Astfel, în doar 10 luni, liberalii au aglomerat schema cu 1,251 de posturi. Pe de altă parte, umflatul veniturilor au continuat și anul acesta, în plină criză, pentru anumite categorii de bugetari, sub formă de sporuri.“, menționează România TV.

Toate astea vin în condițiile în care Camera Deputaţilor a adoptat, în urmă cu câteva zile, în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede, printre altele, o majorare a salariilor funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul Administrației Prezidențiale, Secretariatului General al Guvernului și din serviciile Parlamentului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ce spune Stelian Ion (USR) despre discuțiile cu PNL pentru formarea unei alianțe la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, a prezentat, astăzi, care este stadiul negocierilor cu PNL pentru formarea unei alianțe în Consiliul Local Municipal Constanța. USR-istul a punctat că discuțiile cu liberalii sunt pe ultima sută de metri și că așteptă un răspuns de ceva vreme un răspuns din parte liberalilor și a primarului ales Vergil Chițac.

„Nu s-au încheiat negocierile și va trebui să reluăm discuțiile și să insistăm pentru că lucrurile trebuie negociate și cântărite bine și noi nu suntem de acord cu modul heirupist de lucru. Noi ne-am făcut temele și am dat semnalul către colegii din PNL și așteptăm răspuns din parte lor“, a spus Stelian Ion.

Întrebat de ce merg greu discuțiile, parlamentarul USR a spus că este posibil să fie și din pricina faptului că alegerile locale sunt foarte aproape de parlamentare și sunt multe treburi organizatorice, însă un răspuns mai bun poate fi oferit de către cei de la PNL. Stelian Ion a afirmat că din partea USR și PLUS există toată deschiderea de a face o echipă bună care să facă treabă pentru oraș. El a spus că în afară de discuțiile legate de posturi, mai trebuie vorbit de atribuții, de viziune și de îngemănarea proiectului USR-PLUS „Constanța Renaște“ cu programul PNL.

„Noi am îngemănat cele două programe și așteptăm un răspuns din partea celor de la PNL“, a spus Stelian Ion.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu primarul ales Vergil Chițac pentru a discuta despre colaborare, Stelian Ion a afirmat că acesta nu a venit la nicio întâlnire.

„Nu cunoaștem exact motivele pentru care Vergil Chițac nu a venit, dar aceasta nu este o problemă pentru că au fost reprezentanții PNL. Dar cred că este bine să se întâlnească cu echipa pentru că sunt consilieri cu care va lucra patru ani“, a mai afirmat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alianța USR-PLUS Constanța a depus listele cu candidați la alegerile parlamentare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

USR Constanța și PLUS Constanța au depus, astăzi, candidații la alegerile parlamentare. În urma protocolului semnat, USR și PLUS vor forma o alianță electorală pentru alegerile ce vor avea loc pe data de 6 decembrie 2020. La Camera Deputaților, lista este deschisă de Stelian Ion, iar la Senat de Remus Negoi.

Listele de candidați ai Alianței USR-PLUS la Constanța sunt următoarele:

CAMERA DEPUTAȚILOR

Stelian Ion – USR

Cristina Rizea – PLUS

Dumitru Caragheorghe – USR

George Gima – USR

Florin Stoian – PLUS

Valentin Jalbă – USR

Iulian Călin – PLUS

Mihai Constantin – USR

Dumitru Paris – USR

Mircea Fustașu – USR

Alexandru Bunghez – USR

SENAT

Remus Negoi – USR

Sorin Andrei – PLUS

Florin Timofte – USR

Doina Muțiu – PLUS

Ramona Dinu – USR

Ștefan Bitoleanu – USR

Adrian Burlibașa – USR

„În acest moment se poate spune că noi construim și demolăm în același timp. Construim pentru că orice participare a noastră a USR-PLUS, începând cu 2016, reprezintă încă o piatră pusă la temelia acestei construcții, și demolăm pentru că unul dintre motivele pentru care ne-au făcut să intrăm în politică a fost acela al de pesedizării și aruncării la groapa de gunoi a vechilor obiceiuri politice. Avem candidați care pot participa la guvernarea României, care au și pregătirea necesară.“, a declarat Remus Negoi.

„Alegerile parlamentare reprezintă un moment decisiv. Este foarte important ca lumea să se prezinte la vot, pentru că după 30 de ani este o mare șansă să schimbe direcția, să scape de apucăturile vechi, cu reflexe comunistoide, de deprinderile vechilor partide și să meargă spre o variantă europeană, spre o variantă deschisă și transparentă de guvernare…Oferta noastră este una foarte bună, iar în programul nostru „O Românie fără hoție“ ne bazăm pe idee de a face curat, de a face ca legea să fie aplicată. De asemenea, este foarte important să lucrăm și la partea de construcție și trebuie să venim cu programe economice care pot fi găsite în programul nostru de guvernare. La Constanța avem o echipă foarte bună, selectată democratic în partid, prin votul membrilor. Nu a venit nimeni să pună cu pixul pe vreun candidat și să interfereze asupra alegerii membrilor în această filială. Sunt oameni onești și foarte bine pregătiți în domeniile lor“, a spus Stelian Ion.

Acesta a spus că se așteaptă la o campanie aprinsă, însă își dorește să se vorbească mai mult de proiecte și oameni și să nu se mai meargă pe linia de manipulare de la locale, de atacuri personale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: