Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

USR va ataca la CCR Ordonanța austerității. 1,4 milioane de microîntreprinderi vor fi afectate de creșteri de taxe

Published

on

usr

Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza CCR în privința proiectului Guvernului PSD-PNL de creștere a taxelor.

„„Tot pe noi ne cocoșează, tot pe noi, cei care plătim?”. Este nemulțumirea antreprenorilor întâlniți. Am fost și eu antreprenor, știu luptele zilnice cu care se confruntă oamenii de afaceri. I-am ascultat și ieri, în Târgu Jiu, la două zile după anunțul lui Marcel Ciolacu de mărire a taxelor.  Își fac griji pentru viitorul lor. Mulți din cei care până mai ieri se gândeau să își extindă afacerea, să angajeze oameni, să crească salariile, astăzi se gândesc cum să supraviețuiască. Eu cred într-un stat predictibil și chibzuit, un stat care este un partener onest pentru mediul de afaceri. În loc să oprească risipa, Marcel Ciolacu și acoliții lui din PNL au ales altă cale: să ia mai mult din buzunar oamenilor care muncesc.  În 2024, vine nota de plată pentru PSD-PNL. USR va construi un pol de dreapta solid care să sprijine mediul de afaceri.“, a spus Cătălin Drulă.

„Pregătim o contestație la CCR pentru că anomaliile din acest proiect nu pot fi trecute cu vederea și nu putem lăsa lucrurile așa. Pe de altă parte, Guvernul pregătește o OUG care dă posibilitatea Executivului de a modifica ori de câte ori va dori Codul Fiscal. Asta în condițiile în care Ciolacu a remarcat că de foarte multe ori s-a modificat Codul Fiscal de când a fost adoptat. Cu toate acestea, în loc să oprească acest șir de modificări, care pentru mediul privat sunt nocive și dau peste cap orice plan de afaceri, nu face decât să perpetueze și să o încurajeze. Deci, au de gând să modifice, discreționar, Codul Fiscal. Au interesul.“, a spus Stelian Ion.

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că Ordonanța austerității a Guvernului este „Ordonanța măririi de taxe și impozite“, în condițiile când atât PSD, cât și PNL se băteau cu cărămida în piept că nu vor mări taxele și impozitele în România.

„Inclusiv Klaus Iohannis ne-a asigurat anul trecut că nu va fi vorba de vreo mărire de impozite și taxe în acest an. Iată că, în scurt timp, Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pentru ordonanța prin care vor fi mărite taxele și impozitele. Asta înseamnă că noi, în Parlament, nu vom avea dreptul de a depune amendamente la această ticăloșie.“, a spus Negoi.

El a precizat că, din cauza acestei Ordonanțe, micro întreprinderile vor avea foarte mult de suferit și că este foarte posibil să plătească de două sau de trei ori mai multe taxe decât plătesc în prezent. Negoi a precizat că vor fi afectate 1,4 milioane de microîntreprinderi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions