Connect with us

Societate

(Vezi lista) Alte mașini abandonate pe domeniul public din Constanța vor fi ridicate de autorități

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În perioada următoare vor fi ridicate, inventariate și depozitate un număr de 24 de autovehicule identificate ca fiind abandonate și/sau fără stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța.

Acțiunea se va derula conform prevederilor art. 3 alin. 3 și art. 4 alin. 2 din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, cu modificările ulterioare, a art. 7 din H.G. nr. 156/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 cu modificărilor ulterioare.

Autovehiculele ce vor fi ridicate de pe domeniul public al municipiului Constanța sunt următoarele:

AUTOVEHICULE ABANDONATE

Nr.

Crt

Proprietar/Deținător legal Locația/Nr./Strada

identificare vehicul

Marca/Tip Culoarea Nr.  de înmatriculare Categorie
1 IOANA MEDICAL S.R.L STRADA VIFORULULUI/

SPITAL CFR

RENAULT ALBĂ IF 02 TGZ AUTOVEHICUL
 2 SOC. COM ARTI IMPEX S.R.L. ALEEA UMBREI, BL. 11C DAEWOO CREM CT 75 KEU AUTOVEHICUL
3 VASILE FLORIAN STRADA STEJARULUI NR. 3 DACIA CREM CT 03 BAZ AUTOVEHICUL
4 BETA TRANSPORT S.R.L. STRADA MAIOR ȘOFRAN NR. 20 CHEVROLET GALBENĂ CT 07 YOX AUTOVEHICUL
5 BEZDEDEANU ELENA DANIELA STRADA 8 MARTIE NR. 13 DACIA ALBĂ CT 97 LIA AUTOVEHICUL
6 BLACK SEA BREEZE S.R.L. STRADA GHEORGHE ECONOMU NR. 10 DACIA GALBENĂ CT 12 JUI AUTOVEHICUL
7 BLACK SEA BREEZE S.R.L. STRADA GHEORGHE ECONOMU NR. 10 DACIA GALBENĂ CT 80 PTB AUTOVEHICUL
8 GIUGICĂ TAȘCU ALEEA DALIEI/ LICEUL REGINA MARINA PEUGEOT ALBĂ CT 10 VVO AUTOVEHICUL
9 S.C. AQUAFLUX S.R.L. B-DUL ALEXANDRU LĂPUȘNEANU NR. 171 VOLKSWAGEN PORTOCALIE HR 04 VVN AUTOUTILITARĂ
10 PAMBUCA STERE STRADA ȘTEFAN MIHĂILEANU/ STRADA MUREA GH. MAIOR RENAULT ALBĂ CT 41 ADH AUTOUTILITARĂ
11 TINIORIS MAR S.R.L. STRADA MUREA GH. MAIOR RENAULT ALBĂ CT 07 FUN AUTOVEHICUL
12 SPOREA IOAN SILVIU B-DUL 1 DECEMBRIE 1918/ AUTORITATEA FEROVIARĂ VOLKSWAGEN ROȘIE CS 06 DEH AUTOVEHICUL

 

13 ZAHARIA TRAIAN STRADA PRELUNGIREA LILIACULUI NR. 4 DACIA ALBĂ CT 06 LGG AUTOVEHICUL
14 GHIȚĂ VASILICĂ IULIAN STRADA CPT.AV. ALEXANDRU ȘERBĂNESCU/ FACULTATEA DE EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT MERCEDES NEAGRĂ IF 05 VLI AUTOVEHICUL
15 S.C. AMPRENT S.R.L. ȘOSEAUA MANGALIEI/ GARĂ C.F.R. DACIA ALBĂ CT 08 FHE AUTOVEHICUL
16 ASAN IASEMIN ALEEA GAROFIȚEI NR. 2, BL. L81 DACIA ROȘIE CT 28 GBR AUTOVEHICUL
17 BETA TRANSPORT S.R.L. STRADA MAIOR ȘOFRAN NR. 20 DACIA GALBENĂ CT 07 YOU AUTOVEHICUL

 

VEHICULE FĂRĂ STĂPÂN

Nr.

Crt

Proprietar/Deținător legal Locația/Nr./Strada

identificare vehicul

Marca Categorie Culoarea Nr. de înmatriculare
1 NECUNOSCUT STRADA MAIOR ȘOFRAN NR. 20 CHEVROLET AUTOVEHICUL GALBENĂ FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE
2 NECUNOSCUT B-DUL TOMIS NR. 277 OPEL AUTOVEHICUL ALBASTRĂ FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE
3 NECUNOSCUT STRADA ALEXANDRU BOGZA NR. 29 DAEWOO AUTOVEHICUL GALBENĂ FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE
4 NECUNOSCUT STRADA SOVEJA/ STRADA BRÂNDUȘELOR VOLKSWAGEN AUTOVEHICUL MOV FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE
5 NECUNOSCUT STRADA SOVEJA/ STRADA BRÂNDUȘELOR DAEWOO AUTOVEHICUL CREM FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE
6 NECUNOSCUT B-DUL I.C. BRĂTIANU NR. 48

 

MAZDA AUTOVEHICUL ALBASTRĂ BJR 1036
7 NECUNOSCUT

 

ALEEA ARGEȘ NR. 7 FORD AUTOVEHICUL ALBĂ RP 628 AC

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Podurile de la Fetești și Cernavodă vor fi reabilitate. Vezi cât costă lucrările

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o licitaţie de 116 milioane lei (24,3 milioane euro), fără TVA, pentru reabilitarea podurilor de la Feteşti şi Cernavodă, situate pe Autostrada A2, potrivit unui anunţ publicat pe platfoma SICAP.

Licitaţia vizează ”realizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea, lângă Feteşti, situat pe Autostrada A2, la km 149+680 (Lot 1) si realizarea lucrărilor de reabilitare a podului de la Cernavoda, situat pe Autostrada A2, la km 157+600 (Lot 2)”, se arată în anunţ.

Ofertantul trebuie să demonstreze că cifra de afaceri anuală totală, pentru fiecare din exerciţiile financiare aferente anilor 2016, 2017 si 2018, a fost de minimum 22 milioane lei pentru lotul 1 şi 19 milioane lei pentru lotul 2.

Pentru fiecare lot in parte, ofertantul trebuie să demonstreze că a finalizat, în ultimii 5 ani, lucrări de infrastructură în valoare cumulată de minimum 55 milioane lei pentru lotul 1 şi 46 milioane lei pentru lotul 2.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 18 noiembrie.

Potrivit anunțului publicat, obiectul contractului aferent lotului 1 îl reprezintă executarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2. Lungimea căii de pod este de 968 m, iar lățimea este de 34,4 m. Obiectul contractului aferent lotului 2 îl reprezintă executarea lucrărilor de reabilitare a podului de la Cernavodă. Podul are o lungime de 1596 m și este lat de 34,4 m.
Foto: PCnews

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Fenomenul bullying: ”Depinde doar de noi dacă îi permitem să existe sau nu”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Bullying-ul este un comportament abuziv caracterizat prin dorința de a umili pe cineva prin utilizarea violenței psihice, emoționale, verbale, fizice sau sexuale în mod repetat la un nivel de intensitate ridicat. Fenomenul de bullying este foarte întâlnit atât în școli cât și la locul de muncă.

De la copiii care își formează găști pentru a domina și a teroriza alți copii până la colegii de serviciu care se aliază împotriva unui alt coleg pe care îl exclud și îl umilesc, comportamentul de abuz nu are limite de vârstă sau de mediu. Raportul agresor- victimă iese în evidență, susținut în aparență de anumite norme sociale.

Astfel, agresorul, care toată viața a fost agresat fizic, va agresa la rândul său persoanele nonagresive, cel care a fost etichetat și comparat și a suferit din această cauză, va eticheta și ridiculiza exact acele persoane care se straduiesc să fie perfecte. Agresorul încearcă prin abuz să își recapete stima de sine, iar prin dominare își imaginează că este puternic. El se hrănește cu reacția victimei pentru a-și confirma un statut pe care știe că nu îl are. Comportamentul său este sfidător, ofensiv și dezechilibrat între manipulare și crize de agresivitate și furie fizică sau verbală.

În mediul școlar, comportamentul de bullying se manifestă atât de către băieți, cât și de către fete. Există “un lider” al grupului – acel copil care pare de invidiat pentru că nu îi este frică sau rușine, cel care întărâtă colegii la comportamente infracționale sau antisociale și care tot timpul se laudă cu ce are sau ce face împotriva adulților, părinților, profesorilor, autorității și normelor societății în general. Acest copil își atrage în jurul lui așa numiți “adepți”, pe care îi păcălește cu iluzia de a fi cei mai grozavi, că ei stabilesc regulile și că nimeni nu le poate face nimic. Ca să își susțină iluzia puterii și a domninării au nevoie de victime.

Acestea sunt în general mai mici de vârstă și sunt acei copii care nu răspund atacurilor. Satisfacția căutată este suferința psihică, emoțională, fizică și sexuală a victimei.

În mediul profesional comportamentul de bullying este mai subtil, având în vedere că trebuie respectate anumite norme specifice locului de muncă. Astfel sunt foarte întâlnite situațiile în care o persoană are tendința de a monopoliza colectivul prin comportamente manipulative și de a exclude alți colegi prin umilire, denigrare, ridiculizare, izolare, îsușirea fără permisiune a rezultatelor muncii acestora și sabotarea în relația cu superiorii în mod intenționat și persistent.

Un alt comportament de bullying profesional, mult mai periculos, se referă la relația superior – subaltern. Foarte mulți angajați se plâng de atitudinea umilitoare și agresivă a “șefului”, alături de diferite comportamente de constrângere pentru obținerea de beneficii personale incluzând și comportamentele de tip sexual.

Dacă în mediul școlar comportamentul de bullying conține predominant violență fizică, în rândul adulților, componenta agresivă fizică a abuzatorului se mută în plan familial, fiind mascată în comportamentul de bullying profesional.

Și într-un caz și în celălalt, agresorul rămâne agresor, doar își cizelează comportamentul de abuzare în funcție de limitele mediului și riscurile implicate.

Dacă la primele manifestări apăreau doar tachinări, îmbrânciri și câteva jigniri în situații izolate, în ultimii ani comportamentul de bullying a devenit extrem de virulent și foarte des, constatându-se apariția lui chiar și la vârste foarte mici, în școala primară.

După numărul de cazuri înregistrate a devenit un fenomen, iar numărul victimelor crește în fiecare an.

”Comportamentul de bullying presupune un raport de dominare și putere în condițiile în care nimeni nu se naște zeu sau sclav… Depinde de noi dacă îi permitem să existe sau nu!”, a precizat președintele Asociației Tomis Antidrog Constanța, George Drăgan.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Iohannis BLOCHEAZĂ intersecția de la Casa de Cultură din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța informează că începând de vineri, 13 septembrie, ora 18:00 și până sâmbătă, 14 septembrie, ora 20:00, traficul rutier va fi restricționat pe banda 1 de circulație de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, tronsonul cuprins între aleea Daliei și strada I.L. Caragiale, precum și în zona parcărilor în spic aflate pe tronsonul menționat.

De asemenea, va fi restricționat accesul autovehiculelor în parcările aflate pe strada I.L.Caragiale, pe trosonul delimitat de intersecția cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu până la bariera de acces în parcarea Casei de Cultură Constanța.

Motivul îl constituie desfășurarea unei conferințe regionale, sâmbătă, 14 septembrie, la Casa de Cultură din Constanța.

Conferința regională la care reprezentanții administrației municipale fac referire este conferința președintelui Iohannis pe care o are la Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: