Connect with us

Actual

Valentine’s Day, la Delfinariu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Valentine’s Day a fost o zi specială la Delfinariul din Constanța. Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a avut ideea de a pregăti un loc special unde îndrăgostiții să facă o fotografie într-un cadru inedit, să își exprime sentimentele față de cel ori cea dragă. Momentul nu a scăpat de obiectivul aparatului de fotografiat, iar vizitatorii s-au arătat încântați de prestația delfinilor.

Au răspuns invitației mai multe cupluri, dar și familii cu copii, cu toții având aceeași trăire, au dorit să le ofere celor dragi o amintire frumoasă.

„A fost o experiență inedită, una pe care n-am mai trăit-o. Am văzut și delfinii, am plecat și cu o amintire frumoasă”, a spus unul dintre constănțenii care a ales să petreacă Ziua Îndrăgostiților la Delfinariu.

Comments

comments

Actual

Incidentul de la Grădinița Perluțele Mării, cercetat de ISJ Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, inspector școlar general, prof. Sorin Mihai, și inspectorul școlar general adjunct, prof. Anca-Iuliana Dragomir, s-au deplasat la Grădinița Perluțele Mării din Constanța pentru a constata – într-o primă etapă – modul în care a fost gestionat incidentul înregistrat cu o zi în urmă în această instituție școlară.

Reamintim faptul că, în cursul zilei de ieri,  în jurul orei 17.00, la unitatea de învățământ mai sus menționată, un preșcolar în vârstă de cinci ani, însoțit de mama lui, din joacă, s-a agățat de un dulap aflat pe holul instituției. Deși piesa de mobilier a fost dărâmată, în cădere nu i-a provocat leziuni copilului. La intervenția rapidă a angajaților din grădiniță, aflați în zona respectivă (un cadru didactic, administratorul de patrimoniu și asistenta medicală), s-a constatat că preșcolarul era conștient, nu prezenta răni deschise sau sângerări.

Conform procedurilor, asistenta medicală i-a acordat primul ajutor, a fost apelat Serviciul 112 și, implicit, la unitatea de învățământ s-au deplasat și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ambulanța a preluat copilul însoțit de către părinte și l-a transportat la Spitalul Clinic Județean Sf. Apostol Constanța. În prezent, conform procedurilor medicale, acesta se află sub supraveghere de specialitate timp de 24 de ore. Conducerea grădiniței ține în permanență legătura cu părintele preșcolarului și, până la acest moment, starea generală a acestuia este stabilă.

În perioada imediat următoare, Inspectorul Școlar General va dispune constituirea unei comisii de cercetare a situației, în vederea identificării măsurilor legale care se impun. În paralel, s-a dispus de urgență mutarea mobilierului de pe hol, astfel încât să nu existe niciun alt pericol care să atenteze la sănătatea și siguranța preșcolarilor, părinților și cadrelor didactice din instituție.

”Inspectoratul Școlar Județean Constanța va monitoriza în permanență soluționarea acestei situații, urmărindu-se o aplicare clară, transparentă și eficientă a prevederilor legale în vigoare. În afara măsurilor dispuse până în prezent, se vor aplica și altele, după prezentarea concluziilor comisiei de cercetare, în urma analizării tuturor aspectelor implicate. Este o situație regretabilă, însă ne exprimăm încrederea că aceasta va fi încheiată într-un mod eficient, având, în primul rând, scopul de a asigura preșcolarilor un proces educațional derulat într-un spațiu securizat” a declarat prof. Sorin Mihai.

Constanța: Un dulap a căzut peste un copil de grădiniță. Micuțul a ajuns la spital

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în județul Tulcea. O femeie s-a ales cu arsuri pe o jumătate din corp

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, puțin după ora 13.30, salvatorii Secției de pompieri Măcin au fost solicitați să intervină în localitatea Carcaliu pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o locuință.

La fața locului s-au deplasat 15 pompieri, care au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.
La momentul sosirii, salvatorii au identificat o victimă de sex feminin, de 51 de ani, cu arsuri pe aproximativ 50% din corp.

Victima a fost preluată de o ambulanță SAJ și transportată de urgență la Spitalul Județean Brăila.

Cauza probabilă a producerii incendiului este utilizarea intenționată a substanțelor inflamabile pentru a aprinde un mijloc de încălzire. Pompierii au intervenit prompt și au lichidat incendiul în aproximativ 10 minute din momentul solicitării.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Au început înscrierile pentru colegiile naționale militare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe pagina de facebook a Ministrului Apărării Naționale – Recrutare MApN – a fost postat un text prin care se anunța că au început înscrierile pentru colegiile naționale militare, învățământul superior militar (academiile militare) și învățământul postliceal militar (școlile militare de maiștri militari și subofițeri).

Perioadele de înscriere sunt următoarele: 09.12.2019 – 31.01.2020 – pentru colegiile naționale militare;
09.12.2019 – 14.02.2020 – pentru instituțiile de învățământ universitar militar – programe de licență , precum și pentru școlile militare de maiștri militari și subofițeri.

Candidații înscriși vor fi programați pentru susținerea probelor de selecție aptitudinală, începând cu data de 06.01.2020.

Candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală generală vor efectua vizita medicală începând cu data de 08.01.2020.

Perioada de efectuare a examinării/evaluării aptitudinale medicale şi/sau evaluării psihologice a aptitudinilor speciale (acolo unde este cazul, în funcție de opțiunea pentru anumite arme/specialități militare) începe în data de 13.01.2020.

Termenele limită pentru întocmirea dosarului de candidat, de către candidaţii declaraţi „Admis” la probele de selecţie şi „Apt” la examinarea medicală şi, după caz, la examinarea/ evaluarea aptitudinală medicală şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale, vor fi stabilite şi mediatizate după aprobarea metodologiilor şi graficelor de admitere în instituţiile/unităţile de învăţământ militar.

Precizăm că toate instituțiile de învățământ liceal, postliceal și universitar ale Ministerului Apărării Naționale vor organiza concurs de admitere pentru anul de învățământ 2020-2021.

Planul de școlarizare va fi publicat imediat ce acesta va fi aprobat.

Toți cei interesați trebuie să se prezinte la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar din județul sau sectorul în care domiciliază, cu actul de identitate.
Candidații minori vor fi însoțiți de unul dintre părinți (reprezentant legal, după caz).

În atenția candidaților pentru colegiile naționale militare

Numai până la data de 31 ianuarie 2020 vă puteți înscrie în vederea susținerii probelor de selecție aptitudinală – psihologice și fizice. Candidații înscriși vor fi programați pentru susținerea probelor de selecție în perioada 06.01 – 02.03.2020.

La sosirea în centrul zonal de selecție și orientare, candidații trebuie să prezinte o adeverință eliberată de medicul de familie, care să ateste că sunt apți pentru susținerea probelor sportive (apți pentru efort fizic).

Candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală generală vor efectua vizita medicală în perioada: 08.01 – 20.03.2020.

Termenul limită pentru întocmirea dosarului de candidat, de către candidaţii declaraţi „Admis” la probele de selecţie şi „Apt” la examinarea medicală vor fi stabilite şi mediatizate după aprobarea metodologiei şi graficului de admitere în colegiile naționale militare.

Învățământul liceal militar se desfășoară în 5 colegii naționale militare:
Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza;
Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;
Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;
Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova;
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța.
Este învățământ gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Atenție! Candidații care sunt deja înmatriculați în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie pentru admiterea în învățământul liceal militar.

Personalul biroului informare-recrutare vă va oferi toate informațiile disponibile, certe, vă va consilia și îndruma pe tot parcursul procesului de recrutare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: