Actual

Planuri pentru extinderea Delfinariului din Constanța

feb. 14, 2018 Mihaela Tîrpan

Anul 2017 a fost unul foarte bun pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din toate punctele de vedere. Știm cu toții cozile interminabile pe care le găseam la casele de bilete de la Delfinariu, spre exemplu. Mai mult, de foarte multe ori conducerea CMSN Constanța a decis suplimentarea reprezentanțiilor delfinilor de la Constanța. Totodată, implicarea în modernizarea Delfinariului a directorului CMSN Constanța, doctorul Adrian Bîlbă. Toate acestea au fost și concluziile pe care le-a avut, miercuri, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, care a prezentat bilanțul de activitate al instituției.

Lucrul care atrage atenția este creșterea semnificativă a atractivității Delfinariului. S-au înregistrat, potrivit raportului prezentat de șeful CJC, cu 18% mai mulți vizitatori în 2017, față de 2016. De asemenea, încasările instituției au crescut cu 36% față de anul trecut, toate aceste aspecte fiind punctate de către șeful administrației județene.

Totodată, Horia Țuțuianu a vorbit și despre acvariu. Aici, creșterea veniturilor a fost doar de 4%, din cauza reglementărilor ISU, care permit un număr limitat de vizitatori. Din același motiv, la Planetariu s-a înregistrat o scădere a veniturilor cu 5%.

Pentru anul 2018, conducerile celor două instituții, Consiliul Județean și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii au planuri mari și extrem de serioase pentru modernizare și extindere. Printre obiectivele propuse și asumate se numără: îmbogățirea numărului exemplarelor din patrimoniu, eficientizarea sistemului de ticketing prin introducerea biletelor on-line și, de asemenea, identificarea soluțiilor optime pentru a modernizași extinde Complexul Muzeal. În acest sens, a fost propus, către Ministerul Turismului, un proiect pentru extinderea Delfinariului.

Comments

comments