Connect with us

Actual

Va fi schimbat directorul penitenciarului Poarta Albă

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, pe pagina oficială a Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost postată o informare de  presă potrivit căreia directorul general al  Penitenciarului Poarta Albă a solicitat să îi înceteze împuternicirea.

”În urma analizei efectuate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, domnul comisar șef de poliție penitenciară Petrică Bănuță, directorul Penitenciarului Constanța-Poarta Albă, a solicitat încetarea împuternicirii, începând cu data de 16.12.2019.”. precizează nota informativă.

În anul 2018, Federația Sindicatelor din Administratia Penitenciarelor afirma că Petrică Bănuță a fost promovat director al Penitenciarului Poarta Albă, deși DNA a fost sesizată în cazul acestuia pentru favorizarea infractorului.
Vezi textul apărut în ziarul Ordinea.ro în luna martie a anului 2017 referitor la acest caz:

Sindicaliştii cer demiterea conducerii penitenciarului Poarta Albă

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Sindicatul Europol: 12.000 de polițiști din stradă vor fi dotați cu bodycam-uri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Afacerilor Interne a încheiat procedura de achiziție pentru 12.000 de dispozitive audio-video Motorola, tip bodycam militar, similare celor folosite de poliția britanică, iar proiectul pe care Sindicatul Europol l-a demarat în urmă cu 3 ani începe să prindă contur. Astfel că polițiștii de la ordine publică, poliția rutieră, poliția de frontieră sau imigrări vor fi dotați cu astfel de aparate pentru a se proteja  de eventualele reclamații în exercitarea atribuțiilor de serviciu. În fapt, bodycam-ul reprezintă cea mai obiectivă probă, atât în dovedirea modului de acțiune a polițistului,  dar și a unor fapte de ultraj, fiind un sistem portabil care asigură înregistrarea audio-video a intervențiilor și acțiunilor polițiștilor

”Organizația noastră a demarat acest proiect în exclusivitate încă din anul 2017, când am oferit spre folosință Poliției Capitalei, 20 de dispozitive, care au fost folosite de către colegii din  cadrul Brigăzii Rutiere. În momentul de față am extins acest proiect și în cadrul altor 10 Inspectorate Județene de Poliție, cât și la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și Poliția de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni,  în total fiind peste 200 de dispozitive.”, precizează reprezentații Sindicatului Europol.

Bodycam-ul poate fi folosit în mai multe situații, precum la :

  • legitimarea persoanelor;
  • conducerea la sediul poliției;
  • oprirea vehiculelor;
  • utilizarea forțelor și mijloacelor din dotare;
  • efectuarea controlului corporal și al bagajelor;
  • constatarea contravențiilor și a infracțiunilor;
  • prevenirea unui pericol iminent la adresa vieții și integrității fizice a unei persoane;
  • punerea în executare a mandatelor emise de organele judiciare;

”Dotarea polițiștilor cu bodycamuri în anul 2017 de către organizația noastră a venit ca o reacție la faptul că de multe ori polițiștii au fost  intimidați sau descurajați  să-și facă datoria  de plângerile unor cetățeni influenți sau a celor care utilizau diferite tertipuri și depuneau plângeri penale împotriva polițistului în mod nejustificat. Dar și pentru acei cetățeni care susțineau că au întâmpinat un comportament neadecvat  din partea polițistului sau chiar au suferit vătămări când au fost duși la sediul poliției sau alte situații în care era foarte greu  să probezi afirmațiile  unei părți sau a celeilalte.

Sperăm că în acest mod nu va mai exista niciun dubiu din partea opiniei publice  cu privire la  sancțiunile aplicate unor deputați, atunci când acestora li se va face poftă de o shaorma cu de toate  sau  când vor încerca să lovească polițiștii după ce au ieșit din cluburile de noapte.”, afirmă sindicaliștii Europol.

În ultima frază, sindicaliștii se referă la scandalul care a avut loc într-un fast-food din Capitală, în care au fost implicați doi deputați PSD.

Foto: Sindicatul Europol

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța. O mașină s-a răsturnat în afara părții carosabile

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, în jurul orei 00.30, între Valu lui Traian și Constanța o mașină s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din fericire, șoferul nu a fost grav rănit.

Potrivit reprezentanților Biroului de presă al IPJ Constanța, un bărbat de 43 de ani a condus un autoturism pe DN 3, dinspre localitatea Valu lui Traian către municipiul Constanța. În momentul în care a ajuns la kilometrul 252, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O mașină a fost lovită de tren în Portul Constanța. O persoană a rămas încarcerată

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei nopți, în jurul orei 4.45, în Dana 54 a Portului Constanța a avut loc un accident feroviar, în care au fost implicate un tren de marfă și un autoturism.

Uu fost solicitate echipaje ale ISU Constanța, iar la fața locului au ajuns cu rapiditate și au acționat o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță de terapie intensivă mobila smurd C.

Potrivit reprezentanților Biroului de presă al ISU Constanța, ”la fața locului colegii au găsit un bărbat încarcerat. S-a extras persoana, a fost evaluată medical la fața locului, acesta a refuzat transportul la spital.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: