Conecteaza-te cu noi

Societate

Val de scumpiri de la 1 ianuarie. Lista produselor pentru care vom plăti mai mult

Published

on

Cinci categorii de TVA și trei tipuri de accize sunt doar câteva dintre măsurile fiscal-bugetare care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Vom plăti mai mult pentru alimentele BIO, tradiționale, ori montane din cauza creșterii TVA-ului de la 5% la 9 %.

Ne vor costa mai mult locuințele de până în 120.000 de euro, iar pentru un apartament care ne costă, de exemplu, 90.000 de euro, preț fără TVA, vom plăti în plus aproximativ 4.000 de euro după ce TVA-ul crește.

Mai mult ne vor costa și serviciile oferite de către festivaluri, cluburi sau săli de sport.

Advertisement

Panourile fotovoltaice vor costa mai mult și alimentele dulci. Acestea din urmă vor fi mai scumpe din două motive: se introduce o nouă acciză pentru băuturile cu o concentrație mare de zahăr și de asemenea, crește TVA-ul pentru alimentele cu o concentrație mare de zahăr.

Noi taxe și în ceea ce privește companiile

Impozit de 3% pe cifra de afaceri pentru anumite firme și noi taxe pentru bănci și pentru firmele care activează în sectorul petrol și gaze.

Toate s-ar putea traduce în preț mai mare pentru consumatori și vorbim aici despre combustibil mai scump, ori despre rate mai mari.

În tot acest context a crescut și salariul minim, însă este important de spus că pentru sectorul de agricultură și construcții, salariul minim brut a crescut, însă net-ul a rămas exact același, iar pentru celelalte categorii, salariul minim a crescut în variantă netă doar cu 80 de lei, notează antena3.ro.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions