Connect with us

Actual

Va fi un Iunie zgomotos la Mangalia? Sindicaliștii de la DMHI se pregătesc de noi proteste!

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, a avut loc ședința Consiliul Director al sindicatului liber Navalistul din cadrul DMHI , în cadrul căreia s-a stabilit să accepte propunerea Administrației de prelungire a perioadei de negociere colectivă până la data de 30 iunie.

Potrivit unui comunicat al SLN Mangalia, am aflat că s-a decis demararea procedurilor de strângere de semnături pentru organizarea unor acțiuni de protest:

”Deoarece nu avem nici o certitudine că se va finaliza tranzacția și se va aproba contractul de asociere dintre SN 2 MAI SA și Damen până la sfârșitul acestei luni, s-a decis demararea procedurilor de strângere de semnături pentru organizarea unor acțiuni de protest în Mangalia în perioada 18 –22 iunie 2018 și la București în perioada 25 –29 iunie 2018.

Informații  suplimentare referitoare la data exactă, intervalul orar și locul de desfășurare al acțiunilor de protest le vom  comunica ulterior, după centralizarea tabelelor cu participanții la protest și obtinerea avizelor pentru organizarea adunărilor publice.

Facem apel către toți salariații SC DMHI SA și SC DMHRM SRL să se alăture inițiativei sindicatului de a organiza acțiunile de protest. Cei care doresc să participe pot semna pe tabelele aflate la sediul sindicatului și la liderii de sindicat de secție.”

Reamintim că sindicatul a solicitat tot timpul noutăți referitoare la finalizarea tranzacției, iar unul dintre răspunsurile primite în urmă cu aproape două săptămâni a fost că s-a constituit o comisie de negociere a contractului de societate mixtă între SN 2 Mai SA și Damen Shipyards Group, iar contractual se află în stadiul final al negocierii. ”Rezultatul negocierilor va fi aprobat prin memorandum de către Guvern.”, se preciza în comunicatul primit de sindicaliști.

Din păcate, timpul a trecut iar sentimentul de neliniște al angajaților s-a accentuat, așa că acum se pregătesc de acțiuni de protest.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier în localitatea Lumina între 3 autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în localitatea Lumina a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate 3 autoturisme.

Din primele date, în accidentul rutier, produs pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță, unul dintre conducătorii auto, un bărbat, de 27 de ani,  a fost transportat la spital, cu răni ușoare.

În aceste momente, polițiștii rutieri efectuează cercetarea la fața locului.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Sute de rechizite școlare contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi,  20 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialiști ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din județul Brașov.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit 290 de penare și 400 de ghiozdane, purtând însemnul unei mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, în valoare aproximativ 90.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Polițist al Gărzii de Coastă, medaliat de președintele României. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 Agent șef adjunct de poliție Moldoveanu Radu, din cadrul Gărzii de Coastă, a primit medalia „Bărbăție și Credințăîn clasa a III-a, cu însemn pentru civili.

Medalia a fost conferită de către Președintele României, prin Decretul nr. 949 din 22.11.2018, dorind să răsplătească astfel meritele polițistului de frontieră, în semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Afacerilor Interne.

Distincţia i-a fost înmânată subofițerului de către Directorul Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cicu Laurențiu Cristian, în data de 20.08.2019.

Astfel, în luna iulie 2018, colegul nostru împreună cu un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța, aflându-se în misiune de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni – judeţul Constanţa, o fetiță în vârstă de 3 ani, care fusese înțepată de albine, a intrat în șoc anafilactic.

Deoarece ploile abundente au făcut impracticabil drumul de acces, ambulanţa nu a putut ajunge până la locația unde se afla fetița, cei doi lucrători ai Ministerului de Interne deplasându-se pe jos până la locuinţa familiei copilului.

Aceștia, însoţiţi de tatăl copilului, au transportat fetiţa pe braţe câţiva kilometri şi, ulterior, în sprijinul lor a venit un localnic, fost polițist de frontieră, proprietar al unui autoturism de teren, care i-a ajutat să ajungă, în timp util, la ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Fetiţa şi tatăl ei au ajuns la timp la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.

Polițistul de frontieră Moldoveanu Radu a declarat:

„Sunt onorat de faptul că am primit această medalie din partea Președintelui României și mă bucur că îndeplinindu-mi datoria am putut salva o viață. Totodată, mă bucură faptul că munca mea este apreciată și nu mă face decât să continui să-mi îndeplinesc atribuțiile cu aceeași răspundere.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: