Connect with us

Actual

S-au schimbat regulile de intrare în Canada pentru cetățenii români

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Pentru a asigura integritatea sistemului de migraţie şi azil al Canadei, guvernul canadian a introdus începând de astăzi noi reguli de intrare pentru cetăţenii români.

Românii cu paşapoarte non-electronice vor avea de acum nevoie de o viză valabilă pentru a călători în Canada. Toate autorizaţiile eTA obţinute de cetăţenii români cu un paşaport non-electronic începând cu data de 1 decembrie 2017 nu mai sunt valabile iar posesorii lor nu le vor mai putea folosi în scopul de a călători pe calea aerului în Canada.

Guvernul Canadei trimite e-mailuri acestor călători pentru a-i informa de schimbările survenite şi de ce anume au nevoie pentru a călători în Canada.

Numai cetăţenii români care deţin paşapoarte electronice valabile vor putea călători în continuare fără viză. Asemeni altor călători scutiţi de viză, aceştia vor continua să călătorească pe calea aerului spre Canada sau să tranziteze printr-un aeroport canadian în baza unei Autorizaţii de călătorie electronice (eTA) valabile.

Orice autorizaţii eTA emise cetăţenilor români înainte de ridicarea regimului de vize pe 1 decembrie 2017 vor rămâne valabile pe durata valabilităţii paşaportului, indiferent de tipul de paşaport al călătorului. Spre exemplu, o autorizaţie eTA va continua să fie valabilă dacă a fost emisă în baza statutului de rezident permanent legal al SUA al călătorului, sau în baza extinderii eligibilităţii pentru eTA.

Noile cerinţe de intrare sunt menite să protejeze împotriva abuzului paşapoartelor non-electronice. Începând cu 1 decembrie 2017, Canada s-a confruntat cu o creştere substanţială a cererilor de azil şi a numărului călătorilor români care nu sunt de bună-credinţă, mulţi dintre aceştia folosind paşapoarte temporare şi alte paşapoarte non-electronice. Această situaţie a pus presiune pe sistemul de migraţie şi azil al Canadei.

Canada continuă să-i primească cu braţele deschise pe călătorii români. Călătorii pot consulta aceasta fişă informativa pentru a vedea cum sunt afectaţi de noile cerinţe de intrare în Canada. Aceasta include informatii pentru cei ce călătoresc în Canada pe data de 5 iunie sau în perioada imediat următoare.

”Canada lucrează îndeaproape cu partenerii români şi europeni pentru a sprijini sustenabilitatea ridicării regimului de vize”, a declarat Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România. ”Asigurând verificarea călătorilor români la un nivel corespunzător, bazată pe tipul de document de călătorie pe care îl deţin, noile reglementări vor asigura un echilibru mai bun între necesităţile de securitate şi integritate şi facilitarea călătoriilor.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un nou cutremur s-a produs în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

În cursul zilei de azi, 19 februarie, în Marea Neagră s-a produs un nou cutremur destul de puternic. Acesta a avut loc la ora 12:43:52 și a fost localizat manual.

El s-a produs la adâncimea de 50 de km, la următoarele coordonate: latitudinea 43.3073; longitudinea 35.1136.

Magnitudinea cutremurul a fost de 3,4 grade pe scara Richter.

În urmă cu două săptămâni, mai exact pe data de 6 februarie, au avut loc nu mai puțin de 10 cutremure în Marea Neagră.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a precizat pentru Agenția de presă News.ro:  ”Acestea cutremure nu au nici o importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nici o problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902 care a avut puţin peste 4 grade”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în județul Ilfov! A fost declanșat sistemul RO-ALERT

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul RO-ALERT a fost folosit marți, în jurul orei 13:40, pentru a preveni populația din București și Jud. Ilfov să ia măsuri suplimentare de protecție având în vedere incendiul declanșat la depozitul Remat din Afumați, Jud. Ilfov.

”Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/judeţul Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor.”, scrie în mesajul trimis prin sistemul RO-ALERT.

Potrivit ISU, sunt degajări mari de fum iar acesta se îndreaptă către București.

Locuitorilor din zonele afectate li se recomandă să păstreze geamurile închise și să evite deplasările în aer liber.

Pompierii au dificultăți în zonă întrucât nu există hidranți disponibili. Traficul este restricționat în zonă.

”Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în mod special la o stivă cu autoturisme dezmembrate în vederea casării și compactării acestora”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București.

Update: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Ilfov, la intersecția Șos. de Centură cu Șos. București-Urziceni, are loc un incendiu la un remat auto, care se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum, fiind afectată o suprafață de aproximativ 600 – 1.000 mp. Există posibilități de propagare la alte materiale combustibile, posibil cu reducerea vizibilităţii din cauza fumului.O bandă este restricţionată din cauza autospecialelor I.S.U. care staţionează pe suprafaţa de rulare.

Recomandăm participanţilor la trafic să ruleze cu prudenţă în zonă şi să ia în calcul că traficul rutier poate fi oprit dacă fumul va ajunge pe suprafaţa carosabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-au înmulțit punctele termice din municipiul Constanța unde există avarie! Acum sunt 38!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas) a comunicat în data de 19.02.2019 că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctele termice nr. 176, 177, 178. În consecinţă, în lipsa energiei termice, s-au oprit instalaţiile noastre care asigură distribuţia energiei termice în perimetrul: str. B. Delavrancea, str. Soveja, str. Venus, str. Portitei, str. Campului, str. Granicerului, str. Semanatorului, str. Dionisie cel Mic.

Până la remedierea avariei de către Electrocentrale Constanta S.A. (CET Palas) nu se pot asigura consumatorilor serviciile de termoficare.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 0241.585300 de la Dispeceratul Electrocentrale Constanta SA (CET Palas).

Precizăm că, noaptea trecută, puțin după miezul nopții, 35 de puncte termice situate în cartierele Tomis III, Tomis Nord și Faleză Nord au rămas fără căldură și apă caldă.

Citește detalii despre acest subiect:

O zi și o noapte fără căldură! Vezi ce zone sunt afectate și cum justifică CET și RADET întreruperea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: