Connect with us

Actual

Vârstnicii produc prea multe accidente rutiere! Am plecat de la Dichiseanu și iată ce părere au cititorii despre asta!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

A fost un nou eveniment rutier, la sensul giratoriu de la Lazu, care face legătura între DN39 și autostrada A4. Nu a fost foarte grav, cu toate că autoturismul ce a fost implicat s-a răsturnat și două persoane care se aflau în mașină au fost transportate la spital. Oamenii veneau la mare…. Din păcate trebuie să precizăm că șoferul avea 76 de ani. O fi fost obosit, poate neatent, poate i-a apărut ceva în față… este greu de precizat de anume s-a întâmplat și care a fost cauza evenimentului rutier. Însă în urma accidentului de ieri, în care vinovat a fost actorul Ion Dichiseanu, în vârstă de 84 de ani, am avut foarte multe comentarii ale cititorilor legate de vârsta șoferului. Vă vom  reda numai câteva pentru a vedea ce anume scot în evidență. Nu vom publica numele celor ce au postat:

”Sunt șofer și totuși cred că după o vârstă sau în funcție de istoricul medical ar trebui suspendat automat permisul.”

”Ei, pe dracu, de aia nu mai poate el. Ăștia de la tv deja l-au acuzat că cică nu a văzut.. Nu zice nimeni că la vârsta lui, de 85 de ani, nu mai are reflexe normale pentru un șofer ..nu a apreciat distanța ca lumea …că marcajul sigur l-a văzut de la distantă, mai ales ca șoseau are ditamai lățimea.. .și pe centură dar și în oraș…Să stea dracului acasă dacă nu mai poate…..nu să se dea curcan când el e o haină jumulită.”

”Ce a căutat la volan la vârsta asta???? după 80 de ani încep să îți mai scadă din calitatile vieții, și atunci nu era mai normal să își ia șofer????”

”Nu sunt de acord cu șoferii care conduc după 70 de ani. Sunt bolnavi, iau medicamente, sunt nervoși, nu mai au stabilitate în mâini, picioare, vederea nu mai este bună. Să schimbe legea. Să m ierte bătrânii, dar cred că este bine pentru protejarea lor.”

”Trebuie să-l credem și pe d-nul Diki …..inima-i este cu gândul la tinerețe …off inimioară !!!!”

Este perfect adevărat că sunt extrem de multe accidente rutiere produse de șoferi cu diferite vârste, iar cauzele sunt și ele multiple. Dar rămânem la părerea că ar trebui făcut ceva în sensul diminuării evenimentelor în măsura în care este posibil și se și dorește acest lucru. Să vedem cine va avea o inițiativă în acest sens.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Iată cum a fost găsită o tonă de cocaină la Sfântu Gheorghe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, v-am prezentat modul în care autoritățile române au reușit să găsească peste o tonă de cocaină de puritate 90% în imediatata vecinătate a localității tulcene Sfântu Gheorghe.

Datele le găsiți în articolul atașat:

Cocaină de 300 de milioane de euro, capturată de autorități pe plaja din Sfântu Gheorghe

În următorul video vedeți modul în care autoritățile au acționat în acest caz:

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu foarte puternic la Hârșova. Au fost chemați pompieri de acasă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în zona localității Hârșova a izbucnit un incendiu foarte puternic de vegetație uscată. Potrivit informațiilor de ultimă oră, flăcările s-au întins pe o suprafață foarte mare de teren, de peste 50 de hectare și au înălțimea de peste un metru.

La fața locului au fost solicitați pompieri de la Stația Hârșova, dar au ieșit să ajute la stingerea focului și săteni din localitățile Ciobanu și Gârliciu.

De asemenea, au fost chemați de acasă  și pompierii care se aflau în zi liberă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cocaină de 300 de milioane de euro, capturată de autorități pe plaja din Sfântu Gheorghe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la sediul central al D.I.I.C.O.T., din Bucureşti,  a avut loc o declarație de presă privind acțiunea efectuată de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, având ca rezultat capturarea unei cantități impresionante de cocaină.

Este vorba despre ceva mai mult de o tonă de cocaină – 1040 kg – cu o puritate de 90%, care a fost capturată de autoritățile române, drogurile fiind găsite, sâmbătă, pe plaja din Sfântu Gheorghe.

Mai multe persoane au fost reținute în acest caz.

Drogurile au fost prezentate astăzi de procurorul-șef al structurii, Felix Bănilă, care a precizat că, miercuri seara, pe data de 20 martie, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-o dubiță înmatriculată în România a fost pierdut, cu ocazia manipulării,  un pachet de 1 kg  de cocaină. Analiza fizico-chimică a arătat că puritatea cocainei era de aproximativ 90%.

Concret, polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Tulcea au fost sesizați de polițiștii Postului de Poliție Sarichioi cu privire la faptul că, în noaptea de 21/22 martie a.c., în apropierea localității Zebil, județul Tulcea, se aflau staționate două autotrenuri înmatriculate în alt stat și un autofurgon înmatriculat în România.

Din cercetări a rezultat că un grup de persoane (printre care și conducătorii auto ai autovehiculelor menționate) ar fi realizat o operațiune de descărcare/încărcare a unor pachete.  Însă, pe fondul neglijenței în manipulare, unul dintre pachete a fost uitat în parcarea respectivă.

Polițiștii din localitatea Sarichioi au constatat că pachetul  conținea o substanță albă, pulverulentă, care era ambalată în folie de plastic.

Ulterior, vineri dimineața, în zona localității Sf. Gheorghe, a fost găsită o barcă răsturnată și în ea, ca și pe mal, se aflau mai multe pachete învelite în baloane de cauciuc, similare atât ca logo, cât și ca mod de ambalare și conținut cu pachetul găsit în seara zilei de 20 martie.

Potrivit autorităților, răsturnarea ambarcațiunii a fost un lucru accidental dar captura a fost rodul unei ample investigații.

Aceleași surse au precizat că, pe piața drogurilor, această cantitate urma să fie triplată prin combinarea cu mai multe substanțe.  Valoarea de piață a acestor droguri este de 300 de milioane de euro.

Este important de precizat că drogurile proveneau din America de Sud și fuseseră transportate în România pe cale maritimă.

Ambarcațiunea era înmatriculată în România și prezenta un orificiu din cauza căruia a luat apă și s-a răsturnat.

Este cea mai mare captură de acest tip de pe teritoriul României, iar polițiștii spun că este doar o parte din operațiunea de trafic de droguri, una monitorizată specific de câteva luni. În cadrul acestei  operațiunii au fost implicați peste 45 de polițiști.

Doi cetățeni sârbi au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că drogurile au intrat în România pe cale maritimă, că România era țară de tranzit și drept urmare, substanțele urmau să părăsească teritoriul nostru, pe cale rutieră.

Unul dintre inculpaţii în cauză a fost depistat la punctul de trecere a frontierei cu Serbia de la Porțile de Fier 2, într-un autovehicul înmatriculat în Serbia, în calitate de pasager.

În prezent se desfășoară activități de urmărire penală, inclusiv în cooperare cu autoritățile judiciare din Serbia, pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în traficul internațional de droguri ce formează obiectul acestui dosar.

”Acțiunea a beneficiat de sprijinul IGPF, scafandrilor Gărzii de Coastă, Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Tulcea și Constanta.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”, precizează Biroul de presă al DIICOT.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: