Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

USR vrea să repare legea avertizorului de integritate și să ofere protecție reală persoanelor care fac denunțuri

Published

on

negoi stelian ion

Rețelele infracționale din spitale, cum este cea a medicilor din Iași care luau dispozitive cardiace de la morți și le vindeau altor pacienți, nu pot fi destructurate fără o lege a avertizorului de integritate funcțională, spun cei de la USR. Tocmai de aceea, există jalonul în PNRR, introdus de USR, referitor la legea avertizorului de integritate, lege pe care coaliția PSD-PNL a ciopârțit-o în Parlament, notează cei de la Uniunea Salvați România într-un comunicat.

Stelian Ion, ministrul Justiției care în timpul mandatului său a finalizat proiectul de lege în conformitate cu exigențele europene și cu PNRR: “Am depus inițiativa de reparare a legii avertizorului de integritate, pentru că nu mai avem timp să stăm după agenda lui Predoiu, total ruptă de interesul oamenilor și puternic conectată la interese politice. Trebuie spus și că proiectul de lege privind avertizorii de integritate era finalizat când USR a fost scos de la guvernare, transpunea corect directiva europeană, doar că Predoiu l-a trimis târziu spre adoptare, nu l-a susținut și a fost modificat substanțial de coaliția PSD-PNL-UDMR. I-am avertizat tot timpul că sunt iresponsabili, că nu vor putea păcăli Comisia Europeană și că vom pierde fonduri europene din cauza asta. Au ales să joace la păcănele interesele românilor.”

USR a depus vineri o inițiativă legislativă care să repare legea avertizorului de integritate și să ofere protecție reală persoanelor care fac denunțuri, în concordanță cu directivele europene și cerințele din PNRR. De corectarea acestei legii depinde și deblocarea cererii de plată numărul 2 din PNRR, de 2,8 miliarde de euro. USR solicită partidelor de la putere să adopte în procedură de urgență această inițiativă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions