Connect with us

Administratie

Vicele CJ Constanța vrea demisia managerului Muzeului de Istorie. Ce îi transmite Colesniuc lui Palaz

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Claudiu Iorga Palaz, vicepteședintele Consiliului Județean Constanța, așteaptă demisia lui Sorin Colesniuc, directorul Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța.

Ieri, pentru a doua oară în mai puțin de două luni, aleșii județeni și-au exprimat prin vot nemulțumirea vizavi de managementul prestat de directorul MINAC. Validarea rezultatului evaluării anuale a managementului lui Sorin Marcel Colesniuc, director general / manager la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost respins de consilierii PNL și cei de la PMP și ALDE.

Vizavi de această situație, Claudiu Palaz a declarat că în mod normal, Colesniuc ar trebui să demisioneze.

NOTĂ! Majoritatea consilierilor județeni reuniți marți, 30 iunie a.c., în ședința ordinară a lunii iunie, a decis să nu aprobe rezultatul evaluării anuale a managementului lui Sorin Marcel Colesniuc, directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Acesta a obținut ca rezultat al evaluării finale nota 9,60! A fost a doua oară în mai puțin de două luni, când aleșii județeni și-au exprimat, prin vot, nemulțumirea vizavi de managementul prestat de directorul MINAC. Astfel, HCJC  nr.8 privind validarea rezultatului evaluării anuale a managementului lui Sorin Marcel Colesniuc, director general/manager la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost respins de consilierii PNL și cei de la PMP și ALDE.

Despre nemulțumirea vizavi de activitatea lui Colesniuc, Claudiu Palaz spune următoarele:

“Un personaj toxic care are doar o agendă personală! Reven cu detalii care se duc spre latura… penală. Din materialele pe care le am, dânsul are și alte fapte care sunt de o moralitate îndoielnică și voi prezenta aceste fapte. Mai exact, în activitatea pe care o desfășoară nu este atât de integru, așa cum ni se prezintă și mă refer la modalitatea în care își rotunjește veniturile. Nu știu de ce nu i s-a cerut demisia din partea președintelui CJC?!”

“Palaz nu este în măsură să îmi vorbească mie de moralitate”

De partea cealaltă, directorul Muzeului de Istorie îi arată obrazul vicelui CJ Constanța și îi transmite că nu este în măsură să scoată… dosare, moralitatea sa fiind pusă sub semnul întrebării.

“Domnul de la CJC poate să îmi ceară demisia, este problema dumnealui, însă nu pricep în ce calitate și nici nu știu dacă are moralitatea necesară să o facă. Declarațiile mele de avere și interese sunt postate pe pagina de internet a Muzeului iar domnul Palaz nu este în măsură să îmi vorbească de moralitate, știm cu toții articolele negative care au apărut în presă despre activitatea domniei sale, despre cum și-a făcut curte dintr-un drum public, despre curentul electric dus la un beach bar și mai multe”, a spus Sorin Colesniuc pentru ziarul nostru.

ÎMPORTANT! În susținerea nemulțumirilor față de activitatea de director al Muzeului de Istorie, Claudiu Palaz a precizat, ieri, că luna viitoare va iniția un proiect de hotărâre privind demiterea managerului MINAC. De asemenea, vicepreședintele CJ Constanța susține că activitatea managerială are “lipsuri mari” și că Sorin Colesniuc, în calitate de manager al Muzeului de Istorie Constanța a “gestionat defectuos proiecte derulate de istituție” și a dat exemplul bisericuțelor de cretă de la Murfatlar, proiect pentru care nu s-a găsit finanțare în vederea reabilitării și punerea în circuitul turistic al României. De asemenea, un alte exemple cu care Palaz vine în atenția opiniei publice și îl acuză pe Colesniuc de neîndeplinirea sarcinilor de serviciu privește reabilitarea cetăților Carsiun și Capidava.

Comments

comments

Administratie

Mai multe străzi din cartierul Compozitorilor, în plin proces de reabilitare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de investiții în trama stradală implementat de Primăria Municipiului Constanța schimbă aspectul zonei rezidențiale, străzile de pământ se află în plin proces de reamenajare.

Lucrările de consolidare a infrastructurii rutiere s-au extins pe aleea Iosif Sava. Terenul este excavat în etapa premergătoare asfaltării.

În același timp, echipele SC Confort Urban SRL continuă intervențiile pe aleea Colindelor și strada Sabin Drăgoi. Pe aleea Colindelor se efectuează lucrări de compactare în timp ce pe strada Sabin Drăgoi suprafața care urmează să fie asfaltată este pregătită prin turnarea mai multor straturi de piatră.

Se va executa prima etapă a procesului de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm de piatră. După ce această etapă este finalizată, se trece la faza doi de proiect care înseamnă intervenții pe partea exterioară, borduri și trotuare.

Facem apel către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se execută lucrări. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța cumpără serviciu de mentenanță pentru aplicația de gestionare a locurilor de veci

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța anunță intenția de a achiziționa serviciu de mentenanță și suport tehnic pentru aplicația de gestionare a locurilor de veci.

Conform unui anunț publicat pe pagina de internet a administrației locale, Primăria urmează să plătească 36.000 de lei fără TVA pentru “Serviciul De Mentenanță Și Suport Tehnic Pentru Aplicație Soft Gestionare Locuri De Veci – CIMTAX”.

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/61-mentenanta-cimtax/anunt.pdf?sfvrsn=2

Atribuirea se face în baza criteriului “prețul cel mai scăzut”, iar ofertele se vor transmite electronic, prin e-mail, la adresa: monica.son@primaria-constanta.ro până în data de 17.08.2020 ora 23:59.

sursa foto: Ziua de Constanta

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP anunță că persoanelor „certate cu legea“ din Henri Coandă li se vor rezilia contractele de închiriere

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța vine cu date despre razia forțelor de ordine din această dimineață în Campusul social Henri Coandă. Conducerea RAEDPP spune că în total, peste 180 de forțe de ordine s-au mobilizat pentru a verifica toți chiriașii RAEDPP Constanța, care locuiesc în 10 blocuri de locuințe sociale, respectiv 1.438 de spații locative. Astfel, au fost verificați și legitimați, în total, 1.197 de locatari, mai mulți dintre ei au fost amprentați și fotografiați și, totodată, au fost verificate 20 de autoturisme.

„Încă dinainte de zorii acestei zile, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța și G.J.M Tomis, însoțiți de câini de serviciu, polițiști locali și reprezentanți ai RAEDPP Constanța și-au unit forțele pentru a desfășura acțiunea de amploare, care a vizat identificarea persoanelor căutate în baza unor mandate, cele care locuiesc fără forme legale, precum și în vederea prevenirii și combaterii infracționalității stradale și a faptelor antisociale. În urma rezultatelor raportului pe care îl vor întocmi reprezentanții Poliției municipiului Constanța, Regia va aplica măsurile care se impun. Astfel, persoanelor despre care se constată că sunt certate cu legea li se vor rezilia contractele de închiriere. Acțiuni de acest gen vor continua și în perioada următoare la locuințele pe care RAEDPP Constanța le are în administrare.“, se arată într-un comunicat al RAEDPP.

Amintim că, în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 06.00-09.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța și G.J.M Tomis, polițiști locali și reprezentanți ai R.A.E.D.P.P. au desfășurat o acțiune în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, precum și pentru verificarea respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: