Connect with us

Actual

Va fi un Iunie zgomotos la Mangalia? Sindicaliștii de la DMHI se pregătesc de noi proteste!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de ieri, a avut loc ședința Consiliul Director al sindicatului liber Navalistul din cadrul DMHI , în cadrul căreia s-a stabilit să accepte propunerea Administrației de prelungire a perioadei de negociere colectivă până la data de 30 iunie.

Potrivit unui comunicat al SLN Mangalia, am aflat că s-a decis demararea procedurilor de strângere de semnături pentru organizarea unor acțiuni de protest:

”Deoarece nu avem nici o certitudine că se va finaliza tranzacția și se va aproba contractul de asociere dintre SN 2 MAI SA și Damen până la sfârșitul acestei luni, s-a decis demararea procedurilor de strângere de semnături pentru organizarea unor acțiuni de protest în Mangalia în perioada 18 –22 iunie 2018 și la București în perioada 25 –29 iunie 2018.

Informații  suplimentare referitoare la data exactă, intervalul orar și locul de desfășurare al acțiunilor de protest le vom  comunica ulterior, după centralizarea tabelelor cu participanții la protest și obtinerea avizelor pentru organizarea adunărilor publice.

Facem apel către toți salariații SC DMHI SA și SC DMHRM SRL să se alăture inițiativei sindicatului de a organiza acțiunile de protest. Cei care doresc să participe pot semna pe tabelele aflate la sediul sindicatului și la liderii de sindicat de secție.”

Reamintim că sindicatul a solicitat tot timpul noutăți referitoare la finalizarea tranzacției, iar unul dintre răspunsurile primite în urmă cu aproape două săptămâni a fost că s-a constituit o comisie de negociere a contractului de societate mixtă între SN 2 Mai SA și Damen Shipyards Group, iar contractual se află în stadiul final al negocierii. ”Rezultatul negocierilor va fi aprobat prin memorandum de către Guvern.”, se preciza în comunicatul primit de sindicaliști.

Din păcate, timpul a trecut iar sentimentul de neliniște al angajaților s-a accentuat, așa că acum se pregătesc de acțiuni de protest.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Confort Urban angajează muncitori calificați și necalificați!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța a remis un comunicat de presă prin care anunță angajări la SC Confort Urban. Potrivit acestuia, societatea angajează cel puțin 25 de posturi, iar condițiile sunt foarte avantajoase.

Se oferă bonuri de masă, sporuri, abonament pentru transport și un salariu atractiv.

Se caută muncitori calificați (mecanici utilaj, zidari, pietrari, dulgheri, pavatori, asfaltatori, mecanici, fierari, betoniști), dar și muncitori necalificați pentru activități de întreținere și reabilitare a tramei stradale.

Cei care își doresc un loc de muncă sunt așteptați la Biroul Resurse Umane din cadrul S.C. Confort Urban de luni până vineri, între orele 10:00-14:00.

În vederea selecției, candidații vor depune un dosar care va cuprinde următoarele documente:

  • Certificatele de absolvire (copii conforme cu originalul);
  • Actul de identitate (copie conformă cu originalul);
  • Copie carnet de muncă şi/sau adeverinţe (copii conforme cu originalul);
  • CV în original.

Pentru persoanele care nu sunt din localitate se oferă şi locuinţe de serviciu, contra unei chirii modice.

Selecţia dosarelor are loc până la începutul anului viitor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a murit după ce a căzut de la etajul V al unui bloc din Mamaia Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în Mamaia Nord a avut loc un accident de muncă soldat cu decesul unui bărbat.

Potrivit serviciului de ambulanță Constanța,  tragicul eveniment a  fost anunțat la ora 11.26, iar la fața locului s-au deplasat echipaje pentru salvarea bărbatului.

Ajuns la fața locului, echipajul SAJ a constatat că un bărbat de 39 de ani care lucra la un bloc în construcție a căzut de la etajul V. Din păcate, nu a putut fi salvat.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Arestat după ce a furat mii de euro și documente dintr-o mașină parcată în Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt din auto, polițiștii Secției 1 Poliție, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Constanța, au identificat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Constanța, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, la data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 13:00, persoana în cauză ar fi sustras dintr-un autoturism, parcat pe o stradă din municipiul Constanța, 19.000 de euro și mai multe documente.

În urma cercetărilor și a două percheziții domiciliare desfășurate în municipiu, la data de 20 noiembrie a.c., polițiștii constănțeni l-au reținut pe bărbatul în cauză pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar la data de 21 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat Judecătoriei Constanța care a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată,  în urma perchezițiilor defășurate, polițiștii au ridicat peste 400 de pachete cu țigarete, care nu aveau timbru fiscal emis de autoritățile române.

Bărbatul în cauză a fost introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al U.T.A.I. Constanța.

         

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: