Connect with us

Administratie

Viceprimarii ILEGALI din județul Constanța. Cazul Hârșova

Tatian Iorga

Publicat

la

Vicepreședinții Consiliului Județean, viceprimarii Constanței și mai mulți viceprimari ai unor localități din județ au fost aleși ILEGAL în funcție, potrivit declarației lui Claudiu Palaz, liderul PMP Constanța. Palaz a publicat un răspuns pe care l-a obținut de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Autoritatea centrală care coordonează Administrația Publică spune că, potrivit Codului Administrativ, viceprimarii nu pot fi aleși decât în baza avizului consultativ al comisiilor de specialitate.

În situația prezentată de Palaz se înscrie și orașul Hârșova, unde viceprimarul Dumitra Stan a fost aleasă în funcție fără ca proiectul de hotărâre să aibă avizul Comisiei juridice a Consiliului Local, au spus social-democrații.

În luna decembrie a anului trecut, primarul Viorel Ionescu a convocat o ședință în care principala misiune a fost înlocuirea viceprimarului PSD-ist Emil Paraschiv, căruia Viorel Ionescu, cu ajutorul Prefecturii Constanța, i-a făcut vânt din funcție. Mai exact, Prefectura Constanța a atacat în contencios administrativ hotărârea privind alegerea lui Paraschiv pe motiv că scrutinul nu s-a făcut prin vot secret.

Aleșii social-democrați din Hârșova au prezentat situația ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila. Acesta a recunoscut faptul că „fiecare proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local este supus dezbaterii numai dacă este însoțit de…avizele cu caracter consultativ ale comisiilor de specialitate ale consiliului local.“ Numai că ministrul se spală pe mâini în această situație și aruncă pisica în ograda autorităților din Constanța, mai exact în curtea prefectului.

Cum s-a procedat la Tulcea?

O altă situație în care vorbim de o alegere ilegală o regăsim la Consiliul Județean Tulcea. Numai că, cel ales ilegal în postul de vicepreședinți ai CJ Tulcea, Mihai Huleni, și-a dat demisia după ce hotărârea care a stat la baza alegerii sale nu a fost semnată de secretarul județului Tulcea și a fost atacată pe contencios administrativ de prefect, notează infotulcea.ro. În ședința în care s-a făcut alegerea lui Huleni, secretarul județului a atras atenția că proiectul de hotărâre nu are avizul de la comisiile de specialitate.

Sursa foto: harsova.ro/Primăria Hârșova

Comments

comments

Administratie

Ample proteste la Costinești din cauza gropii de gunoi. Un consilier local a intrat în greva foamei

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Aproximativ 100 de locuitori din Costinești au participat, astăzi, la un protest față de mirosurile puternice care vin de la groapa de gunoi de pe raza localității. Aceștia reclamă faptul că în fiecare vară că în comună miroase îngrozitor, din cauza depozitului de deșeuri din imediata apropiere a localității. Locuitorii din Costinești și autoritățile cer închiderea gropii de gunoi, care afectează viața locuitorilor din zonă și, implicit, turismul. Din această cauză, consilierul social-democrat Adrian Condari a anunțat că a intrat în greva foamei din cauza gropii de gunoi, a mirosului generat de aceasta și a modului în care a fost tratată întreaga situație de către autorități. De asemenea, el a trimis o scrisoare deschisa către primul ministru și către cel al Mediului.

„Domnule Prim Ministru, Domnule Ministru al Mediului,

Ma numesc Adrian Condari si sunt costinestean din tata in fiu. Am crescut intr-una dintre cele mai frumoase statiuni din Romania, statiunea unde tineretul din toata lumea se distra, bucurandu-se de ceea ce Dumnezeu ne-a oferit!

Sunt consilier local PSD, la primul mandat, dar ultimul lucru ar trebui sa conteze culoarea politica o oricaruia dintre noi.

In urma cu peste 15 ani, in acest loc minunat, am fost “binecuvantati” cu o rampa ecologica, sau asa ar fi trebuit sa fie. De atunci si pana astazi, mormanele de gunoi put, ne alunga turistii si ne omoara localnicii. Rata mortilor de cancer a crescut la cer. Erau vecinii si prietenii mei, majoritatea.

Inca din 2015 am semnalat si am strigat dupa ajutor. La momentul prelungirii acordului de mediu, mai multi costinesteni ne-am opus emiterii acestuia, dar apeland la angajatii operatorului gropii, IRIDEX, au trecut peste tot ceea ce incercam cu disperare sa aratam.

DE ASTAZI INTRU IN GREVA FOAMEI!

Stiti de ce? Pentru ca de foame sau boala va muri si localitatea noastra, pana nu de mult “statiunea tineretului”, de interes national!

Poate ati trecut in adolescenta pe aici si nu ne lăudam cu un morman de deseuri, asa cum suntem nevoiti sa o facem acum.

PUTE! SE MOARE DE CANCER!

De Rusalii am incercat sa manifestam împotriva acestei drame traita de noi, dar oamenii sunt resemnati si scarbiti! NU MAI AU INCREDERE!

Am propus un referendum si nu suntem ajutati!

Asa promovam turismul? Printre gunoaie?

Aveti bunavointa si mila nu fata de gestul meu disperat, ci fata de vecinii mei, de locuitorii de aici!

Este un semnal de alarma!

Cu capul plecat si cu un genunchi in pamant va cer disperat ajutorul!

Nu ne mai poate pacali nimeni ca totul este in regula!

Traim aici! Nu cum se anunta comisarii de mediu care vin si gasesc totul in regula!

Suntem oameni simpli, de la tara, dar nu prostii unora ce ne-au transformat si pe noi in gunoiul lor, sursa de bani pentru astupat nasul autoritatilor!

Asa sa ne ajute Dumnezeu, de Rusalii!“, se arată în scrisoarea consilierului.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța și-a propus să ridice o parcare etajată de 800 de locuri în zona Casei de Cultură

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț de publicitate privind achiziția directă având ca obiect ”Achiziţionarea Serviciului De Elaborare Documentație Tehnico-Economică Studiu de Fezabilitate „Parcare Publică Multietajată”, Zona Casa de Cultură, În municipiul Constanța”. Suprafața de teren pe care se dorește amplasarea acestei parcări este de 4.500 de metri pătrați, localizată pe Aleea Daliei, în zona blocurilor L127, L126 și L128. Parcarea multietajată ar urma să aibă între 2 și 4 nivele cu minim 800 de locuri. Valoarea contractului este de 132.000 lei fără TVA, 157.080 de lei cu TVA. Criteriul „prețul cel mai scăzut” se aplică doar ofertelor declarate admisibile (care îndeplinesc toate cerințele din documentație), notează Primăria. Termenul limită primire a ofertelor este de 7 iulie 2021, ora 23.59.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța e închisă mâine, de Rusalii

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța anunță că mâine,  21 iunie 2021, activitatea instituției va fi suspendată conform prevederilor art. 139 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Programul de lucru va fi reluat marți, 22 iunie 2021. Excepție vor face Serviciul Stare Civilă, care va funcționa în intervalul orar 09 00 – 13.00, pentru înregistrarea deceselor, și Serviciul Gestionare Cimitire, al cărui program de lucru va fi între orele 09.30 – 13.30, doar pentru înhumări. Constănțenii pot semnala permanent orice problemă, la numărul de telefon: 0241/550.055 – Dispecerat Primăria Municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: