Connect with us

Societate

Vânzări cu încetinitorul! Terenuri și clădiri scumpe în stațiunile de pe litoral!

Maria Ionescu

Publicat

la

La sfârșitul lunii iunie, mai exact pe data de 28, la numai o zi după ce a fost actualizată ordonanța potrivit căreia se pot vinde diferite active, RAAPPS a făcut o nouă propunere celor care își doresc clădiri sau terase pe litoral. Prin active înțelegem complexuri hoteliere, terenuri de tenis și minigolf, dar și vile care aparțin protocolului de stat. Bine, ele sunt foarte multe dacă ne gândim la numărul scos la vânzare în toată țara. Dar, cum suntem la Constanța, iar vara unitățile de cazare și distracție din stațiuni sunt arhipline, adică fac MULȚI bani, ne vom referi doar la aceastea.  Pentru a n-a oară, regia scoate la vânzare prin licitație două terenuri de distracție în stațiunea Neptun. Este vorba despre terenul de tenis al hotelului Arad și despre terenul de minigolf care aparține de aceeași unitate hotelieră. Cu toate că s-a scris de nenumărate ori despre ele, vă reamintim că terenul de tenis este compus din două sectoare amenajate de zgură în suprafață de 606,92 mp, alei (care se află pe o suprafață de 690 mp) dar și spațiu verde întins (5364,15 mp). El a fost scos la vânzare în urmă cu mai mulți ani dar nu s-a interest nimeni despre soarta lui. Sau cei care și-ar fi dorit să-l cumpere au renunțat la idee, deoarece li se părea că ar trebui să dea foarte mulți bani. Nemeritat de mulți! Pe vremuri, în urmă cu vreo doi-trei ani, terenul era estimat la 782.000 de euro. Tuturor li s-a părut a fi mult prea scump comparativ cu banii pe care îi poți scoate din folosirea terenului în forma sa actuală. În timp, RAAPPS l-a ieftinit, dar insuficient pentru a-l transforma într-un activ atractiv. Și, sincer, ne îndoim că se va găsi cineva interesat să dea banii aceștia. Acum costă “doar” 479.100 euro. De fapt, când spunem acum ne referim la prețul care a fost valabil anul trecut și care a rămas neschimbat și în acest an. În aceeași situație se află și terenul de  minigolf al hotelului Arad.minigolf la hotel arad olimp

Și acesta a fost ieftinit în cursul anului trecut, de la 900.000 de euro a ajuns la valoarea de 555.400 euro. Terenul are o suprafață de 7753,28 mp, este mare, ce-i drept, dar tot foarte scump. Investitorii de pe litoral consideră că ar de inutil de dat acești bani, atâta vreme cât sezonul estival este atât cât este, adică scurt, iar turiștii care vin la Neptun nu mai sunt nomenclaturiștii plini de bani de odinioară. Acum la Neptun vin oameni care nu stau excelent cu finanțele, turiști cărora le place liniștea și care își doresc o vacanță relaxată, nu foarte scumpă și care preferă să stea ore în șir pe plajă decât să meargă la tenis sau la minigolf. Ori se știe foarte bine că pentru a-i atrage pe turiști ai nevoie de o campanie excelentă de informare și de prezentare a numeroaselor beneficii pe care tenisul și minigolful le au asupra oamenilor. Dar cine să facă aceste campanii? De fapt, există persoane specializate dar nu există patroni dornici să investească în așa ceva. Deocamdată!

Nici complexul-restaurant Dunărea nu are căutare

complex dunareaDupă cum spuneam, la Neptun este scos la vânzare și complexul-restaurant Dunărea, care este format din restaurant, bar, braserie și cofetărie. Se află în zona ultracentrală a stațiunii Neptun și este un complex de invidiat din punct de vedere al numărului de locuri de care dispune. În restaurant sunt 650 de locuri la mese, iar 120 sunt pe terasă. Și barul are o capacitate mare, de 170 de locuri (turiști să fie!). În cofetărie încap 65 de persoane, iar pe terasa ei 45. Să nu uităm că locul are și o braserie, care are 60 de locuri interioare și 270 pe terasă. Adică, tot complexul este foarte mare, situat foarte central și i s-ar putea găsi o suită de întrebuințări. Dar…. Se pare că nu i se găsesc sau i se găsesc prea puține. Din ce motive, doar conducerea complexului poate ști. Știu doar că pe vremuri aveai foarte rar loc să arunci un ac aici. Dar au trecut anii și lucrurile s-au schimbat foarte mult în rău.  Clădirea are parter și un etaj și este amplasată pe o suprafață de teren de 3247,38 mp. Costul acestui complex este unul mare, de peste un  milion de euro (1.042.500 E). Este scos la vânzare de ani de zile, fără nici un rezultat. Prima oară scriam despre intenția de vânzare a acestui complex prin anul 2012, când era ofertat la un preț de pornire de 1,3 milioane euro fără TVA. Nimeni nu s-a interest pe atunci de acest complex din cauza prețului foarte mare. Iată că au trecut mai bine de patru ani, prețul a scăzut ce-i drept, dar nu foarte mult, iar cumpărătorii sunt ca și până acum: inexistenți.
La vânzare este scoasă și o vilă din Eforie Nord, vila Agigea. Este o clădire care are și subsol și un etaj, Este pe malul mării, lângă Complexul Steaua de Mare.
Vila are în structură 5 dormitoare cu baie proprie, 4 dormitoare la etaj, unul la parter, living și bucătărie. Vila are în dotare: aer condiționat, bucătărie utilată, TV, frigider, parcare în curtea proprie, internet, încălzire centrală. Potrivit unui anunț postat pe internet, vilele se pot închiria pe perioade de sejur scurte sau pe termen lung. Nu am aflat prețul de închiriere, dar cu siguranță nu este de doi lei!

Multe clădiri scoase la vânzare pe litoral

hotel belvedereCe anume s-a întâmplat în ultimii ani este greu de spus dar numărul hotelurilor scoase la vânzare pe litoral este foarte mare. Am stat de vorbă cu mai mulți oameni de afaceri de pe litoral, cărora le-am cerut părerea vizavi de oferta mare de vânzare. I-am întrebat de ce nu se vând aceste clădiri și terenuri, iar ei ne-au explicat foarte simplu, în doar câteva cuvinte: “Nu le cumpără nimeni, pentru că se cer mult prea mulți bani. Imaginați-vă că sezonul estival durează numai în lunile iulie și august, foarte rar începe mai devreme și se termină mai târziu, iar pentru un teren de tenis tu, care vrei să fii proprietar, ar trebui să dai sute de mii de euro. Păi cine are bani de aruncat pe fereastră? Dacă vreau să investesc, cumpăr un teren de la primăria Mangalia și construiesc exact ceea ce îmi doresc. M-ar costar mult, mult mai ieftin. Așa că nimeni nu cumăpără aceste  active. Cel puțin nu la aceaste sume!”, ne-a declarat un om de afaceri din Neptun. Tocmai de aceea, vânzările sunt rare!  În această situație se află zeci de hoteluri şi alte spaţii de cazare. Acestea sunt scoase la vânzare de către proprietari la preţuri pornind de la 30 de milioane de euro, cum este cazul complexului hotelier Amfiteatru, Belvedere, Panoramic din Olimp, şi care coboară până la 70.000 de euro. Ce-i drept, la acest complex se vede foarte clar că patronul este o persoană fizică, respectiv omul de afaceri Josef Goschy. Complexul hotelier Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic  a fost cumpărat la începtul anului 2008 cu 30 de milioane de euro și este scos la vânzare pentru suma de 30 de milioane de euro, în condiţiile în care în 2012 proprietarul solicita 60 de milioane de euro.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Trafic restricționat pe Autostrada A2, în apropiere de Cernavodă. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, până la ora 15.00, traficul rutier va fi restricționat pe autostrada A2 București – Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București – Constanța, se vor executa lucrări de frezare și asfaltare a părții carosabile, la kilometrul 164, pe raza localității Cernavodă, județul Constanța,  motiv pentru care vor fi restricționate, pe rând, toate benzile.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să sporească atenția și să reducă viteza în zona lucrărilor semnalizate.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CT BUS primește cereri pentru permisele de călătorie valabile în anul 2021

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

CT BUS anunță că, începând de astăzi, 25.09.2020, se pot depune cererile pentru permisele de călătorie gratuite valabile pentru anul 2021.

Categoriile de beneficiari pentru care Primăria Municipiului Constanța acordă facilități la transportul public de călători sunt următoarele:

1.Pensionari cu pensii până la 2.100 lei (inclusiv). În ultima şedinţă din actualul mandat, Consiliul Local Constanța a aprobat corelarea plafonului pentru care se acordă facilităţi cu creşterea punctului de pensie, astfel că valoarea acestuia a fost majorată până la 2.100 lei.

2.Persoane în vârstă de peste 60 de ani, care nu realizează venituri.
3.Persoane în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri.

Actele necesare în baza cărora vor fi eliberate permisele de călătorie gratuită sunt:

a) cerere tip

b) act de identitate (copie și original );

c) cupon de pensie (copie xerox) pentru persoanele menționate la punctul 1).

Cererile se pot procura gratuit de la orice chioșc de bilete al CT BUS S.A. Cererile și documentele aferente se pot depune zilnic a toate chioșcurile de bilete din oraș.

Următoarele categorii de beneficiari NU vor depune cerere, dar vor ridica abonamentul / permisul de călătorie de la orice chioșc de bilete al CT BUS:

• ELEVII DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR
• STUDENȚII ORFANI
• PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI (cu handicap grav, accentuat), și asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii cu handicap grav și accentuat precum și însoțitorii nevăzătorilor cu handicap – pot obține permisul de călătorie de la D.G.A.S. Constanța – B-dul Ferdinand nr. 97 (Blocul Turn – Gară);
• PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI, cu grad de handicap mediu și ușor – pot obține permisul de călătorie de la toate tonetele CT BUS;
• DEȚINUȚII POLITICI (Decret – Lege Nr.118 / 1990) și PERSOANELE STRĂMUTATE (Legea Nr. 189 / 2000) – pot obține permisul de călătorie de la tonetele CT BUS – Gară / la sediul CT BUS;
• ȘOMERII – pot obține permisul de călătorie de la tonetele CT BUS – Delfinariu, KM 4;
• Beneficiarii Legii 416 – pot obține permisul de călătorie de la toneta CT BUS – City Park Mall.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Agenția SPIT din City Park Mall, deschisă și în week-end

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru a veni în sprijinul constănțenilor și al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, conducerea Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa a dispus prelungirea programului de lucru cu publicul în cadrul Agenţiei fiscale nr. 5, situată pe Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C, în incinta City Park Mall.

Prin urmare, sâmbătă, 26 septembrie 2020 şi duminică, 27 septembrie 2020, în locaţia menționată mai sus, va fi asigurat un ghişeu pentru încasarea taxelor necesare eliberării actelor de identitate.

Programul de lucru cu publicul va fi următorul:

-sâmbătă, 26.09.2020, între orele 0800-1600;

-duminică, 27.09.2020, între orele 0730-2100.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: