Connect with us

Actual

Vama sub lumini de Oscar

Maria Ionescu

Publicat

la

Pentru foarte multă lume, Vama Veche reprezintă un loc special în care să vină vara pentru a-și petrece o vacanță minunată. În acest loc, de foarte multe ori nu mai contează nici cine ești, nici ce faci în viața de zi cu zi. La Vamă este vacanță, libertate, distracție, lejeritate, diverse cunoștințe, plajă, baie. Dar să nu vă imaginați că, de-a lungul timpului, locul nu s-a schimbat. S-a modificat atât structura turiștilor care vin în zonă, cât și îndeletnicirile lor.

 De șase ani, pasionații artelor vizuale se întâlnesc aici

 Prima ediție a festivalului Vama sub lumini de Oscar a avut loc în august 2010, iar în decursul celor șase ani care au trecut de atunci a reușit să devină o manifestare complexă. Încă din primul an, festivalul a venit cu un concept inovativ, reușind astfel să devină cel mai mare eveniment dedicat fotografilor din România: 9 zile de work-shop-uri susținute de cei mai cunoscuți lectori de fotografie, prezentări, vernisaje etc, oferite participanților gratuit, fără taxe de participare. Poate și din acest motiv la festival au participat peste 1500 fotografi și peste 20.000 de vizitatori/turiști. Iată cum descriu organizatorii acest eveniment: ”Primește de la noi o săptămână culturală gratuită și dă mai departe altceva. Dăruiește o carte, donează o farfurie de mâncare, fă fericit un copil care scrie la lumânare, ajută un bătrân să facă piața …Scrie povestea și trimite-o la noi (poți adăuga și o fotografie dacă vrei). Lasă sentimentele să te acopere! E bine! Ești bine! Ne-am folosit de generația veche, avem nevoie de generația nouă! Primește și dă mai departe!” Pasionații de arte vizuale sunt invitați și în acest an la Vama Veche, la cel mai mare festival internațional de arte vizuale din România — ”Vama sub lumini de Oscar”. Festivalul se va desfășura în perioada 19 — 28 august 2016, la Vama Veche, reunind sute de pasionați ai artelor vizuale. ”’Vama sub lumini de Oscar’ va însemna în acest an atât cursuri, seminarii și ateliere practice gratuite pentru pasionații de film, fotografie, pictură, sculptură, teatru și muzică cât și expoziții, proiecții de film și concerte în aer liber. Cursanții înscriși la festival sunt provocați să învețe cât mai multe tehnici noi, iar la final participantul cu cele mai bune rezultate va câștiga trofeul VSLO 2016.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: