Connect with us

Societate

(Vezi lista) Alte mașini abandonate pe domeniul public din Constanța vor fi ridicate de autorități

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Featured Image

În perioada următoare vor fi ridicate, inventariate și depozitate un număr de 24 de autovehicule identificate ca fiind abandonate și/sau fără stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța.

Acțiunea se va derula conform prevederilor art. 3 alin. 3 și art. 4 alin. 2 din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, cu modificările ulterioare, a art. 7 din H.G. nr. 156/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 cu modificărilor ulterioare.

Autovehiculele ce vor fi ridicate de pe domeniul public al municipiului Constanța sunt următoarele:

AUTOVEHICULE ABANDONATE

Nr.

Crt

Proprietar/Deținător legal Locația/Nr./Strada

identificare vehicul

Marca/Tip Culoarea Nr.  de înmatriculare Categorie
1 IOANA MEDICAL S.R.L STRADA VIFORULULUI/

SPITAL CFR

RENAULT ALBĂ IF 02 TGZ AUTOVEHICUL
 2 SOC. COM ARTI IMPEX S.R.L. ALEEA UMBREI, BL. 11C DAEWOO CREM CT 75 KEU AUTOVEHICUL
3 VASILE FLORIAN STRADA STEJARULUI NR. 3 DACIA CREM CT 03 BAZ AUTOVEHICUL
4 BETA TRANSPORT S.R.L. STRADA MAIOR ȘOFRAN NR. 20 CHEVROLET GALBENĂ CT 07 YOX AUTOVEHICUL
5 BEZDEDEANU ELENA DANIELA STRADA 8 MARTIE NR. 13 DACIA ALBĂ CT 97 LIA AUTOVEHICUL
6 BLACK SEA BREEZE S.R.L. STRADA GHEORGHE ECONOMU NR. 10 DACIA GALBENĂ CT 12 JUI AUTOVEHICUL
7 BLACK SEA BREEZE S.R.L. STRADA GHEORGHE ECONOMU NR. 10 DACIA GALBENĂ CT 80 PTB AUTOVEHICUL
8 GIUGICĂ TAȘCU ALEEA DALIEI/ LICEUL REGINA MARINA PEUGEOT ALBĂ CT 10 VVO AUTOVEHICUL
9 S.C. AQUAFLUX S.R.L. B-DUL ALEXANDRU LĂPUȘNEANU NR. 171 VOLKSWAGEN PORTOCALIE HR 04 VVN AUTOUTILITARĂ
10 PAMBUCA STERE STRADA ȘTEFAN MIHĂILEANU/ STRADA MUREA GH. MAIOR RENAULT ALBĂ CT 41 ADH AUTOUTILITARĂ
11 TINIORIS MAR S.R.L. STRADA MUREA GH. MAIOR RENAULT ALBĂ CT 07 FUN AUTOVEHICUL
12 SPOREA IOAN SILVIU B-DUL 1 DECEMBRIE 1918/ AUTORITATEA FEROVIARĂ VOLKSWAGEN ROȘIE CS 06 DEH AUTOVEHICUL

 

13 ZAHARIA TRAIAN STRADA PRELUNGIREA LILIACULUI NR. 4 DACIA ALBĂ CT 06 LGG AUTOVEHICUL
14 GHIȚĂ VASILICĂ IULIAN STRADA CPT.AV. ALEXANDRU ȘERBĂNESCU/ FACULTATEA DE EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT MERCEDES NEAGRĂ IF 05 VLI AUTOVEHICUL
15 S.C. AMPRENT S.R.L. ȘOSEAUA MANGALIEI/ GARĂ C.F.R. DACIA ALBĂ CT 08 FHE AUTOVEHICUL
16 ASAN IASEMIN ALEEA GAROFIȚEI NR. 2, BL. L81 DACIA ROȘIE CT 28 GBR AUTOVEHICUL
17 BETA TRANSPORT S.R.L. STRADA MAIOR ȘOFRAN NR. 20 DACIA GALBENĂ CT 07 YOU AUTOVEHICUL

 

VEHICULE FĂRĂ STĂPÂN

Nr.

Crt

Proprietar/Deținător legal Locația/Nr./Strada

identificare vehicul

Marca Categorie Culoarea Nr. de înmatriculare
1 NECUNOSCUT STRADA MAIOR ȘOFRAN NR. 20 CHEVROLET AUTOVEHICUL GALBENĂ FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE
2 NECUNOSCUT B-DUL TOMIS NR. 277 OPEL AUTOVEHICUL ALBASTRĂ FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE
3 NECUNOSCUT STRADA ALEXANDRU BOGZA NR. 29 DAEWOO AUTOVEHICUL GALBENĂ FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE
4 NECUNOSCUT STRADA SOVEJA/ STRADA BRÂNDUȘELOR VOLKSWAGEN AUTOVEHICUL MOV FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE
5 NECUNOSCUT STRADA SOVEJA/ STRADA BRÂNDUȘELOR DAEWOO AUTOVEHICUL CREM FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE
6 NECUNOSCUT B-DUL I.C. BRĂTIANU NR. 48

 

MAZDA AUTOVEHICUL ALBASTRĂ BJR 1036
7 NECUNOSCUT

 

ALEEA ARGEȘ NR. 7 FORD AUTOVEHICUL ALBĂ RP 628 AC

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Societate

Brexit: Indiferent de deznodământ, drepturile românilor din Marea Britanie vor fi respectate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut ieri, 18 ianuarie 2019, o convorbire telefonică cu ministrul de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan, la solicitarea oficialului britanic.

Ministrul de stat pentru Europa și America al Regatului Unit a reiterat asigurările că, indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetățenilor români din Marea Britanie vor fi respectate. De asemenea, Sir Alan Duncan a transmis că premierul britanic Theresa May ia în considerare găsirea abordării adecvate care să permită o soluție sustenabilă în relația dintre Marea Britanie și UE.

Oficialul britanic a precizat că, în ciuda dificultăților politice din legislativul de la Londra, există speranța că procesul de consultare internă aflat în desfășurare va permite obținerea unei soluții care să constituie baza reluării dialogului cu Uniunea Europeană.

Sir Alan Duncan i-a transmis ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, că apreciază determinarea autorităților române în a identifica măsurile necesare pentru protejarea drepturilor cetățenilor britanici din România post-Brexit, indiferent de scenariul care se va concretiza la finalul procesului.

La rândul său, ministrul delegat George Ciamba a transmis că România, în calitate de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, discută cu celelalte state membre și cu instituțiile europene, fiind gata să asigure condițiile pentru dialog imediat ce va exista conturată o poziție a guvernului britanic.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Rusia e suspectată că a instalat sisteme de rachete nucleare pe litoralul Mării Negre

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

Rusia a instalat sisteme de rachete nucleare pe litoralul Mării Negre, în apropierea frontierei cu Ucraina, conform unor imagini prin satelit obţinute de Institutul Imagesat International, informează postul american de televiziune Fox News, citat de Mediafax.

Potrivit Institutului Imagesat International, imaginile surprind sisteme de rachete Iskander instalate într-o bază din Krasnodar, oraş rus situat pe litoralul nordic al Mării Negre, în apropierea frontierei cu Ucraina.

Rachetele Iskander au raze de acţiune de până la 500 de kilometri şi pot transporta atât ogive convenţionale, cât şi nucleare.

Conform Institutului Imagesat International, sisteme balistice similare au fost instalate în zona Ulan-Ude, în sudul Rusiei, în apropierea frontierei cu Mongolia.

În urmă cu câteva zile, Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate din Rusia, a afirmat că autorităţile din Ucraina sunt ”sub controlul” Occidentului. ”Continuarea de către autorităţile de la Kiev a acestor politici poate contribui la pierderea de către Ucraina a statutului de naţiune”, a avertizat Nikolai Patruşev, citat de Rossiyskaya Gazeta şi de agenţia Tass.

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev s-au amplificat după incidentul produs în noiembrie 2018 în Marea Azov, situată în nordul Mării Negre. Instanţe judiciare din Crimeea au decis plasarea în arest preventiv timp de 60 de zile a celor 24 de militari ucraineni capturaţi de Rusia în incidentul naval produs pe 25 noiembrie 2018 în Marea Azov. Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susţine că navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol şi Iani Kapu au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somaţiile. Ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre cele trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014. Ucraina a denunţat o ”agresiune” a Rusiei şi a instituit Legea marţială timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia. Statele Unite, Uniunea Europeană şi NATO au criticat Rusia şi au cerut măsuri pentru detensionarea situaţiei.

O navă rusească a deschis focul. Se degradează situația geopolitică la Marea Neagră

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

A participat la primul marș de instrucție al navei-școală Mircea! A împlinit 100 de ani

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Featured Image

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au participat astăzi, 18 ianuarie, la ceremonia dedicată sărbătoririi împlinirii vârstei de 100 de ani de către contraamiralul în retragere Mircea Caragea.

În cadrul evenimentului, care a fost organizat la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti, contraamiralului Mircea Caragea i-a fost conferit, din partea Preşedintelui României, Ordinul ”Virtutea Maritimă” în grad de Ofiţer cu însemn de pace. Distincţia a fost acordată în semn de apreciere pentru importantele servicii militare aduse României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru vitejia şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă contraamiralul în retragere Mircea Caragea de-a lungul întregii sale cariere militare, precum şi pentru exemplara sa conduită civică.

În cuvântul său, ministrul apărării naţionale a subliniat faptul că este impresionat de cariera bravului veteran, apreciind modul în care acesta şi-a dedicat viaţa ţării, mării şi Marinei Militare. ”Aceste virtuţi ar trebui să devină modele pentru noi toţi, aşa cum erau şi în urmă cu 100 de ani, când a fost făurită România Mare”, a concluzionat ministrul Leş.

Contraamiralul în retragere Mircea Caragea este singurul marinar în viaţă care a participat la primul marş de instrucţie al Navei-Şcoală „Mircea”, desfăşurat în anul 1939.
Mircea Caragea s-a născut la data de 18 ianuarie 1919, în comuna Şelari, judeţul Dâmboviţa. A urmat cursurile Liceului Militar „Dimitrie Sturza” şi, pentru că iubea marea, în anul 1938 s-a hotărât să urmeze cursurile Şcolii Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. După absolvire, prima funcţie pe care a îndeplinit-o a fost cea de Ofiţer cu Artileria la bordul Canonierei „Eugen Stihi”, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a participat la “Operaţiunea 60.000”, cea mai mare acţiune militară maritimă executată de Marina Militară Română pentru evacuarea trupelor combatante şi a civililor români din Crimeea. De-a lungul carierei, a îndeplinit numeroase funcţii la bordul navelor, dar a fost şi comandant al portului militar Hârşova (1944-1945), precum şi profesor de Artilerie la Şcoala Navală din Turnu Măgurele.

În anul 1947, la vârsta de 28 de ani, tânărul ofiţer Mircea Caragea a fost trecut în rezervă de regimul comunist.
După mai mulţi ani de încercări şi refuzuri, începând cu anul 1952 a lucrat ca muncitor necalificat în construcţii, iar în anul 1955 a fost angajat grafician la Muzeul de Artă Populară şi Folclor, apoi la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, de unde a ieşit la pensie în anul 1982.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: