Connect with us

Politica

Vergil Chițac, despre ultimele zile ale lui Decebal Făgădău la Primăria Constanța: “Hărnicia întruchipată”

Published

on

Vergil Chițac, primarul ales al municipiului Constanța, a postat pe contul său de Facebook un mesaj care are doi destinatari. Primul este primarul (încă) în funcție, Decebal Făgădău, căruia îi remarcă “frenezia” cu care semnează autorizații de construcție și, în mod ironic, spune că nu mai are somn de grija urbei.

“De legal, probabil că e, dar o fi și moral?”, se întreabă Vergil Chițac.

Al doilea mesaj îl vizează pe arhitectul șef al municipiului Constanța, Radu Vânturache, pe care îl întreabă ce spune despre activitatea de pe ultima sută de metri a actualei administrații.

Iată mesajul complet al lui Vergil Chițac:

Hărnicia întruchipată!
Am ales tăcerea în acestă perioadă oferindu-i, primarului în funcție, libertatea de a lua deciziile care-i sunt în drept. Nu pot să nu remarc însă frenezia cu care se semnează autorizații de construcție; una după alta. Săracii de ei, nu mai au somn de grija urbei.
Întreb și eu…de legal probabil că e; dar o fi și moral? O fi de interes public, așa cum cere Codul Administrativ la art.10 sau interesul este unul particular?
Ce spuneți domnule arhitect șef?

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!