Connect with us

Politica

USR va ataca la CCR creșterile de salarii în sistemul bugetar, adoptate azi în Parlament

Published

on

USR a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională creșterile de salarii în sistemul bugetar, adoptate în Parlament de către coaliția PSD-PNL-UDMR. Cei de la USR consideră că această creștere reprezintă o ”iresponsabilitate bugetară” în condițiile în care o criză economică se întrevede la orizont.

„Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, fără fișă de impact financiar, fără consultare publică și fără să respecte legea salarizării unitare, PSD și PNL au votat măriri în amendamente noi fără număr. Nu contează că avem deficit bugetar record, că ne împrumutăm la rate de dobândă record, ei nici măcar nu s-au obosit să facă calculul de cât costă ceea ce propun. Nu sunt împotriva salarizării corecte a performanței în sistemul public, deloc, dacă vrem ca oamenii să facă treabă bună au nevoie să fie plătiți corect.

DAR ce fac ei acum nu este recompensarea performanței, ci creșterea inechităților între angajații la stat cu creșteri mari în aparatul central (unde au și angajat suplimentar peste 14.800 de persoane de la începutul guvernării) și creșteri mici acolo unde ar fi fost nevoie de mai mult (de exemplu în educație la clasă)

În mijlocul unei crize economice care bate la ușă generează și o competiție aproape imposibilă pentru angajatorii privați din multe județe care nu vor mai putea atrage oamenii de care au nevoie pentru că statul va plăti mult mai bine și, în multe județe, ajungi să lucrezi acolo doar cu un mare noroc (știu sigur că sunt și oameni corecți și profesioniști, i-am întâlnit direct pe o parte) sau cu pile la Partidul Unic.“, a declarat deputatul Oana Țoiu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement