Connect with us

Politica

USR pregătește un proiect de lege prin care să se plafoneze cumulul pensiei cu salariul din fonduri publice

Published

on

Deputatul USR Cristian Seidler a anunțat, miercuri, inițierea unui proiect de lege prin care se va limita cumul pensiei cu salariul provenit din fonduri publice.

“Am inițiat un proiect de lege prin care limităm posibilitatea de a avea venituri nesimțite cumulând pensia din sistemul public cu veniturile din fonduri publice. Și aici nu ne referim doar la posibilitatea de a fi angajat într-un minister sau instituție publică, ne referim inclusiv de a beneficia de asemenea fonduri pe baza unor contracte de muncă în regii autonome în companii de stat, cum știm că se întâmplă în prea multe cazuri, prin cumularea diferitelor indemnizații, tot fonduri publice, cu pensia. Dorim să plafonăm aceste lucruri în așa fel încât să nu se ajungă la venituri nesimțite din fonduri publice”, a afirmat deputatul USR, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului, citat de agerpres.ro.

El a explicat că nu este vorba de o interdicție de a cumula pensia cu salariul la modul absolut ci de “o limitare a posibilității de cumul”.

“Dacă se cumulează pensia cu salariul provenit dintr-o instituție publică (..) atunci există o limitare, o plafonare. (…) Ne-am gândit la dublul salariului mediu. E o sumă absolut onorabilă chiar și pentru meserii care, într-adevăr, chiar și în domeniul public, pentru posturi care presupun venituri mai mari, este, credem noi, suficient ca aceste venituri să fie limitate la dublul salariului mediu pe economie”, a susținut Cristian Seidler.

Parlamentarul USR a adăugat că acest proiect de lege va fi depus joi la Parlament.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!